Hlavní obsah

Jak cestují znamení podle horoskopu? Panny se nehnou od mapy a Lvi cestují jen první třídou

Foto: Ann Haritonenko, Shutterstock.com

Foto: Ann Haritonenko, Shutterstock.com

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Někdo má toulavé boty a věčně ho to táhne do světa a jiný je spokojený pěkně doma ve svém… Jak jsou na tom lidé okolo vás, vám může naznačit i znamení, ve kterém se narodili. Zjistěte, kdo patří mezi ostřílené cestovatele a kdo spíše mezi pohodové domácí tvory.

Článek

Cestování není pro každého. Co jeden vnímá jako dobrodružství a relax, to druhého vyčerpává a stresuje. I znamení zvěrokruhu může prozradit, zda někdo touží prchat letadlem na vzdálené kontinenty, nebo ho z domova nedostanete ani párem volů. Jak je na tom s láskou k cestování všech dvanáct znamení zvěrokruhu?

Beran (21. 3. – 20. 4.)

Berani byli k cestování a zkoumání cizích krajů snad zrozeni. Létat po světě jim připadá naprosto přirozené, dobrodružství mají v krvi, jsou odvážní a společenští, mají svou hlavu a pevnou vůli, což se na cestách hodí. Nejradši by byli stále v pohybu hezky z místa na místo, jen se nikde nezačít nudit. Jsou otevření změnám všeho druhu a zážitky a zkušenosti je vyloženě nabíjejí, pro dobrodružství a vzrušení žijí! A pokud zrovna nenajdou vhodného parťáka, nebojí se cestovat sami.

Býk (21. 4. – 21. 5.)

Býci jsou velmi opatrní cestovatelé. Vše si pečlivě plánují do posledního detailu, nikdy by se nevydali na last minute výlet, kde by bylo nutno z větší části improvizovat. Vždy chtějí vědět, co se bude dít dál, co čekat, na co se připravit, všechny podrobnosti a detaily výletu. Když už vyrazí, chtějí cestovat nejlépe sami a plně nasát atmosféru místa, pořádně se jí nasytit a vychutnat si ji. Možná o něco víc než cestování samotné si užívají plánovací část a těšení ještě předtím, než na cesty vyrazí.

Foto: NDAB Creativity, Shutterstock.com

Býci a Berani si dokážou užít i cestování o samotě. Každý jinak, ale oba nadšeně!Foto: NDAB Creativity, Shutterstock.com

Blíženci (22. 5. – 21. 6.)

Blíženci jsou stále v pohybu a na cestě – a vždy jen s co nejmenším možným zavazadlem. Jsou velice družní a rádi vyhledávají lidskou společnost. A právě tato jejich vlastnost se při cestování uplatňuje nejvíc – často mění plány podle toho, kdo je pro co nadchne a kam je zrovna dobrá společnost zavede. Dělají si přátele po celém světě a často je navštěvují a všude se dokážou cítit jako doma. Baví je destinace různých druhů a typů a na cestách se umějí přizpůsobit v podstatě čemukoli.

Rak (22. 6. – 22. 7.)

Pro Raky je extrémně důležitá rodina a domovské hnízdo a neradi opouštějí svou komfortní zónu, protože k tomu nevidí důvod. Cestování pro ně není nutnost, jen zpestření jednou za čas. Když už se rozhodnou cestovat, bude to určitě s rodinou nebo blízkými přáteli a na místa, která jim nebudou úplně cizí… A asi to nebude ani žádná přílišná exotika. Na cestách se jim často stýská po domově a zaběhlé rutině. Plánují spíš kratší výlety, postupně se tak osmělí a zjistí, že strávit čas mimo domov může být příjemné.

Lev (23. 7. – 22. 8.)

Lvi jsou cestovatelé, kteří zbožňují luxus a pohodlíčko, ale baví je i cestování, pokud má styl a úroveň. Milují přepych a komfort a než si nezvolit první třídu a VIP, tak radši ani nikam nejedou. Nerozumějí batůžkářům a odvážlivcům, kteří se vrhají do divočiny z jejich pohledu naprosto nepřipravení. Takové cestování pro ně není! Rozhodně nebudou vyrážet někam za každou cenu a raději budou nějakou dobu spořit na výlet, který bude přesně podle jejich gusta.

Foto: Tyler Olson, Shutterstock.com

Batůžek a motorák? Ani nápad! Lvi cestují ve velkém stylu…Foto: Tyler Olson, Shutterstock.com

Panna (23. 8. – 22. 9.)

Panny potřebují mít systém, a proto jim nebude vyhovovat jen tak nějaký výlet. Jsou totiž velmi kritické a náročné, jejich analytická mysl všechno zvažuje a plánuje a vyhodnocuje už od prvních fází přemýšlení o cestování. Když vyrážejí do světa, tak jedině s itinerářem, mapami a nákresy, kterých se budou pevně držet. Vyloženě nesnášejí improvizované hurá výlety bez jakékoli přípravy, to zkrátka není pro ně. Cestování je stresuje a tento stres řeší právě pečlivou přípravou – jako u všeho.

Váhy (23. 9. – 23. 10.)

S Váhami se cestuje na pohodičku. Jsou v klidu, umějí ustoupit, dělat kompromisy, nacházet mírová řešení a cestu i tam, kde ji ostatní nevidí. Nejvíc si výlet užívají v okamžiku, kdy vidí, že si ho užívají i ostatní kolem nich. Nebaví je cestovat sólo, potřebují parťáka či parťáky, se kterými budou zážitky sdílet. A vůbec jim nevadí, že to znamená přizpůsobit plány někomu, kdo může mít jiný názor než ony. Naopak, rozšíří si tak obzory.

Štír (24. 10. – 22. 11.)

Štíři jsou jako obvykle zvláštní kombinace extrémů. Na jednu stranu je dost stresuje, pokud mají opustit svoje zázemí a vydat se někam, kde nemají zmapovaný každý kámen i člověka. Na druhou stranu ale rádi zkoumají neobjevené a k záhadám a dobrodružstvím je to hodně táhne. Tyto dvě stránky jejich osobnosti se tak budou při cestování věčně utkávat a záleží jen na tom, která zrovna převládne. Ačkoli na cestách mohou být trochu zaťatí a nervózní, po návratu nikdy nebudou litovat, že si vyrazili.

Foto: Zigres, Shutterstock.com

Chcete si užít příjemné cestování na pohodu? Vyrazte s Váhami.Foto: Zigres, Shutterstock.com

Střelec (23. 11. – 21. 12.)

Střelce to na dlouhé cesty nijak zvlášť netáhne. Nejde o to, že by je cestování nebavilo nebo nenaplňovalo – jen ho nepotřebují. Vystačí si s dobrodružstvím, které mají doma. Toto velmi nenáročné znamení zvěrokruhu občas nechápe, proč je ve spojení s cestováním takový humbuk, vždyť krásně je i doma… Jestli je někam vytáhnete, budou tam samozřejmě také nadšení a šťastní, jak to umějí snad jen oni, ale stejně spokojení budou i doma hezky ve svém.

Kozoroh (22. 12. – 20. 1.)

Ambiciózní Kozorozi to nemají jednoduché. Na jednu stranu totiž chtějí vidět všechno a hned a víc než kdokoli jiný touží vyrazit tam, kam se ostatní neodváží, a něco dokázat a zažít. Na druhou stranu ale o nic z toho vlastně tak úplně nestojí. Mají rádi svou rutinu, svůj klid a domov. A opustit tohle všechno a vydat se do neznáma je pro ně vyčerpávající a stresující. Po návratu domů si sice výlet a splněný cíl odškrtnou… Ale to je všechno. Důležité je nelámat to přes koleno – není nutné dobývat svět každý den.

Vodnář (21. 1. – 20. 2.)

Pro Vodnáře je cestování nezbytnost, k životu potřebují svobodu a pohyb – a platí to i o pohybu po světě. Nepotřebují neustále někde trajdat, ale vždy musejí mít tu možnost. A pak jednou za čas zkrátka zvednou kotvy a vyrazí. Někam. Klidně bez plánu. Improvizované cestování je pro toto znamení typické, stejně jako dlouhé cesty a pobyty na zajímavých místech, kde mohou proniknout hlouběji do lokální kultury, víc ji pochopit a nasát, stát se její skutečnou součástí.

Ryby (21. 2. – 20. 3.)

Ryby o cestování moc rády sní. Představovat si, kam vyrazí a co všechno tam uvidí, dělat si nástěnky a seznamy přání, to vše je pro ně obrovsky naplňující. Ale samotné cestování? Vlastně trochu děsivé. Vždycky radši plují s proudem a vyhovuje jim cestovat s někým, kdo bude udávat tempo a směr a tak trochu se o ně postará. Nedělá jim problém se přizpůsobit, jakkoli improvizovat a měnit cokoli, jen když na to nebudou samy a budou se mít o koho opřít. Když s sebou mají tenhle „kousek domova“, zvládnou všechno.

Horoskop na každý den pro vaše znamení najdete na Proženy.cz.

Související témata:

Načítám