Hlavní obsah

Jste Kopí, Nůž nebo Meč? Odhalte podle arabského horoskopu, jakou máte povahu

Foto: Kinga, Shutterstock.com

Foto: Kinga, Shutterstock.com

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Arabský horoskop patří k nejstarším horoskopům, ale také nejméně známým. Lidskou osobnost určuje podle zbraní, od těch nejjednodušších po ty nejsložitější. Pomocí zbraní se určují základní osobnostní rysy člověka a zároveň se zdůrazní ty nejvýraznější vlastnosti. Podobně jako západní horoskop pracuje i ten arabský s dvanácti znaky podle data narození.

Článek

Arabská astrologie vychází z helénských a babylonských základů a do světa se začala rozšiřovat v 6. století. První záznamy týkající se arabské astrologie se objevily na pobřeží Perského zálivu. Na tomto místě byly nalezeny tabulky, které již obsahovaly předměty související s astrologií.

Symboly, se kterými arabský horoskop pracuje

Arabské znaky jsou zastoupeny prostřednictvím zbraní. Ty jsou rozděleny do tří různých typů:

  • Krátké zbraně: nůž, dýka, mačeta a handžár
  • Střední zbraně: palcát, sekera, kyj a řetěz
  • Dlouhé zbraně: meč, kopí, prak a luk

Pod každý symbol jsme vložili, jakému znamení našeho zvěrokruhu odpovídá.

Kopí (22. 12. – 20. 1.)

Tato zbraň otevírá nový rok a lidé narození v tomto období bývají respektovaní kvůli svým schopnostem. Jsou trpěliví a velmi pracovití. V životě dosahují obrovských úspěchů, ale vždy je to jen díky své pracovitosti. Kopí symbolizuje trpělivost a lidé, kteří ho mají ve svém znamení, moc dobře vědí, že trpělivost přináší růže. Vědí také, že často je důležitější cesta, po které jdou, než samotný cíl.

Prak (21. 1. – 20. 2.)

Lidé narození ve znamení Praku jsou velcí idealisté a snílci. Obvykle jsou humanitně zaměření a jsou kreativně založení. V jakémkoli věku budou neustále něco podnikat, protože jejich duše potřebuje potravu v podobě nových podnětů. Rádi vymýšlejí, vynalézají a také překvapují své okolí. Pokud hledáte někoho, kdo bude neustále pro něco nadchnutý, pak hledejte mezi Praky.

Sekera (21. 2. – 20. 3.)

Sekera je všestranná zbraň a lidé, kteří ji mají ve svém znamení, jsou také všestranně nadaní. Jsou zaměřeni na lásku a krásu a pořád se snaží hledat dokonalost a harmonii. Běžný každodenní život je nudí, a pokud jim chybí aktivní podněty, budou frustrovaní. Lidé v tomto znamení jsou vysoce inteligentní a empatičtí. Empatie jim usnadňuje mezilidské vztahy.

Foto: Aliaksei Kaponia, Shutterstock.com

Sekera neboli Ryba je především empatickáFoto: Aliaksei Kaponia, Shutterstock.com

Dýka (21. 3. – 20.4.)

Podle arabské astrologie v sobě Dýka nese spontánnost a vitalitu. Lidé narození v jejím znamení jsou neohrožení a odvážní. Milují dobrodružství a také nové výzvy. Jsou nadšení a vždy jsou to oni, kdo jako první vyvinou nějakou iniciativu. Dělají rychlá rozhodnutí a nikdy nemají strach či pochybnosti o krocích, které se rozhodnou udělat. Mají dobrý vnitřní radar, který je vede správným směrem.

Palcát (21. 4. – 21. 5.)

Lidé narození v tomto znamení jsou vášniví a milující. Nejraději si užívají poklidu mezi těmi nejbližšími, ale když je potřeba, zatnou zuby a věnují se práci, pokud je ale vede vášeň nebo touha po úspěchu. Potřebují vždy vidět konkrétní úspěchy, bez nich nejsou spokojení. Motivuje a stimuluje je skutečný úspěch. Jsou také houževnatí a někdy se zdá, že jejich energie je nevyčerpatelná.

Kyj (21. 5. – 20. 6.)

Kyj je pravěká zbraň, která patřila mimo jiné k jednomu z prvních pracovních nástrojů. Lidé narození ve znamení kyje jsou spontánní a svobodomyslní. Jsou to chameleoni, kteří se mění podle toho, co vidí kolem sebe. Jsou vždy připraveni překvapit a také se nechat překvapit. Nesnášejí nudu a stereotyp. Jsou schopni úžasné adaptace na jakékoli prostředí. Jejich darem je vnímat různé mentality lidí a díky tomu jsou jedineční v komunikaci.

Foto: Branislav Nenin, Shutterstock.com

Kyj rozrazí každou nuduFoto: Branislav Nenin, Shutterstock.com

Nůž (22. 6. – 22. 7.)

Lidé narození ve znamení Nože se rádi starají o druhé. Podobně jako nůž slouží v domácnosti k tomu, aby pomáhal k přípravě jídla, lidé v tomto znamení rádi pomáhají druhým. Umějí dobře naslouchat a jejich láska je vždy bezpodmínečná. Jsou to lidé, kteří ze všech znamení arabského horoskopu dokážou nejlépe utěšovat a taky odpouštět. Pokud někdo potřebuje rameno, na kterém by se vyplakal, je to Nůž, který jim poskytne úlevu.

Meč (22. 7. – 23. 8.)

Meč je jednou z nejstarších zbraní a patřil k jedné z hlavních osobních zbraní po celý starověk a středověk. Dodával důstojnost a vyznačoval se šlechtickými vlastnostmi. Lidé narození ve znamení meče jsou kreativní a mají touhu neustále něco vytvářet. Obvykle jsou inspirací pro ostatní. Vždy jsou rádi středem pozornosti. Moc dobře vědí, že mají silné charisma, které působí jako magnet.

Tesák (23. 8. – 22. 9.)

Lidé narození ve znamení Tesáku mají výborné organizační schopnosti. Jsou to praktičtí lidé, kteří se snaží myslet i na detaily. Jsou to důvěryhodní lidé, kteří se snaží, aby byl svět dokonalejší a lepší. Oni sami pak celý život pracují na sebezdokonalování. Rádi se učí nové věci a jejich znalosti jsou obvykle neuvěřitelné. Bohužel jejich touha po perfekcionismu vede často k frustraci a k tomu, že ne vždy je snadné s nimi vyjít.

Foto: Sjale, Shutterstock.com

Tesák je dobrý organizátor, jak by ne, když je Panna? Foto: Sjale, Shutterstock.com

Řetěz (23. 9. – 23. 10.)

Lidé narození v tomto znamení touží především po spravedlnosti. Mají velké kouzlo, neradi vstupují do konfliktů a nesnášejí hádky a nedorozumění. Jejich duše prahne po harmonii a eleganci. Tito lidé mají velmi dobře vyvinuté estetické a umělecké cítění, což jim usnadňuje kontakty s lidmi. Vždy dokážou vytvořit příjemnou atmosféru. Jejich největším talentem je talent na budování vztahů.

Handžár (23. 10. – 22. 11.)

Handžár je tradiční ománská dýka, ale nosila se po celém Balkánu až po Indii. Její čepel je zahnutá a ostří má na obou stranách. Je symbolem mužství a kuráže. Lidé narození v tomto znamení jsou stejně jako handžár kurážní a mají schopnost mít svůj vlastní styl. Jsou to lidé se smyslem pro přežití, protože mají výtečnou intuici, kterou vždy následují. Přitahuje je riskování a nebezpečí, ale díky svému instinktu vždy vědí, kdy mohou riskovat a kdy ne.

Luk (23. 11. – 21. 12.)

Luk je střelná zbraň, která se používala nezávisle na sobě mnoha světovými kulturami. Lidé narození v tomto znamení jsou velice silní a nic je v životě nemůže odradit. Vždy chtějí dojít do cíle. Mají sociální cítění a rádi prozkoumávají svět. Mezi jejich nejlepší vlastnosti patří optimismus a důvěryhodnost, ale taky umění předávat své myšlenky druhým. Pokud je někdo má po svém boku, může si být jistý jejich oddaností a věrností. Nikdy nezklamou.

Reklama

Související témata:
Arabský poloostrov

Načítám