Hlavní obsah

Slavné ženy nad 50, které nepodstoupily žádnou plastiku

Foto: Profimedia.cz

Foto: Profimedia.cz

Reklama

Většina celebrit si dříve nebo později nechá svůj vzhled malinko vylepšit. A není se čemu divit, když je jejich vizáž živí. I mezi hollywoodskými hvězdami však zůstává několik výjimek, které ani ve vyšším věku pod kudlu plastického chirurga jít nehodlají, tedy alespoň to tvrdí.

Článek

Modelace prsou, zvětšení rtů, vyhlazení vrásek – to jsou nejčastější plastické operace, které ženy podstupují. A zvlášť ty, pro které znamená vzhled nové pracovní příležitosti. Kosmetické úpravy patří mezi slavnými dámami už téměř k rutině. Přesto se i v Hollywoodu údajně najde pár těch, které podobné zásahy razantně odmítají, a to i v pokročilejším věku. Tyto celebrity patří mezi ně.

Sharon Stone (61)

Hvězda slavného filmu Základní instinkt Sharon Stone patří k herečkám, které se za své vrásky nestydí ani v pokročilejším věku. Facelift jí prý nabízelo spoustu plastických chirurgů, ale ona stále odmítá. Myslí si, že ho nepotřebuje a že člověk musí zvládnout stárnutí s grácií a své vrásky přijmout.

„Lidé se bojí změn, protože o něco přijdou. Nerozumí tomu, že zároveň něco získají. Sice už nemám oční víčka, jako když jsem byla mladší, ale zase mi krásně vystouply lícní kosti,“ pochvaluje si herečka.

Foto: Profimedia.cz

Sharon Stone si své stárnutí umí užívat a vidí na něm i pozitivaFoto: Profimedia.cz

Isabella Rossellini (67)

V mládí byla několikrát zařazena mezi nejkrásnějších ženy světa. Dnes, v sedmašedesáti letech, je tváří kosmetické značky Lancôme. Tato charismatická dáma, která byla dříve slavnou modelkou a herečkou, bojuje proti všemu nepřirozenému, co se vzhledu týče. Opakovaně vystupovala proti kampaním, které prezentují pouze dokonalé mladé modelky a kritizovala kosmetický průmysl. Není proto divu, že ani ona žádnou plastiku nikdy podstoupit nechtěla.

Foto: Profimedia.cz

Isabella Rossellini je zastánkyní přirozené krásy a plastické operace odmítáFoto: Profimedia.cz

Jodie Foster (57)

Další slavnou herečkou, která odmítá chirurgické zásahy, je hvězda filmů Maverick nebo Anna a král, Jodie Foster. Tvrdí, že neví, proč by ze sebe měla dělat umělohmotnou pannu napíchanou botoxem. Prý raději uslyší kritiku, že má strašný vlastní nos, než aby ji někdo pomluvil stylem „wow, ta má ale otřesně udělanou plastiku nosu“. Podle svých slov si stárnutí užívá a těší se, že díky postupné změně vizáže bude mít možnost zahrát si pro ni zcela nové role.

Foto: Profimedia.cz

Jodie Foster umí stárnout s grácií a plastiky razantně odmítáFoto: Profimedia.cz

Andie MacDowell (61)

Hvězda filmu Čtyři svatby a jeden pohřeb Andie MacDowell je nádherná i ve svých jednašedesáti letech. Má krásně štíhlou postavu a na obličeji maximálně vrásky od smíchu. Přestože je herečka dlouholetou tváří kosmetické firmy L´Oreal Paris, nestydí se vyjít do ulic zcela bez make-upu. I na večírky a slavnostní události se líčí střídmě a přirozeně. Není divu, že i ona je zastánkyní přirozené krásy – tedy bez plastických operací.

Foto: Profimedia.cz

Herečka Andie MacDowell má i po šedesátce skvělou nejen figuruFoto: Profimedia.cz

Emma Thompson (60)

Mezi slavné odpůrkyně jakýchkoli kosmetických úprav patří také britská herečka Emma Thompson. Tato stylová dáma se nechala slyšet, že lidé ve věku šedesáti let by neměli vypadat o třicet let mladší.  Má pravdu a od nás palec nahoru! Vždyť je sama důkazem toho, že vypadat skvěle nutně neznamená mít vyžehlený obličej.

Foto: Profimedia.cz

Emma Thompson si myslí, že starší ženy by se neměly snažit vypadat na 30Foto: Profimedia.cz

Halle Berry (53)

Halle Berry je americká herečka, modelka a královna krásy, která byla považována za nejkrásnější Afroameričanku své doby. Patřila mezi největší sex symboly 20. století. I dnes, když je jí přes padesát, jí zůstává půvab, který by jí mohly závidět o generace mladší kolegyně. Vyloženou odpůrkyní plastických operací sice není, ale dosud se jim prý vyhnula.

„Nebudu lhát a říkat, že o tom nepřemýšlím, pořád mi o tom někdo říká. Je to jako by vám lidé nabízeli drogy. Stále si ale připomínám, že krása je o vnitřku a ne pouze o perfektním fyzickém vzhledu. Stárnutí je přirozené a potká každého z nás. Chci, abych pořád vypadala jako já, i když to bude má starší verze. Myslím, že když se to s plastikami přehání, stanete se jistým způsobem někým jiným,“ řekla v jednom rozhovoru.

Foto: Profimedia.cz

Halle Berry plastiky do budoucna neodmítá, ale žádnou prý zatím nepodstoupilaFoto: Profimedia.cz

Emília Vášáryová (77)

Odpůrkyně plastických operací jsou ale i u nás a na Slovensku. Slavná herečka Emília Vášáryová, držitelka Českého lva, se nechala slyšet, že dělá všechno proto, aby z ní vyzařovala pozitivní energie a vyrovnanost se životem, tedy i se stárnutím. Prý zdravě jí a cvičí a do umělých vylepšení by nešla.

„Rozhodně bych si nenechala dělat nějaké plastické operace, abych si vylepšila zjev. Myslím, že by mi to ani příliš nepomohlo. Ona ta léta jsou nakonec stejně vidět. Představa, že bych si nechala zahlazovat vrásky, upravovat pas a vylepšovat poprsí, to je pro mne naprosto nepředstavitelné,“ uvedla herečka v rozhovoru pro Novinky.

Foto: Profimedia.cz

Slovenská herečka Emília Vášáryová vypadá v 77 letech skvěle i bez plastikFoto: Profimedia.cz

Vanda Hybnerová (51)

Také herečka Vanda Hybnerová neřeší každou přibývající vrásku botoxem, jako některé její kolegyně v jejím věku. Říká, že se doopravdy začala mít ráda ve chvíli, kdy si uvědomila, že se stáří nebojí. Vrásky vnímá jako vtisknuté životní zkušenosti a nevidí důvod, proč se jich zbavovat a dělat ze sebe něco, čím není.

Foto: Profimedia.cz

Vanda Hybnerová plastiky také odmítá a není divu – alespoň zatím žádné nepotřebujeFoto: Profimedia.cz

Plastiky jsou velké téma. Víte, že nepovedená operace může skončit u soudu i na psychiatrii?

Reklama

Načítám