Hlavní obsah
Foto: Autorka

Foto: Autorka

Pusťte se do těchto lahodných těstovin, co chutnají po houbách a slanině, a k tomu jsou navrch provoněné bylinkami!

30 min.
Příprava
45 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 1 balení těstovin
    1
    3
  • 1 hrnek čerstvých hub
  • 200 g anglické slaniny
  • 1 ks cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 1/2 lžičky soli
  • 1/4 g pepře
  • 1 snítka čerstvého rozmarýnu
  • 5 snítek čerstvého tymiánu
  • 1/2 dl oleje
  • 2 ks mozzarelly
    7
Údaje o alergenech jsou doplněny z dostupných zdrojů a mají pouze informativní charakter. Jídlo připravené dle tohoto receptu může navíc obsahovat i jiné alergeny nebo jejich stopová množství, a to s ohledem na složení konkrétních výrobků, které použijete. Redakce tak neodpovídá za správnost, přesnost nebo úplnost informací o alergenech. Důležité doporučení: Vždy pečlivě čtěte etikety a informace na obalech výrobků, zejména pokud trpíte alergií nebo intolerancí.
Článek

Postup

01.

Dejte vařit těstoviny podle návodu. Mezitím nakrájejte česnek a houby na plátky, cibuli nadrobno, slaninu na kostičky.

02.

V pánvi nechte rozpustit olej. Opečte na něm cibuli, po chvíli přidejte slaninu a houby. Vše důkladně opečte a pak vmíchejte česnek a nechte ho rozvonět. 

03.

Směs pak osolte a opepřete podle chuti. Přidejte lístky bylinek a promíchejte. Stáhněte z ohně. Uvařené těstoviny slijte. 

04.

Pekáček nebo zapékací mísu vymažte olejem. Přidejte těstoviny, směs z pánve a vše důkladně promíchejte. Navrch těstovin dejte na kousky natrhanou mozzarellu. Vložte do trouby předehřáté na 180 °C a pečte dozlatova. 

05.

Hotové těstoviny podávejte s mističkou čerstvého zeleninového salátu

Načítám