Hlavní obsah
2,9
(32)
Foto: Jakub Jurdič

Foto: Jakub Jurdič

Udělejte si šťavnatý koláč z ovesných vloček s jablky a ořechy. Je skutečně jednoduchý a příprava vám nezabere víc než deset minut – pak už se o vše postará trouba. Hotový moučník příjemně křupe po ořeších a voní po skořici. Je jednoduše báječný!

10 min.
Příprava
45 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
1 formu 30 × 20 cm
Jablečný koláč z ovesných vloček
  • 150 g ovesných vloček
  • 150 g hladké mouky
  • 150 g cukru krupice
  • 50 g vlašských ořechů
  • 3 g skořice
  • 180 g másla
  • 4 ks jablek
  • 1 lžíce citronové šťávy
Článek

Postup

01.

Rozehřejte máslo a nechte mírně vychladnout. Ovesné vločky smíchejte s moukou a cukrem, přidejte nasekané vlašské ořechy a skořici. Zamíchejte a rozdělte na třetiny. Jablka oloupejte, zbavte jádřinců, nahrubo nastrouhejte a zakapejte citronovou šťávou.

02.

Na dno formy vyložené pečicím papírem rozprostřete třetinu sypké směsi, na ni polovinu nastrouhaných jablek, na tu další třetinu sypké směsi a tu pokryjte druhou polovinou jablek. Vrstvení zakončete zbylou třetinou směsi s vločkami.

03.

Povrch rovnoměrně přelijte rozpuštěným máslem a pečte v troubě předehřáté na 180 stupňů 40 až 50 minut dozlatova. Po upečení nechte koláč ve formě odpočinout a vychladnout.

Máte rádi spojení jablek a ořechů, nebo vám přijde moc fádní?

Načítám