Hlavní obsah

Blíží se vraní úplněk. Býci prožijí pravou lásku, Váhy založí rodinu, Vodnáře dostihne osud

Foto: G-Stock Studio, Shutterstock.com

Foto: G-Stock Studio, Shutterstock.com

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Před námi je třetí letošní úplněk a bude velmi významný. Představuje totiž čas velkých rozhodnutí. Nastane v partnerském znamení Vah a bude ho provázet polostínové zatmění Měsíce. U nás bude sice prakticky nepozorovatelné, jeho astrologický význam je však výrazný.

Článek

První jarní úplněk nastane těsně před Velikonocemi 25. března v 8 hodin na 5° znamení Vah. Jeho vliv mohou pociťovat zejména citlivější jedinci, tři dny před ním a tři dny po něm. Po předchozím úplňku v pečlivém a kritickém znamení Panny přinese ten březnový pod vládou společenských Vah touhu řešit partnerské vztahy všeho druhu. Do hry bude zapojená i planetární vládkyně Vah Venuše a svůj nezanedbatelný vliv bude mít i polostínové zatmění Měsíce, které bude úplněk provázet.

Pod vlivem Vah

Předvelikonoční úplněk ve znamení Vah je časem velkých rozhodnutí. Nastane vhodná doba zaměřit se na vztahy – od nejintimnějších (partnerských a rodinných) až po ryze pracovní a obchodní. Váhy jsou vzdušné, spíše intelektuální znamení, lze tedy předpokládat, že pro mnohé bude snadnější oprostit se od zbytečných emocí a své vztahy řešit s rozumným nadhledem. Vládkyní Vah je společenská planeta Venuše, svým vlivem přispěje i ke vhodné míře empatie, která je ke každému vztahu potřeba.

Ve vzduchu visí zvraty osudu

Účinek tohoto úplňku bude zesílen polostínovým zatměním Měsíce, které podle tradiční astrologie předznamenává významný zvrat osudu, posouvá na životní cestě nebo – pokud jste ze své cesty odbočili – koriguje její směr. Změny, které zatmění obvykle provázejí, vypadají nečekaně, ale často přinášejí věci, po nichž jste toužili, ale přitom jste nevěřili, že se mohou stát. Většinou nedohlédnete jejich plného významu pro svůj život a teprve budoucnost je ukáže jako klíčové.

Indiánský horoskop

Podle starých indiánských tradic se tomuto březnovému úplňku někdy říká vraní. Šamani považovali vránu za magické zvíře, které zprostředkovávalo kontakt mezi světem mrtvých a živých, bylo schopné vidět svět iluzí a mělo také dar přemísťování. Podle jedné legendy začala vrána mluvit se svým stínem, jako by byl živý. Neustále do něj klovala, až mu předala tolik své energie, že stín obživl a vrána zmizela. Z toho plyne poučení – nevěnujte zbytečně energii iluzím, něčemu, co za to nestojí. Je důležité odlišovat stín od skutečnosti.

Foto: Rido, Shutterstock.com

Nevěnujte energii iluzím. Je důležité odlišovat realitu od marných snůFoto: Rido, Shutterstock.com

Březnový úplněk: koho ovlivní nejvíc?

Čas úplňku je obvykle doba sklizně: co kdo zasel, to sklidí. A nejvydatněji budou sklízet Váhy a Berani. Vzhledem k tomu, že úplněk nastane ve vzdušném elementu, ovlivní kromě Vah i Blížence a Vodnáře, zejména ty, kteří se narodili v prvním dekanu znamení. Účinkem únorového úplňku mohou být také víc ovlivněni lidé, kteří mají v osobním horoskopu zdůrazněný 5° znamení Vah a Berana anebo se za úplňku narodili.

Vraní úplněk a zdraví: Na co dát pozor?

Váhy ovlivňují ledviny, močový měchýř, rovnováhu tělesných tekutin a také slinivku nebo kůži. Snažte se tyto části těla příliš nezatěžovat. Dbejte na dostatečnou hydrataci, dodržujte pitný režim, odpočívejte a nesedejte si venku na zem, je ještě hodně studená. A naslouchejte víc svému tělu. Samo si řekne, co potřebuje nebo co mu chybí, které potraviny anebo činnosti mu nedělají dobře a naopak.

Vliv březnového úplňku

  • Berani si musejí dávat pozor na partnerské vztahy. Nevyvolávat kvůli své prchlivosti zbytečné konflikty a věřit, že druzí je mají doopravdy rádi.
  • Býkům dopřeje čas kolem úplňku překvapivé poznání o skutečné lásce. Prožijí láskyplná vyznání i noci plné vášně.
  • Blíženci se mohou těšit na projevy skutečného přátelství. Mají skvělou příležitost zazářit ve společnosti.
  • Raci by si měli dát pozor na vztahy v práci. Možná hrozí konflikt, jenž před ně nečekaně postaví problém, který nedokážou rychle vyřešit.
  • Lvi se budou cítit jako znovuzrození. Je před nimi pár dnů, kdy dokážou díky své schopnosti oslňovat a zazářit, vydobýt si své místo na výsluní.
  • Pro Panny je tento úplněk neutrálním časem. Nemusejí se obávat žádných velkých negativních změn, ale také by neměly věřit na zázraky.
  • Pro Váhy je březnový úplněk velmi důležitým momentem roku, otevírá se před nimi nová šestiměsíční etapa, ve které mohou v mnoha ohledech prokázat svoji partnerskou způsobilost. Někteří vstoupí do svazku manželského, jiní založí rodinu.
  • Jestliže Štíři ukážou svoji odvahu a rozhodnou se bojovat, dokážou pro své vztahy vydobýt zcela nemožné nebo ztracené.
  • Střelci se mohou radovat, jaro jim vlije nejen krev do žil, ale přihraje i nové možnosti k seznámení.
  • Kozorohům připraví čas úplňku nejspíš nějaké rodinné neshody. Rozhodně by neměli jednat pod tlakem a podléhat zbytečně vypjatým emocím.
  • Pro Vodnáře se může stát březnový úplněk osudovým. Do jejich života možná vstoupí někdo velmi mocný, kdo dokáže jejich život obrátit naruby.
  • Ryby mohou prožít velmi zajímavé dny naplněné mnoha nečekanými zážitky rozdílného charakteru. Někteří se přesvědčí o velké a věrné lásce, jiní budou muset čelit vyhrocené partnerské hádce, další budou snít svůj sen o romantických vyznáních.

Načítám