Hlavní obsah

Ryby vás šokují, Blížence si držte od těla, Střelcům můžete věřit: Lháři podle znamení

Foto: Roman Samborskyi, Shutterstock.com

Foto: Roman Samborskyi, Shutterstock.com

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Každý člověk občas zalže – ale jsou lži a lži. Která znamení nedokážou nikoho dlouho obelhávat a komu naopak nedělá problém vybájit si celé světy?

Článek

Všichni lidé lžou, aby se alespoň čas od času dostali ze situací, které jim jsou nepříjemné nebo v nich zkrátka nechtějí být. A znamení zvěrokruhu, ve kterém jste se narodili, velice intenzivně ovlivňuje, jak moc je tato vlastnost rozvitá a jak moc uvěřitelné či neuvěřitelné lži umíte vytvořit. Některá znamení lžou tak snadno, že přesvědčí o pravdivosti svých slov někdy i sama sebe, zato jiným lhaní vyloženě nedělá dobře. Komu nemůžete věřit ani nos mezi očima a na koho je naopak spolehnutí?

Beran (21. 3.–20. 4.)

Berani, to jsou taková děcka zvěrokruhu. Občas přijdou se lží – ale je narychlo uplácaná a vyhrknutá bez přemýšlení, takže jí uvěří jen málokdo. A pokud ano, Beranovi se to stejně brzy rozleží a přijde všechno uvést na pravou míru, protože bude raději čelit následkům, než aby ho nepravdy užíraly. Spíš totiž přestojí kdeco, než aby si vymýšlel a komplikoval si život lží. Upřímnost je pro něj hodně důležitá a za výčitky svědomí mu to nestojí. A mají to tak i s okolím: vždy lépe skousnou nepříjemné pravdy než příjemné lži.

Býk (21. 4.–21. 5.)

Býci nelžou z principu. Toto zemské znamení hodně dá na jistotu a stabilitu – a své slovo bere skutečně vážně. Pokud něco slíbí, je na to spoleh. A stejně tak je spoleh na jejich výroky obecně. Nevidí ve lžích žádnou přidanou hodnotu a jsou to takové čisté duše. Lhaní je pro ně prostě špatné, tak proč by se do něj pouštěli, když se víceméně všechno dá rozumně vysvětlit. Navíc by byli jako lháři příšerní: jejich tvář na ně všechno prozradí, navíc by si všechno tak dlouho rozmýšleli, že by jim stejně nikdo neuvěřil.

Foto: fizkes, Shutterstock.com

Berani a Býci jsou špatní a neochotní lháři, a i kdyby se do říkání nepravd pustili, asi by jim uvěřil jen málokdoFoto: fizkes, Shutterstock.com

Blíženci (22. 5.–21. 6.)

Blíženci mají v povaze jakousi lehkou přelétavost a ruku v ruce s tím jde jejich schopnost lhát. Výmluvy a nepravdy k nim přicházejí snadno a není pro ně problém je pronést před kýmkoli, zvlášť když se tak mohou vykroutit z něčeho, do čeho se jim nechce. Ke lhaní mají potřebnou inteligenci i komunikační dovednosti, a proto umějí přesně nadávkovat detaily s vágním mávnutím ruky tak, že jejich lži prostě vypadají jako pravda. Přičtěte k tomu blíženeckou kreativitu a je jasné, že jsou jejich nepravdy téměř neprůstřelné.

Rak (22. 6.–22. 7.)

Raci vyloženě nelžou – důvěra druhých je pro ně velmi důležitá a jejich blízcí jsou pro ně vším. Nicméně občas si pravdu tak trochu… překroutí, zvlášť když mají sdělovat nepříjemnosti nebo se po hlavě řítí do konfliktu. V takovém okamžiku dovedou být neuvěřitelně vynalézaví a je velmi snadné jim uvěřit. Pravda však je, že jejich lži jsou ve většině případů skutečně bílé a vyřčené proto, aby ostatní ochránily před ublížením a zraněním citů. To je v račích očích ještě mnohem horší než lhaní jako takové.

Lev (23. 7.–22. 8.)

Lvi jsou velmi silné osobnosti, upřímné a stabilní, a ke lžím se uchylují skutečně výjimečně. Na své cti si dost zakládají, a když vám dají slovo, chtějí, abyste se na ně skutečně mohli spolehnout. Lži odsuzují a špatně snášejí, a pokud někdo lže jim, málokdy to odpustí. Jediným případem, kdy si mohou tak trochu přikrášlovat skutečnost, jsou neškodné přehnané historky a vyprávěnky, které je vykreslují v lepším světle, než jaká je skutečnost. Obdivu a pohlazení ega totiž nikdy neodolají.

Foto: GBALLGIGGSPHOTO, Shutterstock.com

Ohledně lhaní jsou Lvi až dojemní – a každý jim jejich vychloubání rád odpustí. Zato Blížencům raději preventivně nevěřte ani nos mezi očimaFoto: GBALLGIGGSPHOTO, Shutterstock.com

Panna (23. 8.–22. 9.)

Je důležité říct si jednu věc – Panny nelžou rády. Je jim to nepříjemné. Na druhou stranu toto praktické znamení umí vyhodnotit, kdy je jednodušší a výhodnější zalhat, protože by pravda nepřinesla nic dobrého. Na to, jak málo nepravd vykládají, se projevují jako velmi zkušení lháři. Mají totiž dostatečně bystrou mysl, aby dovedly improvizovat a vytvářet lži za pochodu, umějí je podat uvěřitelně a zároveň nepřekombinovaně, zkrátka dokážou najít zlatou střední cestu. Na lži mají tito jedinci navíc nos a u ostatních je snadno odhalí.

Váhy (23. 9.–23. 10.)

Váhy dost často využívají svého osobního kouzla, aby vyvázly i ze situací, kde by se jiní pořádně zapotili. Na první pohled působí jako křehké zosobnění samotného dobra, ale pozor, skrývá se v nich vychytralost a touha omotat si všechny kolem prstu. Lžou, aby udělaly dobrý první dojem, aby se vyhnuly konfliktu, aby dosáhly toho, po čem touží… Nepravdy jsou pro ně jen jedna z cest, jak se dostat tam, kam chtějí. Jejich lži se však dají odhalit: jejich nerozhodná povaha někdy způsobí, že nezní dost jistě a spolehlivě.

Štír (24. 10.–22. 11.)

Zdatní manipulátoři Štíři si umějí lidi omotat kolem prstu a život poslat přesně tou trasou, kudy podle nich běžet má. A rozhodně se nezdráhají kvůli tomu zalhat. Stejně tak se rádi vyhnou něčemu, co je pro ně nedůležité anebo otravné. Dokážou lhát s kamennou tváří, navíc málokdy cítí výčitky svědomí – těm, na kterých jim skutečně záleží, by nezalhali, ale když už se k nepravdě uchýlí, stojí si za ní. Jsou tak přesvědčiví, že občas rozhodí a přesvědčí i sami sebe. Svými slovy totiž dokážou vykreslit úplně novou realitu.

Foto: Antonio Guillem, Shutterstock.com

Na Váhy a Štíry si dejte pozor! Umějí lhát, až se jim od pusy prášíFoto: Antonio Guillem, Shutterstock.com

Střelec (23. 11.–21. 12.)

Asi nejupřímnější znamení zvěrokruhu. Střelci lhaní prostě nesnášejí, a tak ho ani neprovozují. Pravdomluvnost mají tak zarytou pod kůži, že je pro ně obtížné lhát i tam, kde by možná měli. Nesvedou ani malé bílé lži, aby někomu neublížili a nezranili jeho city. Vždycky jdou přímo k věci a jejich přímost někteří lidé neunesou a raději se s nimi nestýkají. Pokud nechcete, aby někdo něco věděl, nikdy to neříkejte Střelci! Na přímou otázku totiž zalhat nezvládnou ani při nejvyšší snaze. A i kdyby – nikdo jim neuvěří…

Kozoroh (22. 12.–20. 1.)

Kozorozi jsou konzervativní, to se o nich ví. A proto jsou také přesvědčení, že lež je něco špatného a je to skutečně až poslední přístav, do kterého se uchýlit. Ano, lhát umějí. Díky tomu, že celkově nedávají příliš najevo emoce, dokážou jako pravdu podat cokoli. Ale pouštějí se do toho jen v nouzi nejvyšší, protože by se zpronevěřili vlastním hodnotám a za to jim utajení – téměř čehokoli – nestojí. Sice toho mnoho nenamluví, ale vězte, že jejich slova jsou upřímná a můžete se spolehnout, že s vámi jednají na rovinu.

Vodnář (21. 1.–20. 2.)

Vodnáři jsou podivíni horoskopu a žijí si po svém. Jsou to samorosti, kteří mají schopnost zalhat kdykoli a komukoli – a z nejasných důvodů. Někdy lžou prostě proto, že se nudí, jindy si přikrášlují život tak, aby byl zajímavější, anebo mají prostě jen „zlobivou“ náladu. A občas se do toho zamotají natolik, že svým lžím uvěří. Jsou to neobyčejně kreativní a nespoutané bytosti a neváhají použít jakoukoli páku, aby utekly od toho, co je nebaví a svazuje. Tak pozor na to, třeba to nemyslí zle, ale nedá se jim vždycky věřit.

Ryby (21. 2.–20. 3.)

Věřili byste, že Ryby patří mezi nejlepší lháře zvěrokruhu? Jejich citlivost a nevinnost se totiž snoubí se špetkou škodolibosti a nečekaného rebelantství – a stejně tak s ohromnou dávkou kreativity. Jejich snílkovská povaha je ke lžím vyloženě tlačí, někdy si vymýšlejí jednoduše jen proto, že je to pro ně v danou chvíli zajímavější a zábavnější. A v takovém přikrašlování pak nevidí vůbec nic špatného. Rybí lži jsou navíc velmi uvěřitelné, protože se umějí vcítit do jejich „příjemce“ a podat mu je přesně tak, jak je potřeba.

Chcete vědět, co vás čeká každý den v lásce, v sexu, ve vztazích, ve zdraví či v rodině? Nastavte si náš denní horoskop!

Reklama

Načítám