Hlavní obsah
Foto: YuliaKotina, Shutterstock.com

Foto: YuliaKotina, Shutterstock.com

Nemáte po ruce váhu? Nevadí. Recept na tento hrníčkový koláč s rybízem vás bude bavit. Je jednoduchý a prostě výborný. A můžete ho upéct klidně i v remosce!

10 min.
Příprava
40 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
1 koláč
  • 2 hrnky polohrubé mouky
  • 1 hrnek cukru
  • 1 hrnek mléka
  • 1 hrnek oleje
  • 1 ks vejce
  • 1 sáček prášku do pečiva
  • 3 hrnky rybízu
Článek

Postup

01.

Formu (remosku) vyložte pečicím papírem. V míse smíchejte všechny suroviny kromě rybízu, až vznikne hladké těsto.

Tip: Místo mléka lze použít i kysanou smetanu a v případě nouze klidně i vodu.

02.

Do hotového těsta zlehka zamíchejte očištěný rybíz a nalijte do připravené remosky. Povrch můžete ještě posypat hrstí ovoce a drobenkou. Pečte asi 30 minut.

Načítám