Hlavní obsah
Foto: Tomáš Rubín

Foto: Tomáš Rubín

Hledáte recept na rychlou a jednoduchou buchtu? Ať už ji uděláte na plech, do pekáčku, či malé kulaté formy, garantujeme vám, že se po ní jen zapráší. Je skvělá jako snídaně nabitá energií i jako vydatná svačina.

10 min.
Příprava
30 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
8 porcí
  • 1 hrnek hladké mouky
    1
  • 1/2 balíčku prášku do pečiva
    1
  • 1/2 lžičky skořice
  • 1 ks vejce
    3
  • 3/4 hrnku rostlinného oleje
  • 1 hrnek cukru krupice
  • 1/2 lžičky vanilkového extraktu
  • 1 hrnek ovesných vloček
    1
  • 1 hrnek jablek
Obsažené alergeny
Údaje o alergenech jsou doplněny z dostupných zdrojů a mají pouze informativní charakter. Jídlo připravené dle tohoto receptu může navíc obsahovat i jiné alergeny nebo jejich stopová množství, a to s ohledem na složení konkrétních výrobků, které použijete. Redakce tak neodpovídá za správnost, přesnost nebo úplnost informací o alergenech. Důležité doporučení: Vždy pečlivě čtěte etikety a informace na obalech výrobků, zejména pokud trpíte alergií nebo intolerancí.
Článek

Postup

01.

Troubu zapněte na 180 °C. Formu vymažte a vysypejte, nebo vyložte pečicím papírem. Jablka nastrouhejte. Mouku prosejte s práškem do pečiva a skořicí. V jiné míse šlehejte vejce s olejem, cukrem a vanilkou do lehké pěny. Pak do ní vmíchejte moučnou směs a vločky a nakonec i nastrouhaná jablka. Rychle zamíchejte.

02.

Těsto nalijte do kulaté (o průměru asi 22 cm) nebo čtvercové (s rozměry 20 × 20 cm) formy a pečte asi 30 minut dozlatova.

Tip: Chcete-li tomuhle rychlému koláči dodat sváteční šmrnc, podávejte ho s lžící kysané smetany nebo husté šlehačky.

Upečte si makové buchty jako od babičky. Tyhle se povedou i vám!

Načítám