Hlavní obsah

Zastavená natáčení: Které filmy jen tak neuvidíme?

Foto: Profimedia.cz

Foto: Profimedia.cz

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Koronavirus překazil plány skoro všem – tedy i filmařům. Kvůli pandemii muselo být pozastaveno natáčení řady snímků a tím se prodloužila doba, než je diváci uvidí v kinech. Termíny se stále posouvají a zatím nikdo přesně neví, co bude dál. Kterých velmi očekávaných filmů se to týká?

Článek

Zámořský i evropský filmový průmysl stále čelí velké krizi, která se na něm podepisuje nejen finančně. V důsledku šíření koronaviru se musela odsunout mnohá natáčení a také se odložily premiéry už hotových snímků: třeba nového Jamese Bonda. Které filmy mají nejistou budoucnost?

Speciální díl Přátel

Fanoušci kultovního seriálu Přátelé (1994–2004) po celém světě zajásali, když se doslechli, že by se Phoebe, Joey, Rachel, Monica, Ross a Chandler měli znovu sejít na jednom místě – a to u příležitosti speciálního dílu pro kanál HBO Max. Trochu zklamáním byla pro fanoušky skutečnost, že se neměli dozvědět, co bylo s postavami po letech: v plánu bylo pouze vzpomínání ze strany herců.

Velké shledání mělo proběhnout v květnu, ale v důsledku koronavirové pandemie bylo odloženo na neurčito. Navíc se proslýchá, že se představitel Chandlera Matthew Perry potýká s psychickými problémy.

Foto: Profimedia.cz

Tak tuhle skupinku ve složení Jennifer Aniston (51), David Schwimmer (53), Courteney Cox (56), Matt LeBlanc (53), Lisa Kudrow (57) a Matthew Perry (51) společně asi jen tak neuvidíteFoto: Profimedia.cz

Fantastická zvířata 3

Zkomplikovalo se i natáčení třetího pokračování Fantastických zvířat – série, která se odehrává v kouzelnickém světě ještě před narozením Harryho Pottera. Filmování bylo odloženo kvůli koronaviru, ale výroba se vlekla dávno předtím.

Původně se měl štáb sejít na place v létě 2019, jenže tvůrci se nechali slyšet, že nechtějí nic uspěchat, a dohodli se, že začnou až na podzim. Probíhající natáčení ale letos na jaře zhatila pandemie. Zatím není jasné, zda se vše do plánované premiéry v listopadu 2021 stihne.

Který fešák si ve dvojce Fantastických zvířat zahrál mladého Brumbála?

Foto: Profimedia.cz

V trojce by se měl znovu objevit Eddie Redmayne (38) jako Mlok ScamanderFoto: Profimedia.cz

Matrix 4

O sequelu trilogie Matrix se hovoří už dlouho a nějakou dobu u slov ještě zůstane. Původně se proslýchalo, že jako jeden z mála snímků dožene ztrátu a do kin půjde tak, jak bylo v plánu před koronavirem, tedy v květnu 2021. Ale teď je všechno jinak.

Kvůli zastavení filmových prací se premiéra přesunula na duben 2022. V hlavní roli uvidíte opět tajuplného Keanu Reevese (55) i Carrie-Anne Moss (52), režie se ujala Lana Wachowski (55).

Foto: Profimedia.cz

Co by to bylo za Matrix bez Keanu Reevese a Carrie-Anne Moss?Foto: Profimedia.cz

Killers of the Flower Moon

Filmoví fanoušci se nemohou dočkat: v prvním westernu Martina Scorseseho (77) se mají sejít jeho největší a nejoblíbenější hvězdy: Leonardo DiCaprio (45) a Robert De Niro (77) – s oběma legendární režisér natočil mnoho úspěšných snímků.

Scénář je adaptací uznávané knihy Davida Granna (53) a natáčení mělo začít už letos v březnu, ale koronavirus zaúřadoval. Práce na filmu o vyšetřování smrti příslušníků indiánského kmene Osedžů by měla nově začít v únoru 2021. Premiéru by si měl snímek odbýt nejdříve na konci roku 2022, jde však jen o odhad zahraničních médií.

Příběh je skutečný a v češtině si ho můžete přečíst pod názvem Krvavé prachy.

Foto: Profimedia.cz

Tři velikáni současného filmu: Robert De Niro, Martin Scorsese a Leonardo DiCaprioFoto: Profimedia.cz

Mission: Impossible 7

Rovněž výrobu dalšího dílu oblíbené akční série s Tomem Cruisem (58) přerušilo šíření nemoci. Letos v únoru se mělo točit v italských Benátkách, což vzhledem k tomu, že sever Itálie byl pandemií velmi zasažen, nešlo.

Se změnou harmonogramu došlo i ke změně v obsazení. Role padoucha se vzdal Nicholas Hoult (30) a byl nahrazen Esaiem Moralesem (57). Filmová mašinerie by se měla znovu rozběhnout v září a premiéra je plánována na listopad 2021.

Foto: Profimedia.cz

Kromě dalšího pokračování slavné série Tom Cruise chystá i natáčení filmu ve vesmíruFoto: Profimedia.cz

Indiana Jones 5

Natahování a odkládání je spojené i s pátým dílem ságy o archeologovi Indianovi Jonesovi v hlavní roli s Harrisonem Fordem (78). Měnil se totiž například scenárista i režisér: legendární Steven Spielberg (73), který natočil všechny předchozí díly, se vzdal své role a předal ji Jamesu Mangoldovi (56) – ten natočil například Walk the Line (2005), ovšem ani jeho jméno stále není jisté.

V únoru Harrison Ford v rozhovoru pro stanici CBS řekl, že na filmu začne pracovat do dvou měsíců, jenže do tohoto plánu zasáhla pandemie. Premiéra tak byla přesunuta na rok 2022. Jestli ale skutečně proběhne, je zatím ve hvězdách.

Foto: Profimedia.cz

Indiana Jones jako osmdesátník? To bude zajímavá podívanáFoto: Profimedia.cz

Reklama

Načítám