Hlavní obsah

Hvězdy si pustily pusu na špacír a stálo je to roli

Foto: Profimedia.cz

Foto: Profimedia.cz

Že je někdo celebrita, neznamená, že je nedotknutelný. Možná právě naopak. Každý jeho nebo její problém se rozmaže daleko víc než u neznámých lidí. Kdo přišel kvůli skandálu o práci?

Článek

Slavní lidé by si měli dávat dobrý pozor, jak se chovají a co dělají. Jedno špatné rozhodnutí nebo nerozvážný čin může totiž poznamenat jejich hereckou kariéru na roky dopředu. Nebo i na celý život. Komu se nevhodné chování vymstilo a stálo ho práci?

Johnny Depp (57) 

Asi nejaktuálnější je kauza týkající se hvězdy série Piráti z Karibiku (2003–2017). Herec nedávno prohrál při s bulvárním plátkem, který ho označil za násilníka. Soud potvrdil tvrzení, že Depp svou exmanželku Amber Heard (34) skutečně bil. Herec sice tvrdí, že ona bila jeho, ale i tak má bulváru vyplatit odškodné ve výši 18 milionů korun. Také přišel o roli černokněžníka Grindelwalda v pokračování snímku Fantastická zvířata (2016–2018). Nahradil ho v něm Mads Mikkelsen (55). Snímek byl měl mít premiéru v roce 2022.

Foto: Profimedia.cz

Žalobu na bulvár podal sám herec, a nakonec to bude on, kdo zaplatíFoto: Profimedia.cz

Charlie Sheen (55) 

Zavařila si i někdejší hvězda dnes kultovního seriálu Dva a půl chlapa (2003–2015). Herec natáčení seriálu velmi komplikoval, přicházel opilý, zdrogovaný anebo vůbec. V osmé řadě v roce 2011 proto tvůrci jeho postavu odstranili tak, že ho přítelkyně Rose prohlásila za mrtvého. Uvedla, že spadl pod metro. Tím, že Sheenovu filmovou smrt nikdo neviděl, si ovšem tvůrci mohli dovolit chtít ho do poslední epizody zpět. Jenže se s ním nedohodli. A tak zaskočil dublér v Charlieho košili, který se objevil u dveří svého starého domu. Tam na něj spadlo piano, a to byl definitivní konec, kterým si štáb vyřídil s hercem účty.

Foto: Profimedia.cz

Kvůli nezřízenému sexuálnímu životu je herec HIV pozitivníFoto: Profimedia.cz

Kevin Spacey (61) 

Neohrozitelná nebyla ani pozice vynikajícího herce a držitele dvou Oscarů za role ve filmech Americká krása (1999) a Obvyklí podezřelí (1995). Skvěle rozjetou kariéru poškodila aféra z roku 2017, kdy Spaceyho obvinil o dvanáct let mladší kolega ze sexuálního obtěžování. Postupně se přidali i další. Spacey byl v důsledku toho vyhozený ze slibně rozjetého seriálu Dům z karet (2013–2018) a vystřižený ze snímku Všechny prachy světa (2017). Za nevhodné chování, na které si prý kvůli alkoholu nepamatoval, se herec následně omluvil.

Foto: Profimedia.cz

Další obvinění proti Kevinu Spaceymu se objevilo letos v záříFoto: Profimedia.cz

Mel Gibson (64) 

Také dalšího oscarového herce provázejí skandály. O roli přišel už několikrát kvůli svým rasistickým poznámkám. V roce 2010 se řešily nahrávky, kde herec vulgárně a rasisticky nadává  své přítelkyni. Tvůrci ho proto neobsadili do snímku Pařba ve Vegas 2 (2011). V létě 2020 oznámil tým chystaného animáku Slepičí úlet 2, že Gibson nebude namlouvat hlavní postavu. Jde o důsledek skutečnosti, že ho herecká kolegyně Winona Ryder (49) obvinila z protižidovských a homofobních poznámek.

Foto: Profimedia.cz

Mel Gibson je asi nepoučitelnýFoto: Profimedia.cz

Faye Dunaway (79) 

Držitelka Oscara za roli ve filmu Síť (1976) neudržela nervy na uzdě a její násilnické chování ji stálo roli. V roce 2019 byla odejita z divadelního představení Čaj o páté, kde hrála hereckou ikonu Katherine Hepburn (†96). Důvodem k jejímu stažení z projektu má být to, že se chovala jako primadona a při nasazování paruky jednoho člena týmu profackovala.

Foto: Profimedia.cz

Faye Dunaway umí být také miláčekFoto: Profimedia.cz

Roseanne Barr (68) 

Populární sitcom Roseanne (1988–2018) se před dvěma lety vrátil na obrazovky v desáté sérii. Po devíti úspěšných dílech si ale hlavní herecká hvězda pustila pusu na špacír. Valerii Jarrett (61), poradkyni bývalého amerického prezidenta Baracka Obamy (57), spojila s Planetou opic. Stálo to roli nejen ji, ale i její herecké kolegy, protože televize ABC se po skandálu rozhodla pokračování ukončit.

Foto: Profimedia.cz

Kolegové asi Roseanne Barr nepoděkovali, zkazila jim možnost si vydělatFoto: Profimedia.cz

Kathy Griffin (60) 

Americká komička a herečka se rozhodla vyjádřit svůj politický názor poněkud radikální formou. V roce 2017 zveřejnila fotografii, na které držela v ruce uříznutou zakrvácenou hlavu prezidenta USA Donalda Trumpa (74). Hned druhý den se komička omluvila, že překročila hranice, ale už bylo pozdě. Televize CNN s ní na základě toho rozvázala smlouvu.

Foto: Profimedia.cz

Komička má ráda nekorektní humor, ale tentokrát to přepísklaFoto: Profimedia.cz

Reklama