Hlavní obsah

Týdenní horoskop: Býky čekají přesčasy, ale i prémie, Lvy hádky a Váhy se zamilují

Foto: Photo Book Pro, Shutterstock.com

Foto: Photo Book Pro, Shutterstock.com

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ve čtvrtek 1. prosince Mars doputuje nejblíž k Zemi v tomto roce. Bude vyčerpaný retrográdním pohybem, ale z protilehlého znamení ho proberou z letargie Merkur s Venuší. I všechna znamení zodiaku procitnou z podzimní netečnosti, a to přesně podle rčení, které zmiňuje legendární Smaragdová deska: „Jak nahoře, tak dole.“

Článek

Retrográdní Mars couvá znamením Blíženců již nějakou dobu a cítí se zde jako dítě, které dostalo „domácí vězení“ za rošťárny a odmlouvání, a tak nemůže dělat to, co má nejraději, tedy řinčet zbraněmi, vyvolávat napětí a strach. Strážcem hranice v daném pásmu zodiaku je totiž symbol radosti a potěšení Venuše, „doma“ je zde i posel bohů Merkur, který má pro strach uděláno. Shodou okolností se tyto dvě planety ocitnou v tomto období přímo naproti Marsu (opozice), což rozpoutá zuřivé, ale chaotické, a tím pádem nikam nevedoucí debaty v osobní i společenské rovině.

Zejména politické diskuse budou připomínat obrovské tornádo informací, ve kterých se každý ztratí. Debatující se totiž vzájemně nevyslechnou, budou si skákat do řeči a překřikovat ve snaze přesvědčit posluchače, že on má pravdu a ten druhý ne. A když už někdo prostor dostane, obvykle přednese zkreslené informace. Ve hře totiž bude i Neptun (kvadratura), a tak bude obvyklé, že se budou zamlžovat fakta jak z přítomnosti, tak minulosti, a plánování budoucnosti bude jako „z pohádky do pohádky“.

Naštěstí se do hry nakonec zapojí i Saturn, který vyhrocené situace ztiší a zchladí „horké hlavy“. Ze všech planet bude nejsilnější a v nadřazené pozici. Objektivitou a racionalitou se mu dokonce podaří stanovit pravidla, a co je nejdůležitější, zainteresované přiměje, aby si přestali konkurovat, vyhrožovat, a naopak začali spolupracovat.

Když se někdo přece jen cukne, zafunguje jeden z mnoha starodávných hvězdopraveckých aforismů: „Kdo zahájí libovolnou bitvu během retrográdního Marsu, pravděpodobně prohraje. Dotyčný boj nakonec sám vzdá, neb proti sobě bude mít obrovskou přesilu.“

Beran (21. 3.–20. 4.)

Když se s někým ze sousedů či příbuzných začnete v diskusi „míjet“, vzdejte to, nic nevysvětlujte. V hlavě se jim nerozsvítí, ani když bouchnete pěstí do stolu. Budou slepí a hluší, protože se jim vaše názory nebudou „hodit do krámu“. Zato s přáteli a s cizími lidmi si naopak budete rozumět na první dobrou, a jste-li politicky aktivní, na něčem se dokonce shodnete s osůbkou fandící opozici. Možná se budete muset nečekaně vydat na cesty a menší opravy vás čekají v případě, že jste nedávno odevzdali projekt či diplomku, ale poté už dílo projde bez námitek.

Býk (21. 4.–21. 5.)

Majitelům obchodů horoskop doporučuje uspořádat výprodej „za hubičku“, podaří se jim zbavit učiněných ležáků. Těm, kteří mají v úmyslu prodat firmu či cenné papíry, prospěje vyčkávat, slušnou nabídku dostanou až během víkendu. Zaměstnance čeká spousta přesčasů, což se příznivě projeví na prémiích, a dokonce se mnozí tak osvědčí, že jim nadřízení nabídnou vyšší a lépe placenou pozici. Máte-li zvířecí útulek nebo se staráte o lidi bez střechy nad hlavou, v závěru týdne dostanete finanční dar nebo získáte velkorysého sponzora.

Foto: Kamil Macniak, Shutterstock.com

Hvězdy aktivují vašeho obchodního ducha. V praxi to znamená, že výhodně nakoupíte i prodáte, dost možná získáte i štědrého sponzoraFoto: Kamil Macniak, Shutterstock.com

Blíženci (22. 5.–21. 6.)

Slovního popichování zažijete tolik, že by byl zázrak, abyste se s někým nepohádali. Z toho si ale nedělejte těžkou hlavu, neb budete v právu. Kdybyste si byť zdánlivě malicherné pošťuchování nechali líbit, kdekdo by si z vás udělal „boxovacího panáka“ kvůli své blbé náladě. Naopak při podpisu smluv a řešení právních záležitostí budou jednání probíhat hladce a bez sebemenšího nedorozumění, což se týká i dohod ohledně rozdělení majetku v případě rozvodu.

Rak (22. 6.–22. 7.)

Vracejte věci na své místo, jinak budete pořád něco hledat, dokonce je možné, že něco nenávratně zašantročíte, což se týká nejen osobních věcí a pracovních pomůcek, ale i ukládání informací v počítači. Možná se po zdravotní stránce nebudete cítit fit, ale to řešte s lékařem. Jakmile se někomu svěříte, začne vám udílet rady, které by váš stav ještě zhoršily. Pozitivní posun nastane v tom, co se týká peněz z cizích zdrojů, k nimž patří i hypotéky a příspěvky na péči o seniora z rodiny.

Lev (23. 7.–22. 8.)

Dávejte si velký pozor, co vypustíte z úst, a odpusťte si srandičky. Když se totiž s někým začnete dohadovat nebo si z něho dělat legrácky, vyvolá to negativní „dominový efekt“. Nakonec se pohádáte se všemi široko daleko, nebo vás budou nesmyslně umravňovat i cizí lidé. Vaše výroky, stejně tak chování nezůstanou bez povšimnutí a zpětné reakce. Smiřte se s tím, že většina lidí, s nimiž přijdete do kontaktu, bude mít jako na potvoru přesně opačný názor než vy a naprostý deficit smyslu pro humor.

Foto: fizkes, Shutterstock.com

Stávající konstelace přispějí k tomu, že budete dřív mluvit než myslet. Snažte se krotit hlavně ve zdánlivě nevinných poznámkách, protože to zavání hádkouFoto: fizkes, Shutterstock.com

Panna (23. 8.–22. 9.)

Zaměstnanci budou čelit pomluvám. Ti, kteří mají firmu, vyšší post nebo veřejnou funkci, budou muset hájit svou pozici a pověst, neb konkurence vystrčí růžky. Ať už se ale udá cokoli nepříjemného, nenechte se tím rozhodit a dělejte si svoje, jak jste zvyklí, protože vás „podrží“ vrozená pečlivost a profesionalita. O víkendu vás patrně zaskočí prohlášení seniorů z rodiny, že mají v úmyslu vzdát se ve váš prospěch majetku, nebo vás obdarují nemalou finanční částkou.

Váhy (23. 9.–23. 10.)

Jelikož se začnou prověřovat vaše vědomosti a přirozený intelekt, což se týká i akademické sféry, tak s lidmi ze stejné branže nebo s totožnou profesí či zálibou diskutujte velmi opatrně, a hlavně nevstupujte „na tenký led“. S aktivním retrográdním Marsem ve vašem sektoru filozofie si totiž můžete svou pozici výrazně upevnit, stejně tak se ale fatálně ztrapnit, že vás hodně dlouho nikdo nebude brát vážně. Single jedinci se v závěru týdne zamilují a je možné, že se těsně před koncem roku se svou láskou sestěhují pod jednu střechu.

Štír (24. 10.–22. 11.)

Pokud jste švindlovali zejména ohledně daní, účetnictví, čerpání dotací nebo nemocenské, peníze budete muset doplatit či vrátit. Máte-li firmu, dodržujte bezpečnostní a hygienické předpisy, do pořádku si dejte doklady, neb vás může zaskočit kontrola. Na druhou stranu si přijdou ke slušné sumičce jedinci, kteří něco prodávají, a týká se to zejména nemovitostí, polností a hospodářských zvířat. A jenom klid, nízké libido bude přechodná záležitost, již o víkendu se vám chuť na sex vrátí.

Foto: Cast Of Thousands, Shutterstock.com

Podle horoskopu můžete mít zamotanou hlavu finančními záležitostmi, takže na sex spíš ani nepomyslíte. Jenom klid, co nevidět vás zase opanují vášně Foto: Cast Of Thousands, Shutterstock.com

Střelec (23. 11.–21. 12.)

Události prověří vaši schopnost udržet emoce na uzdě. Nejúčinnější strategií bude vyhýbat se konfliktům, proto důležitá pracovní i úřední jednání odložte na další týden a nic neřešte s drahou polovičkou. V opačném případě se stane jakýmsi nepsaným pravidlem, že se jeden zasekne, ten druhý udělá to samé a kromě ostrých sporů vám debaty nic nepřinesou. Pokud vám něco dluží sousedé či příbuzní, předmět nebo peníze vrátí a za ochotu se vám velkoryse odmění.

Kozoroh (22. 12.–20. 1.)

Budete mít mírně rozhozenou tělesnou termoregulaci, proto vám horoskop doporučuje zvýšit fyzickou aktivitu, jinak nelze vyloučit, že vás občas potrápí zimomřivost. Planetární konstelace také odhalí nemoci působící skrytě, o nichž tedy možná vůbec nevíte a které by vám mohly dokonce pokazit blížící se vánoční svátky. Zejména když po přechodu z venku do teplé místnosti pocítíte trnutí zubů nebo vás začne pobolívat hlava, zamiřte k lékaři, neb se patrně bude jednat o zubní váček nebo zánět dutin.

Vodnář (21. 1.–20. 2.)

Zakročit budete muset ve prospěch svého potomka, synovce, neteře či kmotřence. Může jít o spor s učitelem nebo bude nutné zkrotit jejich spolužáky. Současně si však hlídejte slovník, protože děti po vás budou všechno opakovat. V druhé polovině týdne se možná stanete lídrem skupinky lidí buď totožného politického smýšlení, nebo zájmové aktivity. Je také možné, že se spontánně zapojíte do charitativní akce, nelze ani vyloučit nabídku k účasti na humanitární misi v zahraničí.

Ryby (21. 2. – 20. 3.)

Narušuje-li kdosi vaše poklidné bydlení, což se týká i spolubydlících na ubytovně či v podnájmu, v tomto týdnu bude hluk tak extrémní, že začne obtěžovat i kohosi zvenčí, a ten to vyřeší za vás. Podobný scénář nastane i ohledně vaší kariéry. Osoba, která vás pomlouvá, smyšlenými zprávami vás chce profesně znemožnit s vidinou, že usedne „na vaši židli“, začne o vás opět roznášet absurdní nesmysly, ale někdo ji tak zpraží a srovná do latě, že se stáhne ze scény. Bohužel se vzhledem k Saturnu ve vašem sektoru tajemství jméno té dobré duše nedozvíte.

Víkend zakončí bronzová neděle, tak po snídani vyrazte pro barborky, aby větvičky do Štědrého dne rozkvetly. Nejvhodnější budou z třešně či jabloně. Po setmění na adventním věnci zapalte druhou svíčku, jejímž symbolem je „Mír“.

Související témata:

Načítám