Hlavní obsah

Tarotoskop na květen: Berani vzplanou vášní, Býci zbohatnou, Raci budou zvažovat rozchod

Foto: Profimedia.cz

Foto: Profimedia.cz

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Květen je měsíc lásky, zamilovaných a polibků pod rozkvetlou třešní. Co přináší právě vašemu znamení a nejen na poli vztahů? To vám prozradí tarotové karty.

Článek

Květnový úplněk připadne na magické datum 5. 5. a na stejně magické a mystické znamení Štíra, navíc bude spojen se zatměním Měsíce. To znamená živnou půdu pro nejrůznější rituály a kouzla. Kromě toho Měsíc ve štířím úplňku ovlivňuje po zdravotní stránce zejména vylučovací ústrojí, tedy pozor na záněty močových cest. Měsíc vás navíc bude lákat k větší uzavřenosti, abyste problémy dusili v sobě. Odolejte a svěřujte se, ničemu byste tím neprospěli. Co dalšího přinese květen vašemu znamení?

Beran (21. 3. – 20. 4.)

Vztahy – Síla: S jarem ve vás bouří sexuální energie a touhy, pociťujete nebývalé chutě a vášeň. Nebraňte se tomu a vlijte do svého milostného života novou energii, na jejíž vlně se nějakou dobu ponesete.

Zdraví – Eso holí: Vaše zdraví vám v květnu nebude činit potíže, cítíte se tak dobře jako dlouho ne. I tak ale není od věci začít něco nového, ať už je to oživení jídelníčku nebo třeba pravidelná návštěva jógy.

Práce – Tři meče: V práci jste na něco dlouho čekali: povýšení, završení, vyřešení komplikované situace. Bohužel to nedospěje ke šťastnému konci a vy budete hořce zklamáni. Dovolte si procítit lítost i vztek a pak se posuňte dál.

Foto: vichie81, Shutterstock.com

Berani by se měli začít víc hýbat.Foto: vichie81, Shutterstock.com

Býk (21. 4. – 21. 5.)

Vztahy – Šest pohárů: Nacházíte se ve velmi pěkném vztahu, který pramení hluboko v minulosti. Je možná až příliš nevinný – musíte se rozhodnout, jestli se přenesete na mileneckou úroveň, nebo zůstanete kamarády.

Zdraví – Spravedlnost: Zaměřte se na prevenci. I když se s přicházejícím teplejším počasím konečně cítíte zdravě, starejte se o sebe, nepodceňujte vitaminy, kupujte ovoce a sportujte. Byla by škoda se na to vykašlat.

Práce – Eso pentaklů: Karta přinášející hojnost a materiální výhody – v květnu rozhodně nebudete strádat, naopak. Udělejte rozumné rozhodnutí a část peněz si naspořte. Pravděpodobně se objeví i příležitost ke kariérnímu posunu.

Blíženci (22. 5. – 21. 6.)

Vztahy – Mírnost: Vaše vztahy jsou v harmonii, nikde nevznikají třecí plochy a s těmi zásadními lidmi vás pojí hluboké pouto přátelství a vzájemného porozumění. Užívejte si tuto poklidnost.

Zdraví – Devět pentaklů: Tento měsíc se ponese v duchu snad až přílišného rozmazlování, kdy si budete moc dopřávat. Dejte pozor, ať na to zdravotně nedoplatíte, kilo sem, kilo tam, jen jich nesmí být příliš.

Práce – Tři pentakly: Bude po vás vyžadována týmová spolupráce, bez ní se v květnu neobejdete. Pokud ale zaujmete profesionální přístup i k práci s těmi, které zrovna moc nemusíte, povede to k velkému růstu.

Rak (22. 6. – 22. 7.)

Vztahy – Deset holí: Když se člověk ocitne ve vztahu, který nemá žádnou perspektivu, nikam nespěje a je plný trápení a beznaděje, je třeba si to přiznat. Váš vztah je už nějakou dobu u konce, bez života. Neplatí to samozřejmě pro všechny, ale pokud to tak je, připusťte si to a odejděte.

Zdraví – Páže mečů: Květen přinese šanci uzdravit se po předchozích nemocích či ranách, dodá vám psychickou i fyzickou sílu čelit tomu, co vás skolilo, a zase se postavit na nohy. Zotavte se a naberte energii.

Práce – Sedm pentaklů: Tento měsíc pro vás bude zkouškou trpělivosti. Ačkoli nepatříte mezi horké hlavy, i tak budete muset vědomě klidnit svou touhu při všech zdrženích a průtazích, které vás v práci čekají. Růst bude pomalý, ale jistý.

Foto: NDAB Creativity, Shutterstock.com

Někteří Raci spějí k rozchodu.Foto: NDAB Creativity, Shutterstock.com

Lev (23. 7. – 22. 8.)

Vztahy – Osm mečů: Potlačujete své skutečné já a lžete nejen partnerovi, ale také sami sobě – a to neprospívá ničemu. Přestaňte se konečně tak úporně kontrolovat, otevřete se, projevte důvěru. Jen tak se váš vztah může posouvat.

Zdraví – Král pentaklů: Je možné, že vás v květnu potkají nějaké zdravotní potíže, ovšem nepůjde o nic vážného. Jakkoli budou nepříjemné, tato karta naznačuje, že všechno dobře dopadne, že v sobě máte sílu je překonat.

Práce – Síla: Květen pro vás bude pracovně velmi náročný a namáhavý, připravte se na pořádnou nálož únavy a vyčerpání. Všechno ale bude pořád pevně ve vašich rukou, vaše schopnosti jsou dostačující, stačí jen zatnout zuby.

Panna (23. 8. – 22. 9.)

Vztahy – Spravedlnost: Vaše partnerství je vyvážené, ani jeden z vás nemá navrch a fungujete ve vzájemné harmonii. Ta je založena hlavně na upřímnosti, tak se ji nesnažte zkalit, udržujte mezi vámi jasnou atmosféru.

Zdraví – Rytíř pohárů: Karta naznačující, že se věci obracejí k lepšímu a že se konečně přenesete přes mizérii, která vás obklopila. Nenechávejte však věci na vyšší síle, sami se o zlepšení musíte zasadit.

Práce – Deset pentaklů: Vaše soustředění se teď upíná spíše na rodinu a situaci doma, v práci pojedete na samospád, spoléháte na zavedené rutiny a stereotyp. Nějakou dobu to vydrží, ale věčně na to spoléhat nelze.

Váhy (23. 9. – 23. 10.)

Vztahy – Pět pentaklů: Cítíte se nemilováni a odstrčeni, jako by se vám nikdo dostatečně nevěnoval. Čím hlouběji do nejistoty se propadáte, tím budou pocity odloučení silnější. Možná jde jen o chybu komunikace, zkuste na ní zapracovat.

Zdraví – Mág: Ačkoli ostatní oblasti vašeho života v květnu přinesou nelehké situace, vaše zdraví vás podrží. Jste při síle, cítíte se energičtí a plní vitality a to vám pomůže všechna ostatní příkoří překonat.

Práce – Pět mečů: V květnu se bohužel ukáže, že svět není dokonalý a mnohdy nejvíc uspějí ti, kteří nehrají podle pravidel, ale řídí se svým egem. Poučte se z této zkušenosti do budoucna, záleží ale na tom, jak jste založeni. Možná raději obětujete úspěch čistému svědomí a laskavosti k ostatním.

Foto: New Africa, Shutterstock.com

Pokud se budou chtít Váhy prosadit, budou muset nasadit ostré lokty.Foto: New Africa, Shutterstock.com

Štír (24. 10. – 22. 11.)

Vztahy – Svět: Podařilo se vám najít si své místo, kde se cítíte dobře a v bezpečí, dokonce vás naplňuje štěstí. Tato karta může odkazovat i k sňatku – nečeká vás květnová svatba?

Zdraví – Sedm holí: Cítíte se v nesouladu sami se sebou, v něčem si lžete a neříkáte si pravdu. Z toho pak také pramení vaše úzkostné stavy. Musíte přestat zatlačovat svoje problémy do podvědomí a začít je řešit.

Práce – Tři poháry: Máte pocit, že váš kolektiv v práci do sebe skvěle zapadl. A ačkoli opravdu dřete, zároveň se bavíte a užíváte si společnost ostatních, to, jak se vzájemně povzbuzujete a stimulujete k lepším výsledkům.

Střelec (23. 11. – 21. 12.)

Vztahy – Rytíř mečů: Květen s sebou přinese určitou naštvanost a konflikty, které však budou plynout spíše z podráždění a horké hlavy než ze skutečných problémů. Zkroťte svůj vztek a nenechte se od drahé polovičky vytočit.

Zdraví – Velekněz: Zaměřte se na cvičení paměti a bystré mysli, nikdy není dost brzy začít. Pusťte se pravidelně do křížovek nebo třeba sudoku, ať se držíte ve střehu a vaše mysl neleniví.

Práce – Blázen: Nevyhovuje vám pracovní nasazení a rutina od devíti do pěti. Zvažte jiné možnosti – podnikání sami na sebe, částečný úvazek nebo třeba brigády. Práce zkrátka není hlavním ohniskem vašeho života.

Kozoroh (22. 12. – 20. 1.)

Vztahy – Tři poháry: Čeká vás přírůstek v rodině – ne nutně přímo vaše dítě, ale okruh vašich nejbližších se rozhodně rozroste. Užíváte si jisté volnosti, s partnerem se nijak výrazně neomezujete a skvěle vám to klape.

Zdraví – Tři pentakly: Zdravotně na tom nebudete nejlépe – dlouho jste na svůj stav tak trochu kašlali a teď byste chtěli změnu a zlepšení hned. Začněte na svém ozdravení pilně pracovat a výsledky se dostaví, ale okamžité to nebude.

Práce – Deset pohárů: Květen bude po pracovní stránce velmi naplňující, konečně sklidíte plody dlouhodobého úsilí. Nezapomeňte si pořádně užít radost z hotového, ať o ten jedinečný pocit nepřijdete.

Foto: Olena Yakobchuk, Shutterstock.com

Kozorohům se rozroste rodina, blízká nebo vzdálenější.Foto: Olena Yakobchuk, Shutterstock.com

Vodnář (21. 1. – 20. 2.)

Vztahy – Sedm pohárů: Na nose máte růžové brýle a tváříte se, že je všechno v pořádku – i když dobře víte, že není, že jen šálíte sami sebe. Přestaňte si cokoli nalhávat a konfrontujte toho, koho je třeba.

Zdraví – Pět holí: Pociťujete obrovské množství energie, cítíte se velmi živě a nabitě. Je potřeba svou sílu správně využít, aby se ve vás nehromadila ve formě neklidu a stresu z toho, že se nic zásadního neděje.

Práce – Královna holí: Cítíte velkou sebejistotu a jste plni sil. Řiďte se svými ideály a nebojte se prosadit, přednést svoje nápady a názory, samozřejmě podložené a k věci. Může vám to jen pomoci.

Ryby (21. 2. – 20. 3.)

Vztahy – Dvě hole: Nejste si svým vztahem příliš jistí, nedokážete dát najevo to, co po partnerovi skutečně chcete a co vám chybí. Vaše city se pomalu ochlazují a vy se nemůžete rozhodnout, jak dál. Snažte se zjistit, co skutečně cítíte.

Zdraví – Blázen: Jakkoli budete v květnu fyzicky fit, trochu vás potrápí duševní zdraví. Váš psychický stav bude hodně na pováženou a je třeba s tím něco dělat – se zlomenou nohou také jdete k lékaři, tohle je totéž!

Práce – Císař: Podaří se vám dostat do vedoucí pozice na nějakém projektu, což pro vás bude velmi stresující záležitost. Musíte udržet otěže pevně v rukou – a je to možná důvod, proč v květnu vaše psychika tolik utrpí. Snažte se ve volném čase opravdu relaxovat.

Načítám