Článek
Postup
01.
Oloupanou cibuli nakrájejte najemno a stroužky česneku na plátky. Kližku očistěte, zbavte blanek a nakrájejte na kostky.
02.
V hrnci rozehřejte trochu oleje. Opečte na něm cibuli a po chvíli přidejte hovězí maso. Opečte ho tak, aby se zatáhlo. Pak přidejte mletou papriku a česnek, promíchejte a nechte rozvonět.
03.
K základu přidejte rajčata a rozmarýn, pak vše osolte a opepřete. Přilijte tolik vody, aby bylo maso ponořené.
04.
Pod pokličkou na mírném ohni duste asi dvě hodinky. Podle potřeby přilévejte vodu, aby bylo maso stále ponořené.
05.
Když je maso měkké, vyjměte rozmarýn a podle chuti dosolte. Podávejte s kuskusem nebo bramborovou kaší.
Víte, že kližka nepatří jen do guláše? Vynikající je i pečená kližka na česneku a na kmíně. Dáváte přece jen přednost omáčce? Pak se mrkněte na 50 receptů na nejlepší české omáčky.