Hlavní obsah

Francouzská hrušková žemlovka

Hodnocení:
(56)
Foto: Tomáš Rubín
Doba přípravy
15 minut
Doba vaření
30 minut
Náročnost
nízká

Stálice české kuchyně žemlovka se na našich stolech objevuje ve spoustě obměn. Tahle verze je inspirována Francií a snad si ji oblíbíte stejně jako my. Je velmi jednoduchá a hotová cobydup.

Ingredience pro:
4 porce
  • 2 hrušky
  • máslo na vymazání
  • 100 ml kefíru
  • 100 ml plnotučného mléka
  • 2 vejce
  • 1 lžička mleté skořice
  • 1/4 lžičky mletého hřebíčku
  • 2 lžíce medu
  • 8 plátků veky
  • moučkový cukr na posypání
Článek

Postup

Krok 1: Hrušky očistěte a nakrájejte na jemné plátky. Ty rozložte do pekáčku vymazaného máslem a troubu zapněte na 180 °C.

Krok 2: Kefír smíchejte s mlékem, vejci, medem, skořicí a hřebíčkem. Na hrušky rozložte plátky veky (nebo třeba vánočky) a vše zalijte kefírovou směsí.

Krok 3: Vložte do trouby a pečte asi 30 minut dozlatova nebo dokud se všechna tekutina nevstřebá. Při podávání posypte moučkovým cukrem.

Hrušky se samozřejmě dají použít i při přípravě jiných dezertů. Zkoušeli jste už tyhle trifle s hruškami v karamelu a perníkem?

ynezorPumanzeSaNyknalC

Reklama

Sdílejte článek

Seznam.cz zavádí tlačítko Líbí se

Dejte redakci i ostatním čtenářům vědět, jaký obsah stojí za přečtení.

Články s nejvyšším počtem Líbí se se budou častěji zobrazovat na hlavní stránce Seznamu a přečte si je více lidí. Nikomu tak neuniknou zajímavé zprávy.