Hlavní obsah

Průšvihy sportovců: Pamatuje si tyto skandály?

Foto: Profimedia.cz

Foto: Profimedia.cz

Jsou to slavní a úspěšní sportovci, hvězdy, ke kterým vzhlíží nejeden malý kluk či holka. Ale taky pěkní průšviháři. Góly a vyhrané zápasy či turnaje k nim patří stejně jako alkohol, nevěry, vzteklé výbuchy emocí či prostitutky.

Článek

Měli by být vzorem, ztělesněním fair play, slušného chování, prostě sportovní hvězdy se vším všudy. Jenže tihle slavní sportovci jsou pořádní průšviháři a jejich emocionální výlevy, aférky s alkoholem, drogami či prostitutkami obletěly svět. Vzpomínáte na jejich sportovní úlety?

Novak Djoković (33)

Začneme zlehka. Slavný tenista není žádný klasický lump, měl spíš trochu smůlu. Přesto to, co předvedl na zářijovém US Open, nebylo úplně sportovní. V utkání, ve kterém proti němu stál Španěl Pablo Carreño Busta (29), mu to moc nešlo a ztrácel nervy. Nejdřív vztekle vystřelil míček do mantinelu, ale hůř to dopadlo, když mu nervy ruply podruhé. Naštvaně napálil míček raketou a trefil čárovou rozhodčí, která se skácela a v šoku lapala po dechu. Vedení turnaje šampiona diskvalifikovalo a on se za své chování posléze omluvil.

Foto: Profimedia.cz

Ve sportu jsou emoce mnohdy hodně divoké a udržet nervy na uzdě není snadné. Novaku Djokovićovi se to nedávno rozhodně nepovedloFoto: Profimedia.cz

David Limberský (36)

Na rok 2015 známý fotbalista asi jen tak nezapomene. Tehdy značně opilý sedl do svého luxusního bentleye a proháněl se centrem Prahy. Snažil se ujet policistům, ale naboural, chtěl utéct, ale po pár metrech byl lapen. Muži zákona mu v krvi naměřili 1,5 promile alkoholu a navíc čelili jeho výhrůžkám, že si to pořádně odskáčou. Sportovec samozřejmě přišel o řidičák, ale že by se nějak kál, to se říct nedá. Jen tři dny po téhle aféře slavil svůj gól na hřišti gestem, jímž kroutil imaginárním volantem.

Znáte originální fotbalový pořad Jiná liga s Jaromírem Bosákem?

Foto: Profimedia.cz

David Limberský se už snad poučil a pod vlivem za volant nesedneFoto: Profimedia.cz

Tomáš Ujfaluši (42)

Skvělý fotbalista a také pořádné kvítko. Asi nejslavnější Ujfiho průšvih je z roku 2007: deník Šíp tehdy přinesl reportáž z hotelu Praha a dnes už legendárního pokoje číslo 433, kde fotbalista spolu s dalšími kolegy z národního týmu slavil narozeniny. Popíjel se alkohol, ale hlavně prý dorazily i lehké děvy. Tým tehdy dostal milionovou pokutu a provinilci v čele s Tomášem Ujfalušim se národu omlouvali na tiskové konferenci. A tam tehdy zazněla dnes už zlidovělá fotbalistova hláška: „Nic jsem neplatil, ta částka absolutně nesouhlasí.“

Foto: Profimedia.cz

Je to už dávno, ale na průšvih fotbalistů z hotelu Praha se jen tak zapomenout nedáFoto: Profimedia.cz

Tiger Woods (44)

Před deseti lety si slavný golfista sáhl na dno. V roce 2010 na něj totiž prasknul obrovský sexuální skandál, kdy se ukázalo, že svou tehdejší manželku podvádí rovnou s dvanácti milenkami. Noviny plnily výpovědi jeho bokovek, které ho popisovaly jako sexuálního maniaka. Od golfisty odešla nejen žena, ale ve velkém ho opouštěli i sponzoři, jeho finanční ztráty se počítaly na desítky milionů dolarů. A přestalo mu to jít i na hřišti. Golfista se ale dokázal dát dohromady, podrobil se prý terapii a seká latinu. A daří se mu už zase i ve sportu.

Foto: Profimedia.cz

Sexuální skandál, který praskl na slavného golfistu, ho dostal až na dnoFoto: Profimedia.cz

Ondřej Pavelec (33)

Také skvělý hokejový brankář, který se dostal až do NHL, má na svém kontě pěkný skandáleček. V roce 2012 usedl za volant a nebránilo mu v tom ani to, že byl značně opilý. Proháněl se ulicemi Kladna a boural – ve svém BMW narazil do řidiče, který před ním zastavoval na stopce. V krvi měl dvě promile alkoholu, proto na dvacet měsíců přišel o řidičák a byl odsouzen k podmínce na šest měsíců se zkušební dobou na jeden rok. Pravda ale je, že se hokejista hned omlouval a uznal svou chybu.

Foto: Profimedia.cz

Alkohol za volant nepatří a ví to už i Ondřej PavelecFoto: Profimedia.cz

Dominik Hašek (55)

Naposled tenhle fenomenální hokejový brankář chytal v ročníku 2010/11 za Spartak Moskva v Kontinentální hokejové lize, ale většina lidí si ho pamatuje jako jednoho ze zlatých hochů z olympiády v Naganu v roce 1998. Ale i tenhle sportovec má za sebou pěkný průšvih. V roce 1995 jel opilý v Buffalu, kde tehdy hrál, navíc zásadně překročil rychlost. V místě, kde se smělo jet 56 km/h, prosvištěl stodvacítkou. Tehdy za to musel odpracovat sto hodin veřejně prospěšných prací.

Foto: Profimedia.cz

Ani slavný Dominátor není bez poskvrnkyFoto: Profimedia.cz

Serena Williams (39)

Skvělá tenistka je slavná nejen díky svým sportovním výkonům, ale také kvůli horké hlavě a nezvládnutým emocím. Asi největší divadlo předvedla v roce 2018 na US Open, kde se jí nedařilo ve finále s Japonkou Naomi Ósaka (22). Několikrát byla napomenuta za nepovolené koučování, o fiftýn přišla za hození raketou a další trest přišel za urážky a nadávky směrem k sudímu. Nakonec vše skončilo hysterickou scénou, kdy sportovkyně křičela, že to není fér, rozhodčího nazvala zlodějem a označila jeho chování za sexistické. Vykřičela si tak ale jen ostudu a pokutu ve výši 17 tisíc dolarů.

Foto: Profimedia.cz

I taková šampionka, jako je Serena Williams, má potíže udržet nervy na uzděFoto: Profimedia.cz

Martin Fenin (33)

Tenhle bývalý fotbalový útočník Teplic, Frankfurtu či Slavie je velký průšvihář a nejčastěji stojí za jeho prohřešky alkohol. V minulosti například při grilování zapálil vlastní byt, v roce 2011 vypadl z okna hotelového pokoje, v roce 2014 dostal podmíněný trest za loupež mobilu, který vzal a zničil muži, jenž ho prý fotil opilého, soud později rozsudek zrušil. Naposledy fotbalista „úřadoval“ v dubnu, když se opil a obtěžoval sousedy v paneláku. Přivolaná hlídka mu v krvi naměřila dvě promile alkoholu.

Foto: Profimedia.cz

Sympatický Martin Fenin je tak trochu známá firmaFoto: Profimedia.cz

Tyhle průšvihy samozřejmě nejsou v pořádku, ale stávají se horší věci. Třeba tahle tragická úmrtí sportovců. Kdo nás opustil vážně moc brzy?

Reklama