Hlavní obsah

Herečka sfoukne na dortu už 82 svíček. Co víte o Jane Fonda?

Foto: Profimedia.cz

Foto: Profimedia.cz

Reklama

Hvězda stříbrného plátna, která září už od 60. let. Jane Fonda má za sebou úspěšnou kariéru a na kontě dva Oscary. Její dětství ani mládí však nebyly ideální: matka spáchala sebevraždu a kvůli slavnému otci nebyla herečka nikdy spokojená se svým tělem ani sama se s sebou. Co o ní ještě víte?

Článek

Propagátorka zdravého životního stylu, cvičební guru a bývalý sexuální symbol slaví 21. prosince 82. narozeniny. Jane Fonda několikrát v minulosti porazila rakovinu, bojuje za práva žen a užívá si života. A co o slavné herečce víte? Udělejte si test!

1. Jak zní hereččino celé jméno?
2. Jane Fonda je dcera slavného Henryho Fondy (†77), proti kterému jako mladá na truc hodně rebelovala. Před kamerou se s ním sešla těsně před jeho smrtí, kdy již nemocný herec ztvárnil jejího filmového otce. Jak se snímek jmenuje?
3. Svého prvního manžela, režiséra Rogera Vadima (†72), potkala v Paříži. V roce 1968 ji obsadil do sci-fi snímku, v kterém předtím odmítla hrát Brigitte Bardot (85) i Sophia Loren (85). Jak se tento film jmenuje?
4. V jakém slavném snímku Jane Fonda odmítla roli?
5. Šla z role do role a její kariéra nabírala na obrátkách. V roce 1971 získala prvního Oscara za kriminální snímek Klute. Jakou postavu si tu zahrála?
6. V 80. letech začala natáčet instruktážní cvičební videa, která se stala hitem a po celém světě se jich prodaly miliony. O jaký sport šlo?
7. Jane Fonda byla třikrát vdaná. Kolik má dětí?
8. V roce 2017 si zahrála po boku slavného filmového kolegy ve snímku Our Souls at Night, kde ztvárnili role ovdovělých sousedů. Jak se její hvězdný herecký partner jmenuje?
9. Herečka v roce 2017 přiznala v rozhovoru pro britský časopis The Edit, že byla jako dítě:
10. Jane Fonda bojovala v minulosti několikrát s rakovinou, kvůli které přišla:

Tak co, máte všechny odpovědi zkontrolované? Pokud ano, vyhodnoťte si test.

Reklama

Načítám