Hlavní obsah
3,1
(170)
Foto: Greta Blumajerová

Foto: Greta Blumajerová

Milujete rebarboru? Užijte si ji naplno v originálním koláči. Těsto je navíc tak snadné na přípravu...

15 min.
Příprava
40 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
22 cm průměr formy
Těsto
  • 1 hrnek polohrubé mouky
  • 1/4 hrnku mléka
  • 1/4 hrnku oleje
  • 1 ks vejce
  • 1/2 lžičky prášku do pečiva
Ovocná směs
  • 2 hrnky rebarbory
  • 5 lžic cukru
  • 4 lžíce másla
  • 1 lžíce citronové šťávy
  • 1 lžíce vanilkového extraktu
Článek

Postup

01.

Troubu rozehřejte na 180 stupňů. Rebarboru oloupejte a nakrájejte na kousky. V pánvi rozpusťte máslo, rozmíchejte cukr krupici, citronovou šťávu i vanilkový extrakt a zlehka ve směsi pár minut zahřívejte rebarboru.

02.

Mezitím smíchejte všechny suroviny na těsto, které by mělo být pevnější. Formu vyložte pečicím papírem a vtlačte do ní těsto. Přelejte voňavou rebarborou a dejte péct na 25–30 minut. Koláč nechte vychladit a přesuňte ho do lednice. Studený, třeba se zmrzlinou je totiž nejlepší.

Pokud je na vás rebarbora příliš kyselá, upečte si hrnkový koláč s jahodami a mandlovou drobenkou.

Reklama

Související témata:

Načítám