Hlavní obsah

Štíři milují dotyky, Panny jsou náročné na čas: Jazyk lásky podle znamení horoskopu

Foto: George Rudy, Shutterstock.com

Foto: George Rudy, Shutterstock.com

Reklama

Každé z dvanácti znamení zvěrokruhu promlouvá ke své drahé polovičce a ostatním blízkým specifickým jazykem lásky. Vyjadřujete se spíše gesty, nebo milými slovy? Čtěte dál a zjistěte, jak jste na tom právě vy i ti, na kterých vám nejvíc záleží.

Článek

Znáte pět jazyků lásky? Podle slavného manželského poradce Garyho Chapmana si většina lidí projevuje city a náklonnost nejčastěji jedním z následujících pěti způsobů:

  1. V první řadě jsou to slova ujištění. Lidé chtějí slyšet, že je milujete, jsou rádi chváleni a špatně snášejí kritiku.
  2. Druhým jazykem lásky je pozornost a čas. Tito jedinci city vyjadřují tím, že si vás všímají a tráví s vámi čas, a totéž chtějí od svého protějšku.
  3. Třetí je dávání a přijímání darů, což asi není třeba vysvětlovat.
  4. Skutky lásky jsou pak činy, které pro své blízké nezištně vykonáváte, a tím o ně pečujete.
  5. Pátým jazykem lásky je fyzický kontakt, doteky, pohlazení nebo objetí.

Jakým jazykem lásky promlouvají jednotlivá znamení zvěrokruhu?

Beran (21. 3. – 20. 4.)

Pro Berany je zcela klíčový fyzický kontakt a pozornost. O emocích většinou tolik nemluví (ačkoli ve flirtování jsou rozhodně zběhlí), ale nejvíc o tom, co k vám cítí, vyčtete z jejich pohlazení, objetí i náhodných doteků. Na oplátku samozřejmě potřebují, abyste se jich dotýkali také, i když spěcháte a není na to čas. Malé dítě v nich touží neustále po pozornosti, a když se mu jí nedostává, začne dělat hlouposti. Buďte s nimi, podnikejte s nimi dobrodružství a Berani vás budou zbožňovat.

Býk (21. 4. – 21. 5.)

Býci se vyjadřují skrze obdarovávání, zbožňují hezké věci, rádi se rozmazlují a rádi rozmazlují i druhé. Rozhodně nesmíte zapomenout na výročí či narozeniny, to je něco, co vám neodpustí. Stejně tak je jejich jazykem lásky fyzický dotek – Býci jsou velmi smyslní a potřebují lásku ve vztahu vyloženě cítit na vlastní kůži. Navíc se to doplňuje s jejich touhou po rozmazlování – třeba víkend ve wellness je pro ně rajský zážitek a váš vztah posune o obrovský kus. Rozhodně se nebojte svého Býka hýčkat.

Foto: JJ-stockstudio, Shutterstock.com

U Býků nikdy nezapomeňte na narozeniny a výročí, jinak je hodně zraníte…Foto: JJ-stockstudio, Shutterstock.com

Blíženci (22. 5. – 21. 6.)

Hlavním jazykem lásky Blíženců jsou slova ujištění a také skutky lásky. Jejich okouzlující osobnost a schopnost vždycky říct tu správnou věc je vede k tomu, že svoje city vyjadřují především slovy, nebojí se flirtů ani komplimentů a totéž očekávají od své drahé polovičky. Cesta k jejich srdci vede skrze jiskřivou konverzaci a dobrodružství, jinak riskujete, že je začnete nudit. Říkejte jim, jak se skutečně cítíte a jaké city k nim chováte, a nebojte se to ukázat i činy. Velká romantická gesta u Blíženců rozhodně zabodují.

Rak (22. 6. – 22. 7.)

Pro Raky jsou v lásce nejdůležitější slova ujištění a pozornost. Jsou to pečující, citliví jedinci, kteří druhé milují zcela bezpodmínečně. Jen občas potřebují ujistit, že jejich city opětujete. Nejbezpečněji a nejpříjemněji se cítí doma, trávit čas se svými drahými je pro ně extrémně důležité a udělají si na ně prostor kdykoli a kdekoli. Někdy to možná až přehánějí, a mohou proto působit občas až jako závislé osobnosti. Nesnažte se je odstrkovat, naopak: ujistěte je, co pro vás znamenají, právě tím, že jim věnujete pozornost.

Lev (23. 7. – 22. 8.)

Lvi zbožňují dostávání i darování darů a rozhodně nešetří láskyplnými skutky. Milují velkolepá gesta a činy, obrovské pugéty a drahé šperky, ale nenechají se přitom ošálit falešným pozlátkem, na to mají „čuch“. City vyjadřují darem nebo tím, že druhým prostě pomohou s čímkoli, co je zrovna potřeba, beze slov a otázek. Ze všech znamení jako první nabídnou pomocnou ruku. Rádi druhé rozmazlují a rádi se rozmazlovat nechávají, ať už jde o dobré jídlo, pěkné drobnosti, nebo třeba o příjemnou masáž.

Foto: AlessandroBiascioli, Shutterstock.com

Lvi i Býci milují hýčkání a rozmazlování.Foto: AlessandroBiascioli, Shutterstock.com

Panna (23. 8. – 22. 9.)

Pro Panny jsou nejdůležitější skutky lásky a také pozornost druhých, které se jim kvůli jejich nenápadnému chování moc často nedostává. Ve vztazích o svou drahou polovičku pečují a tím jí každodenně dokazují své city. Nečekejte romantické proslovy ani grandiózní gesta, ale třeba oblíbenou večeři, která na vás bude čekat, až se vrátíte naprosto mrtví z práce. Odměnou za to jim nabídněte pomocnou ruku a rozhodně se jich zeptejte, jak se jim celý den dařilo. Buďte tu pro ně stejně, jako jsou tu Panny vždycky pro vás.

Váhy (23. 9. – 23. 10.)

Váhy rozhodně potřebují slyšet, co k nim cítíte: slova ujištění patří mezi jejich základní jazyk lásky. Stejně tak gesta a skutky, které tato slova podtrhnou. Lidé jsou k tomuto vzdušnému znamení podvědomě lákáni a přitahováni právě proto, že nemá zábrany. Váhy otevřeně mluví o tom, co a jak ke komu cítí, co pro ně druhý znamená, nebojí se o tom hovořit, klidně to vykřičet z vrcholku hor. Patří mezi velké romantiky, a proto od partnera očekávají nejen slovní vyjádření, ale také romantická gesta, která třeba jiným mohou připadat „moc“. Ale pro Váhy žádné takové „moc“ neexistuje.

Štír (24. 10. – 22. 11.)

Mlčenliví, do sebe stažení Štíři rozhodně nejsou přeborníci ve vyznávání citů a jejich jazykem lásky je zejména fyzický dotek a také skutky lásky. City vyznávají nenápadně a potichu, nemluví o nich, ale jednají: navaří vám, nabídnou smyslnou masáž nebo napustí horkou vanu, když ji potřebujete. Nejvíc o tomto znamení, které hoří vnitřním plamenem vášně, ale vypoví jejich objetí, polibky a doteky. Právě v nich najdete skutečnou sílu jejich citu. Intimita je pro ně extrémně důležitá, a jak se ze vztahu vytratí, Štíři trpí.

Foto: Kozub Vasyl, Shutterstock.com

Štíři toho o lásce a citech moc nenamluví, víc milují dotyky a fyzický kontakt.Foto: Kozub Vasyl, Shutterstock.com

Střelec (23. 11. – 21. 12.)

Střelci jsou sice otevření a přímí, ale o svých citech tolik nemluví. Vyjadřují je zejména obdarováváním a fyzickým dotekem. Asi jste si všimli, že patří mezi velmi kontaktní jedince: všechny objímají, poplácávají, šťouchají, tímto způsobem zkrátka komunikují. A ve vztahu je to naprosto stejné. Co se týká darů, nejde u nich ani tolik o materiální statky, ale klidně o zážitky a prožitky. A hodně ocení, když si jen tak vzpomenete a přinesete jim něco, co jim udělá radost. Prostě jen tak.

Kozoroh (22. 12. – 20. 1.)

Kozorozi nejsou romantici a city vyjadřují především skutky, které mluví za ně. Jsou vždy velmi nápomocní a o své blízké se velmi dobře – jakoby mimoděk – starají. Jejich jazykem lásky je také pozornost. Jakožto extrémně ambiciózní jedinci mají často naprosto napěchovaný rozvrh a svou náklonnost vám nejlépe vyjádří tak, že si na vás přesto udělají čas, že vás poslouchají, že se zajímají, že jsou tu opravdu pro vás. A totéž potřebují i od lidí kolem sebe: čas, který jim bude věnován na sto procent a bez přerušování.

Vodnář (21. 1. – 20. 2.)

Pro Vodnáře jsou v lásce velmi důležitá nejen slova, ale i skutky. Patří mezi nejsvobodomyslnější znamení, jsou to „rebelové bez příčiny“, tvrdohlaví a nepoddajní. Ačkoli umějí být velmi nepředvídatelní, jsou také laskaví a empatičtí. Velice rádi s lidmi mluví a poznávají je, rozhovory s nimi jsou vždycky hluboké a osvěžující a ve vztahu potřebují právě tuto konverzační intimitu a hloubku. Skutkem lásky je pro ně především to, že si s blízkými vzájemně poskytnou svobodu a toleranci, jakou potřebují.

Ryby (21. 2. – 20. 3.)

Primárním jazykem lásky jsou pro Ryby rozhodně skutky, které dělají pro druhé, a to zcela automaticky. Pro blízké by se rozdaly a vůbec přitom nemyslí na sebe a svoje rezervy. Stejně tak je pro ně ohromně důležitá pozornost, protože se už jistě v životě několikrát setkaly s tím, že někdo jen využíval jejich dobrosrdečnost a nedával jim nic nazpátek. Věnujte jim svůj čas a Ryby budou jen vaše, splní cokoli, co vám na očích uvidí. Rozmazlujte je na oplátku, ať váš vztah dosáhne harmonie a rovnováhy.

Horoskop na každý den pro vaše znamení najdete na Proženy.cz.

Reklama

Načítám