Hlavní obsah
4,8
(4)
Foto: Greta Blumajerová

Foto: Greta Blumajerová

S horkým létem přichází i čas na osvěžující dezerty. A my jsme si jeden pro vás připravili. Vyzkoušejte šlehačkový dezert s meruňkami, i děti si ho zamilují.

15 min.
Příprava
Neuvedeno
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
10 porcí
Icebox cake
  • 2 balení ovesných sušenek
  • 500 ml smetany ke šlehání
  • 2 lžičky vanilkového extraktu
  • 2 lžíce cukru moučka
  • 200 g meruněk
Poleva
  • 70 g čokolády 60%
  • 30 ml smetany ke šlehání
  • 15 g másla
Článek

Postup

01.

Šlehačku (ideálně tu trvanlivou, déle vydrží nejen zavřená, ale i vyšlehaná) vyšlehejte spolu s vanilkovým extraktem a moučkovým cukrem do tuha. Pokud potřebujete, aby vydržela hodně dlouho, můžete podle návodu na obalu použít želatinový ztužovač (pozor na to slovo želatinový!).

02.

Dno hranaté misky o velikosti zhruba 20 x 30 cm vyskládejte sušenkami, následuje vrstva šlehačky a vrstva meruněk nebo jiného ovoce pokrájeného na asi 3 mm silné plátky. Pak přijdou na řadu opět sušenky, šlehačka, ovoce a ještě jednou to stejné. Na nejhornější vrstvu dejte o něco více ovoce. V parní lázni rozpusťte máslo, přidejte nalámanou čokoládu a za stálého míchání ji nechte rozpustit. Nakonec vmíchejte trochu nevyšlehané šlehačky a můžete polévat! Dort je dobrý hned, ale o něco lepší je samozřejmě asi 3–4 hodiny proleželý.

Také se každý rok těšíte na léto, až bude sezóna meruněk? A víte, jak moc jsou zdravé? V našem článku si můžete přečíst, jak dokážou bojovat s rakovinou, cholesterolem i vráskami.

Reklama

Související témata:

Načítám