Hlavní obsah

Jablečný koláč s ovesnými vločkami: voňavý, šťavnatý a rychle hotový

Hodnocení:
(28)
Foto: Jakub Jurdič
Doba přípravy
10 minut
Doba vaření
45 minut
Náročnost
nízká

Udělejte si šťavnatý koláč z ovesných vloček s jablky a ořechy. Je skutečně jednoduchý a příprava vám nezabere víc než deset minut – pak už se o vše postará trouba. Hotový moučník příjemně křupe po ořeších a voní po skořici. Je jednoduše báječný!

Ingredience pro:
1 formu o velikosti 30 × 20 cm
Jablečný koláč z ovesných vloček
  • 150 g ovesných vloček
  • 150 g hladké mouky
  • 150 g krupicového cukru
  • 50 g vlašských ořechů
  • 3 g skořice mleté
  • 180 g másla
  • 4 jablka
  • 1 lžíce citronové šťávy
Článek

Postup

Krok 1: Rozehřejte máslo a nechte mírně vychladnout. Ovesné vločky smíchejte s moukou a cukrem, přidejte nasekané vlašské ořechy a skořici. Zamíchejte a rozdělte na třetiny. Jablka oloupejte, zbavte jádřinců, nahrubo nastrouhejte a zakapejte citronovou šťávou.

Krok 2: Na dno formy vyložené pečicím papírem rozprostřete třetinu sypké směsi, na ni polovinu nastrouhaných jablek, na tu další třetinu sypké směsi a tu pokryjte druhou polovinou jablek. Vrstvení zakončete zbylou třetinou směsi s vločkami.

Krok 3: Povrch rovnoměrně přelijte rozpuštěným máslem a pečte v troubě předehřáté na 180 stupňů 40 až 50 minut dozlatova. Po upečení nechte koláč ve formě odpočinout a vychladnout.

Máte rádi spojení jablek a ořechů, nebo vám přijde moc fádní?

ynezorPumanzeSaNyknalC

Reklama

Sdílejte článek

Seznam.cz zavádí tlačítko Líbí se

Dejte redakci i ostatním čtenářům vědět, jaký obsah stojí za přečtení.

Články s nejvyšším počtem Líbí se se budou častěji zobrazovat na hlavní stránce Seznamu a přečte si je více lidí. Nikomu tak neuniknou zajímavé zprávy.