Článek
Jemná chuť chřestu nesnáší přebíjení příliš výraznými chutěmi. Pokud se chceme ke chřestu chovat s úctou, necháme jeho delikátní charakter vyniknout a podpoříme jej. Křupavý kabátek z listového těsta, lahodný sýr a kvalitní šunka mu skvěle padne. Zkusit můžete i variantu s prosciuttem anebo vyměňte goudu za trochu výraznější ementál. Nikoliv však prosciutto s ementálem dohromady - nezapomeňte - střídmost v tomto případě vítězí.
Postup
01.
Z chřestu odkrojte tvrdé části stonku. Sýr nastrouhejte najemno. Vejce prošlehejte vidličkou.
02.
Listové těsto rozdělte na 6 stejně velkých čtverců. Do každého z nich rozhrňte doprostřed trochu sýra.
03.
5 stonků chřestu obalte do plátku šunky a uložte na čtverec listového těsta tak, aby cípy směřovaly ve směru délky chřestu. Boční cípy přes sebe přetáhněte. Spoj potřete rozšlehaným vejcem, aby lépe držel. Takto pokračujte se zbylým chřestem a těstem.
04.
Kapsičku, která vám vznikne, přendejte na plech vyložený pečicím papírem. Potřete rozšlehaným vejcem a posypejte sezamem.
05.
Pečte při 200 °C 20-25 minut.
Chcete vyzkoušet i další skvělé recepty se zeleným chřestem? Zkuste například vepřovou panenku plněnou chřestem a vaječnou omeletou anebo bezmasé a bezlepkové květákové minipizzy.