Hlavní obsah

Wuykü horoskop tibetských mnichů: Odhalte čtyři posvátná znamení a jejich vlastnosti

Foto: Look Studio, Shutterstock.com

Foto: Look Studio, Shutterstock.com

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Tento starobylý horoskop wuykü vznikl kdysi dávno vysoko v horách Tibetu. Má pouze čtyři znamení a čtyři živočichové, kteří je symbolizují, byli posvátní a považováni za bohy. Jaké jsou jejich charakteristiky a poznáte se v nich?

Článek

Wuykü horoskop se neřídí datem ani měsícem narození, ale především ročním obdobím. Je to celkem pochopitelné: kdysi dávno lidé neměřili čas tak jako my dnes a právě roční období bylo to, co určovalo během zemědělského roku jejich život nejvíc. Tibetská moudrost přitom klade velký důraz na svobodu: každý člověk má svůj osud ve svých rukou a záleží jen na něm, jak se s tím, co je mu dáno, vyrovná.

Existuje také tibetský horoskop dle roku narození:

Pavouk

leden, únor, březen

Lidé, kteří se narodili ve znamení Pavouka, bývají obvykle v průběhu celého roku zdraví a plní sil. Často se přitom jedná o jedince, kteří nemají tak úplně pod kontrolou svoje peníze a mají tendenci utrácet, zejména za zábavu, záliby a cestování. Často pak zůstávají skoro bez prostředků a mají co dělat, aby dali svou finanční situaci do pořádku. Pavouci nebývají příliš fyzicky přitažliví a lidé se do nich většinou nezamilují na první pohled, nicméně mají vnitřní půvab a jsou atraktivní na duchovní úrovni.

Foto: Diana Indiana, Shutterstock.com

Pavouci jsou zdraví, umějí si užít svoje peníze a okolí oceňuje jejich vnitřní krásu.Foto: Diana Indiana, Shutterstock.com

Mravenec

duben, květen, červen

Mraveniště, to je symbol skvěle a velice efektivně uspořádaného společenství. A lidé narození ve znamení Mravence mívají podobné osobnostní rysy, jaké se přisuzují skutečným mravencům: především jsou silní, vytrvalí, pracovití a nesobečtí. Zároveň jsou štědří a své blízké rádi zasypávají dárky, což se pak může projevit na jejich prázdné peněžence. Své blízké i děti milují a hýčkají a na prvním místě je u nich funkční rodina.

Škorpion

červenec, srpen, září

Škorpioni jsou spojováni se silnou myslí a sebevědomou hrdostí. Lidé narození v tomto znamení jsou si vědomi své ceny, dokážou si užívat život a přitom mívají štěstí, proto mají sklon k jisté lehkovážnosti. Občas je potrápí slabé trávení, ale jinak jim zdraví většinou slouží a mnohdy se dožívají vysokého věku. Velice často se jim podaří vybudovat silnou rodinu. Nemívají finanční problémy, protože bývají šikovní v mnoha směrech a umějí si poradit.

Foto: PH888, Shutterstock.com

Pro Mravence i Škorpiony je rodina zásadní.Foto: PH888, Shutterstock.com

Želva

říjen, listopad, prosinec

Lidé narození v tomto znamení mívají křehké zdraví a často se u nich objevují nepříjemné, chronické a někdy i vzácné choroby. Proto je pro ně důležité pečovat o sebe a držet se dál od nezdravých věcí a činností. V lásce bývají Želvy majetnické a žárlivé, nicméně jim to nebrání ve vytváření silných mezilidských pout. Pomáhá jim v tom jejich velká upřímnost, důslednost a také trpělivost. Dokážou sice často dobře zhodnotit a zmnožit peníze i nemovitosti, ale zároveň mají tendenci získané prostředky rozhazovat plnými hrstmi.

Horoskop na každý den pro vaše znamení najdete na Proženy.cz.

Reklama

Načítám