Hlavní obsah

Geniálně jednoduché alpské makarony

Hodnocení:
(44)
Foto: MariaKovaleva, Shutterstock.com
Doba přípravy
30 minut
Doba vaření
20 minut
Náročnost
nízká

Někdo si nad surovinami v tomto receptu zaklepe na čelo, Švýcaři ale vědí svoje. Alpine macaroni, jak tohle jídlo najdete v jídelních lístcích na švýcarských svazích Alp, patří k velkým hitům tamní kuchyně.

Ingredience pro:
6 porcí
  • 3 brambory
  • 350 g makaronů
  • 2 lžíce másla
  • 2 cibule
  • 1 stroužek česneku
  • 200 g sýru Gruyère
  • 200 ml 33% smetany ke šlehání
  • sůl
  • mletý černý pepř
Článek

Postup

Krok 1: Brambory uvařte ve slupce doměkka. Pak je nechte zchladnout, oloupejte a nakrájejte na půlkolečka. Makarony (v tomto receptu se vlastně jedná o dvojitá kolínka, ne dlouhé špagety!) uvařte v osolené vodě doměkka. Troubu zapněte na 200 °C. Zapékací misku asi 20 x 20 cm vymažte kouskem másla.

Krok 2: Na zbytku másla nechte zpěnit nahrubo nakrájenou cibuli. Přidejte prolisovaný česnek a nechte rozvonět. Odstavte z plotny.

Krok 3: Do zapékací misky vrstvěte brambory, těstoviny a cibuli. Průběžně zlehka osolte a opepřete. Posypejte nastrouhaným sýrem Gruyère. Zalijte smetanou a nechte 15–20 minut zapéct dozlatova.

Vyzkoušíte tento švýcarský recept?

ynezorPumanzeSaNyknalC

Reklama

Sdílejte článek