Hlavní obsah

Hrášková pomazánka s mátou

Hodnocení:
(2)
Foto: David Háva
Doba přípravy
15 minut
Doba vaření
5 minut
Náročnost
nízká

Takhle skvělá pomazánka sice voní a vypadá jako jaro, dát si ji ale můžete kdykoliv během roku. Vyzkoušejte lehkou hráškovou pomazánku s mátou.

Ingredience pro:
4 porce
  • pečivo
  • pepř
  • sůl
  • 1 lžíce máty
  • 500 g hrášku
  • 1 balení Lučiny
Článek

Postup

Krok 1: Hrášek krátce povařte a přelijte ledovou vodou, aby zůstal krásně zelený.

Krok 2: Hrášek slijte, dejte do mísy, přidejte lučinu, čerstvou nasekanou mátu a vše rozmixujte nebo důkladně rozmačkejte.

Krok 3: Pomazánku nakonec podle chuti osolte a opepřete. Nakrájené plátky pečiva potřete pomazánkou a ozdobte lístky máty.

Tip: Místo lučiny můžete do pomazánky přidat 2 lžíce čerstvého tvarohu.

Báječně vás osvěží také hrášková polévka.

ynezorPumanzeSaNyknalC

Reklama