Hlavní obsah
3,0
(3)
Foto: mojedione.cz

Foto: mojedione.cz

Inspirace na vydatné zimní polévky není nikdy dost, a proto pro vás máme jednu jemnou smetanovou verzi: hráškový krém s kuřecími kuličkami. Zkusíte ho?

20 min.
Příprava
35 min.
Vaření
Střední
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
Polévka
  • 1/4 lžičky čerstvě mletého pepře
  • 1/2 lžičky soli
  • 100 ml smetany ke šlehání
  • 400 g mraženého hrášku
  • 2 stroužky česneku
  • 1 ks cibule
  • 1 lžíce másla
  • 30 g parmazánu
Kuličky
  • 250 g kuřecích prsou
  • 80 ml smetany ke šlehání
  • 1 hrst čerstvé bazalky
  • 1/2 lžičky soli
  • 1 špetka pepře
Článek

Postup

01.

Na másle zpěňte najemno nakrájenou cibulku, přidejte nasekaný česnek, hrášek a 250 ml vody. Povařte asi 15 minut do změknutí, poté rozmixujte, osolte, opepřete a zjemněte smetanou.

02.

Mezitím si připravte kuličky. Kuřecí prsa rozmixujte se smetanou a ochuťte solí, pepřem a nasekanou bazalkou. Rukama namočenýma ve studené vodě tvořte kuličky, které uvařte v osolené vodě. Délka vaření závisí na velikosti kuliček.

03.

Polévku podávejte s kuřecími kuličkami a hoblinkami parmezánu.

Z hrášku můžete připravit i báječné karbanátky.

Související témata:

Načítám