Hlavní obsah

Týdenní horoskop: Blíženci budou slavit, Raci riskovat a Ryby lelkovat

Foto: Marharyta Gangalo, Shutterstock.com

Foto: Marharyta Gangalo, Shutterstock.com

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hned zkraje týdne doputuje Slunce na střed mezi letním slunovratem a podzimní rovnodenností, tedy 15° Lva, což je jeden ze čtyř pilířů zodiaku, legendární avatarská „Lví brána“. Ta vdechne do vašich srdcí radost, optimismus, lásku, obětavost, a dokonce se traduje, že pokud je ve vašem životě něco destruktivního, spálí to na popel.

Článek

Skvělé je, že to, co ustrnulo, se dá do pohybu a bude mít rychlý spád. Stejně tak se ale urychlí zřícení toho, co jakoby nemá pevné základy a co by se vbrzku stejně samo zbortilo, ale za jiných okolností, a vás by to finančně nebo citově hodně bolelo. Nápomocna bude i poslední lunární čtvrť v Býku, což je fáze, která dokončuje, ukončuje a stabilizuje. Nastane exaktně v úterý 8. srpna v 12.28 hodin, kdy současně dojde k přiblížení Měsíce, Jupitera a jiskřivě pestrobarevného vícehvězdného systému Almach. Tato konstelace vám propůjčí trpělivost i houževnatost a odmění úspěchem či kladným výsledkem dokonce i tam, kde to ani vy nečekáte.

Hned další den, ve středu 9. srpna, dosáhne Merkur v epimetheovské fázi letošního maximálního východního prodloužení (elongace, vzdálenosti 27°) od Slunce. Epimétheus znamená „zpětný pohled“, takže se dá předpokládat menší inventura informací a událostí, prostě toho, co se událo a veřejně tvrdilo. Získáte objektivní přehled, co a jak se skutečně stalo, stejně tak co byla pravda a co blamáž.

A ta nejlepší zpráva nakonec. Celý týden bude nabírat na intenzitě meteorický roj Perseidy, jenž dosáhne maxima o víkendu. O něm se traduje, že pomáhá najít nejlepší variantu v případě důležitých rozhodnutí nebo matoucích událostí, navíc ukáže tu nejbezpečnější a nejspolehlivější cestu. Jelikož Měsíc bude ubývat, létavice budou dobře viditelné. Když si tedy nejste něčím jisti, nenechte si tuto nebeskou show ujít a intenzitě myslete na to, v čem nemáte jasno. Ani ostatní nebudou ošizeni, neb spatřit „padající hvězdu“ prý přináší štěstí, tak si svoje štěstíčko chyťte.

Beran (21. 3. – 20. 4.)

Vyřešíte vše, co vás poslední dobou tíží, což se prvotně týká srdečních záležitostí, nedorozumění s potomky, případně neblahé finanční situace. Nejspíš pomůže, že nečekaně obdržíte peníze, s nimiž jste vůbec nepočítali, a týká se to zaměstnanců i živnostníků. Také se konečně vyjasní, kdo co v práci poslední dny popletl. Pokud někdo svaloval vinu na vás, ale vy jste v tom prsty neměli, dostane se vám upřímné veřejné omluvy. Pokud jste byli strůjci pochybení, sypejte si popel na hlavu. Kolegové vám odpustí a brzy na to zapomenou.

Býk (21. 4. – 21. 5.)

Skoncujete se vším, co vás nudí nebo vám otravuje život. Tím šokujete rodinu i přátele, protože s tím symbolicky praštíte s takovým gustem, že se nestačí divit. Hlídat váhu a pravidelně si protáhnout tělo byste měli zejména v případě, že jste se narodili ve třetím dekanu, tedy po 9. květnu včetně. Horoskop totiž signalizuje tloustnutí zejména v bocích a stehnech. Pokud hrozí, že byste někomu mohli naletět, například v rámci investic, ale může to být i „láska“ z prospěchu, ozřejmí se to. Sice za pět minut dvanáct, ale o penízky nepřijdete, což je nejdůležitější. O víkendu se patrně vrátíte k volnočasové zálibě, může jít o rukodělné řemeslo.

Foto: Lee Charlie, Shutterstock.com

Pokud je vaším nesplnitelným snem zbavit se nechtěných faldíků a kilogramů, hvězdy hubnoucí proces podpoří. Podmínkou ovšem je, že pro to něco uděláte Foto: Lee Charlie, Shutterstock.com

Blíženci (22. 5. – 21. 6.)

Sice zjistíte, že problém, který jste měli za uzavřený, je stále aktuální, ale s tím si poradíte. Půjde patrně o pocit bezpečí v místě vašeho bydliště, a tak uděláte opatření, aby váš domov byl útočiště chráněné proti všelijakým hrozbám zvenčí. Uprostřed týdne se možná ujmete zvířecího „nalezence“ a vytvoříte si s ním velmi silné pouto. Pokud se členové vaší rodiny kvůli něčemu handrkují nebo soudí, což se týká hlavně sporů o výši odškodnění za nemovitý majetek, v závěru týdne dostanete informace, že se konečně misky vah spravedlnosti vychýlily ve váš prospěch. To vás tak potěší, že celý víkend budete slavit.

Rak (22. 6. – 22. 7.)

Je správný čas přejít od snění k činům a vůbec si nepřipouštějte, že to „nedáte“. Opak je pravdou, což se týká i hodně riskantních a velkolepých akcí. Jen nebuďte překvapení, že vás v konání bude nejvíc podporovat žena, příbuzná, kolegyně či letitá kamarádka, a je jedno, jaké jste pohlaví. Živíte-li se řemeslem nebo uměním, za svoje dílo či výkon se dočkáte veřejného potlesku, je dokonce možné, že někdo z vašeho znamení bude uvedený do síně slávy. Máte-li v servisu auto nebo v opravně nějakou věc a vázne to kvůli nedostatkové součástce, vězte, že o víkendu konečně dorazí.

Lev (23. 7. – 22. 8.)

Pohnou se stojaté vody vaší kariéry. Zvažujete-li například změnu profese či zaměstnavatele, budete mít pohromadě objektivní informace, ujasníte si všechna pro i proti a podle toho se rozhodnete. Pokud vám firma slíbila lepší či vyšší pracovní pozici, dočkáte se. Ať se ale stane cokoli, vše vám bude hrát do karet, a to je nejzásadnější. Pokud jste něco reklamovali, peníze vám vrátí ve dnech kolem čtvrtka. O víkendu se ve vašem znamení potká retro Venuše se Sluncem, což avizuje návrat, potažmo napravení něčeho, o co jste v minulosti přišli a hodně to bolelo.

Foto: Roman Samborskyi, Shutterstock.com

Podle horoskopu si můžete profesně výrazně polepšit, budete-li nakloněni změnám. Zabodujete i tím, že budete mít nadhled, originální nápady a dobrou náladu Foto: Roman Samborskyi, Shutterstock.com

Panna (23. 8. – 22. 9.)

Jako účinné antidepresivum na vás zafunguje lunace ve vašem sektoru zpráv a filozofie. Dozvíte se totiž informace, které vás zbaví pesimismu, černých myšlenek nebo pocitu marnosti. De facto zjistíte, že jste se kvůli něčemu trápili naprosto zbytečně. Vyplatí se vám věřit intuici a snům, zejména když v něčem tápete, protože vám podvědomí touto formou nabídne ten nejlepší možný scénář. Víkend bude nejspíš pořádná „divočina“, a to doslova. Například vyrazíte do míst, kam jen tak lidská noha nevkročí, a je docela možné, že poprvé v životě strávíte noc pod širákem.

Váhy (23. 9. – 23. 10.)

Máte-li poslední dobou pocit, že jakmile vyřešíte jeden finanční problém, vzápětí se objeví další, tímto týdnem to skončí. Přijdete si totiž k velmi slušné sumě peněz. Například konečně seženete nájemce hospodářské budovy či polnosti, odbyt pro své výrobky či výpěstky, může se také jednat o přiznání majetkových práv, na nichž začnete finančně profitovat. Na závěr týdne si ale naplánujte nějaké rozptýlení, protože budete potřebovat vyladit psychiku. Zřejmě vás totiž zaskočí informace o nevratné události týkající se osůbky z okruhu dobrých známých nebo člověka, jehož jste vnímali jako vzor.

Štír (24. 10. – 22. 11.)

To, co se doposud vleklo, což se týká hlavně podpisu smluv a plnění ústních dohod, nabere rychlý spád a nakonec si řeknete, že vám vlastně oddalování prospělo. Obvykle totiž dohodnete daleko víc, než jste měli prvotně v úmyslu. Je pravděpodobné, že vás čeká první veřejný debut, který dopadne skvěle a coby umělcům vám přihraje úžasné příležitosti. To, že si s někým ze známých lehce vjedete do vlasů a vyčtete si něco z minulosti, bude jenom dobře. Zazní pádná fakta a vy zjistíte, že všechno bylo úplně jinak, a vzájemně vůči sobě přestanete cítit nevraživost.

Střelec (23. 11. – 21. 12.)

Pokud vás dlouhodobě pobolívá v krku například při polykání, zejména na levé straně, a v tomto období začne být bolest intenzivnější, hned zamiřte k lékaři. Patrně se totiž jedná o zánět a bez patřičné medikace by v krajním případě mohlo dojít i k otravě krve. Zřejmě vás čekají pravidelné testy fyzické způsobilosti, psychotesty nebo kvalifikační přezkoušení, ale z toho nemějte obavy. Vám to bude tak pálit, že je debakl dopředu vyloučen. O víkendu nikoho nemoralizujte. Lidé se budou chovat normálně, pouze vy budete mít symbolickou laťku etiky a morálky nastavenou přehnaně vysoko.

Kozoroh (22. 12. – 20. 1.)

Na vás se štěstí usměje, což nevydýchá hrstka závistivců. Ignorujte zlé pohledy i šeptání a bez zaváhání si vezměte, co vám náleží. Škodolibé poznámky vám nikterak neublíží, naopak se jimi dotyční ztrapní. Dokonce nastanou konstelace, které vašemu znamení pomohou porazit, potažmo přemoct smůlu, což platí i pro případ, snažíte-li se prozatím marně založit rodinu. Nastanou jedny z nejlepších aspektů pro početí potomka. V závěru týdne obdržíte informaci, která vás motivuje zopakovat si některý světový jazyk nebo se nějaký začít učit.

Foto: Kamil Macniak, Shutterstock.com

Podle horoskopu se budou radovat páry, které se milují a touží po dítěti. A to zejména v případě, že se veškeré snahy prozatím míjely účinkem Foto: Kamil Macniak, Shutterstock.com

Vodnář (21. 1. – 20. 2.)

Ohledně změn v domácnosti, úprav či rekonstrukce zazní konečný verdikt, na kterém se shodne celá rodina. Cítíte-li vůči někomu oprávněnou zášť, začnete spřádat plány na pomstu, ale Merkur vám doporučuje nic nepodnikat, ani o tomto člověku nikde nemluvte. Příští týden si totiž sám „naběhne na vidle“. Zejména když existují nejasnosti kolem původu vašeho rodu, prozkoumejte staré dokumenty a dopisy po předcích. Patrně narazíte na informaci, která do toho vnese světlo. O víkendu se neplánovaně setkáte s bývalou láskou a potvrdíte si, že rozchod byl správný krok.

Ryby (21. 2. – 20. 3.)

Ať budete mluvit s kýmkoli o čemkoli, z každé diskuse vyjdete vítězně a přitom nikoho nenaštvete. Dokonce se dá předpokládat, že vám poražení, zejména z řad sousedů či příbuzných, poděkují. A bodejť by ne, když se s jejich starostmi vypořádáte „raz-dva“ a ještě dostanou chytrou radu zdarma. Ve druhé polovině týdne dostanete za vyučenou v případě, že jste v minulosti nedobrali antibiotika nebo nemoc přechodili, protože dráha Venuše naznačuje její návrat. Pokud zdravotní problém podchytíte v zárodku, za týden už zase budete fit. Na víkend si raději neplánujte fyzické aktivity, neb vás postihne prokrastinace.

Načítám