Hlavní obsah

Dobráci a škudlilové: Jak znamení přispívají na charitu?

Foto: Krakenimages.com, Shutterstock.com

Foto: Krakenimages.com, Shutterstock.com

Reklama

Přispíváte na charitu a posíláte esemesky na podporu potřebných? Nebo vás to nikdy ani nenapadlo či je vám tohle téma dokonce nepříjemné? Podívejte se, která znamení se snaží pomáhat všem kolem sebe a kdo tohle vůbec neřeší.

Článek

Přispívání potřebným a znevýhodněným je ožehavé téma a každý k němu přistupuje po svém – někdo by klidně rozdal online všechny úspory, jiný nerad posílá anonymní peníze a radši přímo vypomůže někomu na ulici. Další má své oblíbence, kterým dává, a je i hodně těch, kteří nepomáhají vůbec a ze zásady. Jak se k tomuto tématu staví jednotlivá znamení zvěrokruhu?

Beran (21. 3. – 20. 4.)

Berani umí být docela sobci a často je ani nenapadne, že jsou lidi, kteří by potřebovali jejich pomoc. Pokud je však ale na společenské nespravedlnosti někdo upozorní a vtáhne je do problému, vynaloží veškeré síly a ohnivou energii, aby pomohli. Berani se zajímají ve vlnách, vždycky toho najednou udělají hrozně moc a pak je zase nadšení na nějakou dobu opustí.

Býk (21. 4. – 21. 5.)

Býci si stejně jako všechno ostatní jakékoli zapojování do charity pečlivě rozmyslí. Jsou od přírody šetřiví. A jelikož moc neutrácí za sebe, nechce se jim ani utrácet za někoho jiného. Neznamená to, že by neměli srdce či soucit, jen zkrátka mají pocit, že tohle není dobrý způsob pomoci – kdo ví, kam jejich peníze poputují, jestli se opravdu dostanou tam, kam by měly. Pokud něco, pomáhají napřímo a tam, kde vidí výsledky.

Foto: SpeedKingz, Shutterstock.com

Býci raději přiloží ruku k dílu, než by posílali penízeFoto: SpeedKingz, Shutterstock.com

Blíženci (22. 5. – 21. 6.)

Blíženci patří mezi ty, kdo se na nejrůznějších charitách podílejí nejčastěji. Může za to jejich zvědavost – zajímají se o spoustu věcí, a tak jim dochází spousta informací ve větším kontextu. Pokud můžou, přispívají na nejrůznější kampaně, na podporu zvířat, záchranu životního prostředí a další. Aktivismus mají v krvi a díky tomu se často účastní nejrůznějších pochodů a demonstrací.

Rak (22. 6. – 22. 7.)

Jedinci narození ve znamení Raka by si neodpustili, kdyby se nesnažili vrátit světu, co jim dal. Může za to jejich extrémně vyvinutý smysl pro zodpovědnost a také přirozená inklinace k péči o všechny kolem sebe. Klidně se rozdělí o jídlo s hladovými nebo zaplatí večeři v pětihvězdičkové restauraci člověku bez domova. Na charitu přispívají často a stejně se angažují i osobně.

Lev (23. 7. – 22. 8.)

Velkorysí Lvi špatně nesou, když vidí, že někdo trpí. Málokdy však pomáhají tím, že by přispěli finanční částkou – považují to za příliš malou oběť. Spíše věnují svůj čas. Zorganizují například charitativní akci, na které se vyberou peníze, zkrátka zapojí své síly. Peníze jsou fajn, ale Lví energii a dovednosti lze jen těžko nahradit.

Foto: Halfpoint, Shutterstock.com

Lev je přesně ten typ, který se za časů koronavirové pandemie zapojí do pomoci potřebnýmFoto: Halfpoint, Shutterstock.com

Panna (23. 8. – 22. 9.)

Panny jsou příliš skeptické, než aby věřily, že charitativní sbírky jsou tou nejlepší cestou, jak někomu pomoci. Nemají pocit, že by peníze skutečně putovaly tam, kde jsou potřeba, nelíbí se jim neprůhlednost takového procesu. Svoje organizační schopnosti spíše uplatní tím, že mezi známými vyberou nepoužívané oblečení a dovezou ho přímo do azylového domu pro svobodné matky. A to se samozřejmě počítá!

Váhy (23. 9. – 23. 10.)

Váhy se většinou od ošklivostí světa záměrně odvracejí – neradi si připouští, že všechno není růžové a že se někdo má vážně špatně. Nejsou sobečtí ani hloupí, jen si vědomě volí možnost nevidět problémy. Pokud si s nimi ale sednete a proberete s nimi nějakou konkrétní pomoc, která by se jim mohla zamlouvat, nebude až tak obtížné je přesvědčit. Jen musíte mít dostatek argumentů a důkazů, že je to skutečně k dobru věci.

Štír (24. 10. – 22. 11.)

Štíři mají podvědomý pocit, že lidi by si měli pomoci sami a nečekat s nataženou dlaní, až jim někdo přispěje. Vyplývá to z jejich celkového nastavení: oni sami si všechny své úspěchy poctivě vydřeli – to je ta štíří hrdost. Pokud se rozhodnou někde pomáhat, tak většinou tam, kde nejde o lidi – přispívají na útulky pro zvířata nebo například spolkům na ochranu životního prostředí.

Foto: ronstik, Shutterstock.com

Štíři dávají neradi, a když, tak na zvířataFoto: ronstik, Shutterstock.com

Střelec (23. 11. – 21. 12.)

Střelci nevěří na pomoc skrze peníze. Naopak ale moc rádi pomáhají napřímo – jdou někam dobrovolničit, pravidelně se zbavují svého staršího oblečení a odvážejí je do azylových domů. Moc rádi budou rozdávat jídlo nebo se podílet na stavbě útulku pro bezdomovce, ale peníze rozdávat nebudou – nemají pocit, že by jednorázový finanční dar problém vyřešil.

Kozoroh (22. 12. – 20. 1.)

U Kozorohů hodně záleží na tom, jak jsou naučení z rodiny. Pokud vyrůstali tam, kde se na charitu peníze posílaly, nejspíš v tom budou pokračovat. Pokud k tomu ale od malička nebyli vedeni, nejspíš k tomu už sami nedospějí. Kozorozi svoje zaběhlé zvyky mění opravdu jen málokdy. A není to proto, že by je problémy druhých nezajímaly – spíš je prostě nenapadne, že by druhým mohli osud tímto ulehčit.

Vodnář (21. 1. – 20. 2.)

Vodnáři nemají velký vztah k hmotným statkům, a tak jim nedělá problém rozdělit se s někým, kdo je potřebuje. Většinou na to nejdou nijak systémově, spíše si osobně vybírají jednotlivé případy, ale pro ty by se pak dokázali rozkrájet. Kromě toho umí o věcech, které je zajímají velmi zapáleně hovořit a nadchnout další. Upozorňují na problémy, které jim leží na srdci, a pomáhají tedy i takto oklikou.

Ryby (21. 2. – 20. 3.)

Ryby jsou nejnesobečtější ze všech znamení a ze všech sil se snaží každému pomoct, i kdyby si to vůbec nezasloužil. Rády přispějí penězi na cokoli, co je zrovna zaujme, ale za klíčovou složku služby veřejnosti považují darování vlastního času a sil. Snaží se osobně angažovat a uplatnit to, co umí, aby udělaly ze světa lepší místo. Dobrovolničení a pomáhání u nich není jednorázové, pomáhají kontinuálně.

Reklama

Načítám