Článek
Postup
01.
Do mísy prosejte všechnu mouku. Přidejte cukr, citronovou kůru a prášek do pečiva. Vše promíchejte. Pak přidejte pokrájené máslo, mléko a žloutky.
02.
Vše důkladně propracujte, až vznikne hladké těsto bez hrudek. Třetinu těsta odeberte, zabalte do fólie a dejte do mrazáku.
MÁTE RÁDI ŘEZY A KOLÁČE S NĚKOLIKA VRSTVAMI?
03.
Na náplň překrojte jablka, zbavte jádřinců a nastrouhejte na hrubém struhadle. V míse je smíchejte s mákem a jedním vanilkovým cukrem.
04.
Těsto vyválejte na velikost plechu, přeneste ho na plech vyložený pečicím papírem a navrch rozložte jablečnou směs. Takhle připravený základ na koláč vložte do trouby předehřáté na 180 °C a pečte 20 minut.
DALŠÍ SKVĚLÉ TIPY NA MAKOVÉ ŘEZY
05.
Mezitím ušlehejte dotuha bílky se zbylým vanilkovým cukrem. Po 20 minutách pečení vyndejte koláč z trouby, naneste na něj rovnoměrně sníh a navrch nahrubo nastrouhejte vychlazené těsto z mrazáku. Jak ušlehat pevný sníh z bílků?
06.
Plech vložte zpět do trouby a pečte dalších 20 minut. Po vychladnutí nakrájejte koláč na řezy.