Hlavní obsah

Iva Frühlingová nahlédne do duše (nejen) žen

Foto: Archiv Expres FM

Foto: Archiv Expres FM

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na jaře letošního roku se zpěvačka s nezaměnitelným hlasem otevřela a promluvila o panické atace. Ta se u ní projevila po narození syna a Iva Frühlingová (39) neměla tušení, co se s ní děje. S psychickými potížemi se posléze několik let léčila a nyní chce i tuto nepříliš pozitivní stránku svého života využít k tomu, aby to třeba pomohlo někomu druhému.

Článek

Divočejší povaha dítěte, nebo už porucha ADHD? Proč alkoholismus dopadá často na ženy v domácnosti, ale vůbec se o tom ve společnosti nemluví? A co má dělat žena po porodu, když na ní dopadnou psychické problémy a cítí se jako nejhorší matka na světě? To je jen rychlý výběr témat, kterým se Iva Frühlingová věnuje ve svém pořadu IF na Expres FM.

Pořad běží každý všední den mezi 10. a 11. hodinou a Iva Frühlingová si do něj zve zajímavé hosty, se kterými otevírá témata, která se dotýkají nejen ženského světa, ale hlavně také křehkosti lidské duše. To je totiž nedílnou součástí i jejího soukromého života.

Po narození syna se u ní rozjela panická ataka. Ta v ní, jak řekla například v pořadu 13. komnata, dřímala pravděpodobně už dříve, ale pocity úzkosti, které občas cítila, si nespojila s ničím vážnějším, až to jednoho dne vygradovalo.

A protože téma psychického zdraví je ještě pořád u nás tak trochu tabu, rozhodla se tomu začít více věnovat. „Důvodem, proč o psychologických tématech chci hovořit, je to, že mám pocit, že by se o tom mělo mluvit, a třeba to může někomu pomoci,“ vysvětluje Iva Frühlingová.

Zároveň považuje za důležité lidem ukázat, že to, že proděláte „psychickou chřipku“, jak Iva svoji nemoc přibližuje, ještě neznamená, že pro člověka končí život, a to ať už ten osobní, či pracovní. 

Nemusíte se však spoléhat pouze na to, že chytnete pořad Ivy Frühingové živě, již brzy si o bolestech duše i radostech obyčejného života budete moci poslechnout v jejím novém podcastu, který bude brzy pravidelně i na podcastových platformách.

Zajímavé rozhovory si můžete poslechnout i v dalších pořadech na Expres FM

Reklama

Související témata:

Načítám