Hlavní obsah
Foto: David Háva

Foto: David Háva

Takhle skvělá pomazánka sice voní a vypadá jako jaro, dát si ji ale můžete kdykoliv během roku. Vyzkoušejte lehkou hráškovou pomazánku s mátou.

15 min.
Příprava
5 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 1 špetka pepře
  • 2 špetky soli
  • 1 lžíce máty
  • 500 g čerstvého hrášku
  • 1 balení čerstvého sýra (Philadelphia, Lučina, Buko)
    7
Obsažené alergeny
Údaje o alergenech jsou doplněny z dostupných zdrojů a mají pouze informativní charakter. Jídlo připravené dle tohoto receptu může navíc obsahovat i jiné alergeny nebo jejich stopová množství, a to s ohledem na složení konkrétních výrobků, které použijete. Redakce tak neodpovídá za správnost, přesnost nebo úplnost informací o alergenech. Důležité doporučení: Vždy pečlivě čtěte etikety a informace na obalech výrobků, zejména pokud trpíte alergií nebo intolerancí.
Článek

Postup

01.

Hrášek krátce povařte a přelijte ledovou vodou, aby zůstal krásně zelený.

02.

Hrášek slijte, dejte do mísy, přidejte lučinu, čerstvou nasekanou mátu a vše rozmixujte nebo důkladně rozmačkejte.

03.

Pomazánku nakonec podle chuti osolte a opepřete. Nakrájené plátky pečiva potřete pomazánkou a ozdobte lístky máty.

Tip: Místo lučiny můžete do pomazánky přidat 2 lžíce čerstvého tvarohu.

Báječně vás osvěží také hrášková polévka.

Související témata:

Načítám