Hlavní obsah

Hrnkový rebarborový koláč

Hodnocení:
(43)
Foto: Greta Blumajerová
Doba přípravy
15 minut
Doba vaření
40 minut
Náročnost
nízká

Milujete rebarboru? Užijte si ji naplno v originálním koláči. Těsto je navíc tak snadné na přípravu...

Ingredience pro:
1 forma o průměru 22 cm
Těsto
  • 1 hrnek polohrubé mouky
  • 1/4 hrnku mléka
  • 1/4 hrnku oleje
  • 1 vejce
  • 1/2 lžičky prášku do pečiva
Ovocná směs
  • 2 hrnky rebarbory
  • 5 lžic cukru
  • 4 lžíce másla
  • 1 lžíce citronové šťávy
  • 1 lžíce vanilkového extraktu
Článek

Postup

Krok 1: Troubu rozehřejte na 180 stupňů. Rebarboru oloupejte a nakrájejte na kousky. V pánvi rozpusťte máslo, rozmíchejte cukr krupici, citronovou šťávu i vanilkový extrakt a zlehka ve směsi pár minut zahřívejte rebarboru.

Krok 2: Mezitím smíchejte všechny suroviny na těsto, které by mělo být pevnější. Formu vyložte pečicím papírem a vtlačte do ní těsto. Přelejte voňavou rebarborou a dejte péct na 25–30 minut. Koláč nechte vychladit a přesuňte ho do lednice. Studený, třeba se zmrzlinou je totiž nejlepší.

Pokud je na vás rebarbora příliš kyselá, upečte si hrnkový koláč s jahodami a mandlovou drobenkou.

ynezorPumanzeSaNyknalC
25. 5. 2015

Reklama

Sdílejte článek

Seznam.cz zavádí tlačítko Líbí se

Dejte redakci i ostatním čtenářům vědět, jaký obsah stojí za přečtení.

Články s nejvyšším počtem Líbí se se budou častěji zobrazovat na hlavní stránce Seznamu a přečte si je více lidí. Nikomu tak neuniknou zajímavé zprávy.