Hlavní obsah

Hořčicová i petrolejová: Naučte se nosit podzimní barvy!

Foto: Victoria Chudinova, Shutterstock.com

Foto: Victoria Chudinova, Shutterstock.com

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Výrazné ochlazení dalo jasně najevo, že podzim už se přihlásil o slovo. Na řadu přicházejí hřejivé kabáty, pletené svetry i kotníkové kozačky. Ústředním tématem aktuální sezony jsou ovšem rozmanité barevné odstíny. V kterých letos zabodujete?

Článek

Přestože tóny spadaného listí k podzimní módě neodmyslitelně patří, dnes se zaměříme na trochu výjimečnější akcenty. Poradíme, kde sehnat petrolejové sako, jak zakomponovat do šatníku smaragdovou sukni, k čemu obléct hořčicový kabát, a ukážeme, které doplňky budou slušet bordó šatům. Tak jdeme na to!

Petrolejová 

V barevné paletě ji najdete někde mezi modrou a zelenou, ale v nových kolekcích po ní složitě pátrat nemusíte. Petrolejová smršť vás v obchodech opravdu nemine. Elegantní kostým doplňte černým rolákem i vysokými podpatky, a pokud si nepotrpíte na příliš uniformní vzhled, ozvláštněte outfit nápaditou ledvinkou.

Foto: Archiv firem

Na foto: 1. rolák New Yorker, 199 Kč; 2. ledvinka Medicine (prodává Answear), 319 Kč; 3. kalhoty Bonprix, 849 Kč; 4. lodičky DeeZee (prodává CCC), 699 Kč; 5. sako Bonprix, 1199 KčFoto: Archiv firem

Hořčicová 

Nepovzbuzujte pochmurné počasí smutnými tóny, naopak vsaďte na „pozitivní hořčici“ a rozzařte si den pomocí veselého kabátku i drobnějších doplňků. Úzké džíny s vysokým pasem by měly být stálicí každého dámského šatníku a právě teď opět nastal jejich čas. V kombinaci s výrazným svrškem a stylovými teniskami se v davu rozhodně neztratíte.

Foto: Archiv firem

Na foto: 1. tričko Bershka, 399 kč; 2. batoh Bold Banana (prodává About You), 2349 Kč; 3. džíny Levi’s, 2699 Kč; 4. tenisky Reebok, 2349 Kč; 5. kabát s.Oliver, 2800 Kč Foto: Archiv firem

Bordó

Ani monochromatický look ještě nevyšel z módy. Vyzkoušejte jeho nesporné výhody a bez dlouhého přemýšlení vsaďte na vínovou klasiku. V šatech s roztomilým stojáčkem vyrazte do společnosti či na rande a obujte k nim kotníkové kozačky v extravagantním metalickém provedení.

Foto: Archiv firem

Na foto: 1. náušnice Zara, 299 Kč; 2. kabelka Kazar, 3190 Kč; 3. šaty H&M, 1499 Kč; 4. boty Tamaris (prodává Eobuv), 1891 Kč; 5. punčocháče Calzedonia, 289 Kč Foto: Archiv firem

Smaragdová

V módním povědomí veřejnosti není tak dlouho jako bordó, ale výsadní postavení si už rozhodně vydobyla. Smaragdová barva působí luxusním, harmonickým i magickým dojmem, tak si ji nenechte uniknout. Zelená plisovaná sukně bude vypadat skvěle s pleteným svetrem i zlatými detaily.

Foto: Archiv firem

Na foto: 1. prsten Swarovski, 1490 Kč; 2. kabelka H&M, 499 Kč; 3. sukně Reserved, 499 Kč; 4. boty Shein, 707 Kč; 5. svetr Max Mara, info o ceně v obchoděFoto: Archiv firem

Reklama

Načítám