Hlavní obsah

Homosexuálové mezi slavnými muži: kluci ze seriálů i Gandalf

Foto: Profimedia.cz

Foto: Profimedia.cz

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Homosexuálové nejsou mezi umělci žádnou výjimkou. Někteří se ke své orientaci hrdě hlásí, jiní ji netají, ale do světa ji netroubí. Kterým slavným mužům je dobře v mužné náruči a kdy proběhl jejich coming out? Dnes slaví narozeniny jeden, kterého jeho orientace nepřipravila o roli milovníka.

Článek

Umělecký svět je považován za otevřený a tolerantní a s homosexualitou se tu tak nějak „počítá“. Kteří slavní pánové se ve společnosti hrdě objevují ruku v ruce se svým mužem a sexuální orientaci netají? A jak se vypořádávají s rolemi milovníků?

Neil Patrick Harris (47)

Populární herec a nadšený kouzelník má dnes 47. narozeniny a oslaví je s manželem, moderátorem Davidem Burtkou (45) a devítiletými dvojčaty, synem Gideonem Scottem a dcerou Harper Grace. Popularitu si získal jako Barney Stinson, který ženy přitahoval jako magnet a jehož hlášky se staly legen- počkejte si na to -dární. Seriál Jak jsem poznal vaši matku se natáčel od roku 2005 a média brzy začala o Harrisově orientaci spekulovat. V roce 2006 vydal prohlášení, že je hrdý gay. V září 2014 se s partnerem vzali v Itálii. Rádi zde tráví dovolenou a společnost jim často dělá Elton John (73) s manželem a dětmi.

Foto: Profimedia.cz

Jak se rozejít s holkou? Podle Barneyho Stinsona stačí šest slov: V těch džínách jsi moc tlustá! Tak to určitě není případ těchto dvou fešáků: Neil Patrick Harris (vpravo) a David Burtka Foto: Profimedia.cz

Jan Cina (32)

Je jedním z nejtalentovanějších herců mladé generace, a když vystupoval v pořadu Tvoje tvář má známý hlas, byl mnohdy lepší než původní interpreti. Žije ve spokojeném vztahu s hercem Petrem Vančurou (35) a téma homosexuálních partnerství mu není lhostejné. Aktivně se zapojuje do boje za možnost uzavírat stejnopohlavní manželství. Mladý umělec si nebere servítky a říká, že ač se společnost tváří jako tolerantní, stále je podle něj mnoho lidí, kteří svou orientaci raději tají...

Foto: Profimedia.cz

Oba jsou talentovaní a mají smysl pro humor. Petr Vančura (vlevo) proslul alternativní PopUpShow, kdy vystupoval za výlohou obchodu a diváci na ulici dostali sluchátka, aby jej slyšeli. Do širšího povědomí se ale dostal pády na schodech a nyní vyučuje „pád na Vančuru“Foto: Profimedia.cz

Pavel Vítek (57)

S producentem Janisem Sidovským (52) patří k nejstabilnějším a nejsympatičtějším párům českého showbyznysu. Zpěvák byl hvězdou na přelomu 80. a 90. let, a když zpíval Mám rád vůni tvý kůže, fanynky padaly do mdlob. V pořadu 13. komnata se svěřil, že sám nevěděl, jak to vlastně má, dokonce se oženil. Nakonec potkal svou osudovou lásku a přiznal si, že je homosexuál. Stali se nejznámějším gay párem a jen začala být u nás možnost registrovaného partnerství, šli do toho.

Foto: Profimedia.cz

Málokterý pár působí tak vyrovnaně a spokojeně jako tihle dva: Pavel Vítek (vlevo) a Janis SidovskýFoto: Profimedia.cz

Jesse Tyler Ferguson (44)

Milovníci seriálu Taková moderní rodinka (2009–20) zamáčkli před pár dny slzu při sledování poslední epizody. Součástí moderní rodiny byl i homosexuální pár Mitchell (Jesse Tyler Ferguson) a Cameron (Eric Stonestreet, 48), kteří adoptovali vietnamskou holčičku Lily a seděly na ně mnohé klasické stereotypy o homosexuálech: milovali karaoke, převleky a divadelní scénky a uměli být i správně afektovaní. Představitel zrzavého právníka je homosexuál i ve skutečnosti a od července 2013 je manželem advokáta Justina Mikita (34).

Foto: Profimedia.cz

Zajímalo by nás, zda i v soukromí Jesse Tyler Ferguson (vpravo) miluje karaoke jako seriálový Mitchell. Na snímku na manželemFoto: Profimedia.cz

Kevin Spacey (60)

Držitel dvou Oscarů se ke svojí orientaci dlouho nevyjadřoval a střežil si soukromí. Oficiální prohlášení vydal až v roce 2017: v té době Kevina Spaceyho obvinil herec Anthony Rapp (48), že ho před 30 lety na večírku obtěžoval. Ač si na to prý představitel Francise Underwooda ze seriálu Domek z karet (2013–18) nepamatuje, omluvil se a řekl, že vztahy měl v minulosti jak s muži, tak se ženami a nyní chce žít jako gay.

Foto: Profimedia.cz

Zda v současné době Kevin Spacey s někým žije, se neví. Herec je nejspíš rád, že utichl skandál ohledně desítek obvinění ze sexuálního obtěžování, které se na něj navalilyFoto: Profimedia.cz

Jim Parsons (47)

Jeho jméno vám možná nic neřekne, ale Sheldon Cooper? Ano, přesně touto rolí se proslavil a za ztvárnění geniálního teoretického fyzika v seriálu Teorie velkého třesku (2007–19) získal mnohá ocenění. O hercově orientaci se spekulovalo a on si svoje soukromí dlouho hlídal. Nakonec v roce 2012 uvedl, že je gay a jeho dlouholetým partnerem je producent Todd Spiewak (43). V roce 2017 se vzali a na červeném koberci bývají vždy sladění a elegantní.

Jim Parsons vypadá neuvěřitelně mladě. Kteří slavní muži zastavili čas?

Foto: Profimedia.cz

Todd Spiewak je nejoblíbenější osobou Jima Parsonse (vlevo) na celé planetě a jsou šťastný párFoto: Profimedia.cz

Ian McKellen (81)

Představitel Gandalfa patří k aktivním členům LGBT komunity, ale ač se dnes ke své homosexualitě hrdě hlásí, veřejně se k ní vyjádřil až v padesáti. Do té doby prý raději hodně pracoval, aby zakryl, že je gay. Britský herec si nedávno pěkně vystřelil z novinářů. Na londýnské premiéře seriálu Star Trek: Picard si dali pořádného hudlana s kamarádem, hercem Patrickem Stewartem (79), a bavili se nad zprávami, že jsou pár. Pravda je, že elegantní představitel kapitána Picarda je šťastně ženatý a oddával ho právě Ian McKellen.

Foto: Profimedia.cz

Tihle kamarádi sice nejsou pár, ale to je od polibků na červeném koberci nijak neodrazuje. Ian McKellen vlevoFoto: Profimedia.cz

Reklama

Načítám