Hlavní obsah

Jahodová polévka s mátou

Hodnocení:
(2)
Foto: Greta Blumajerová
Doba přípravy
10 minut
Doba vaření
3 minuty
Náročnost
nízká

O jahodové recepty u nás na stránkách rozhodně není nouze. Tentokrát jsme se ale zaměřili na ten, který není příliš náročný, nezabere tolik času a samozřejmě skvěle chutná! Vyzkoušejte jahodovou polévku s mátou!

Ingredience pro:
4 porce
  • 400 g čerstvých jahod
  • čerstvá máta
  • 1 vanilkový cukr
  • 100 ml pomerančové šťávy
  • 2 lžíce citronové šťávy
  • 1 lžička medu
  • 2 lžíce jogurtu
Na ozdobu
  • čerstvá máta
  • jogurt
Článek

Postup

Krok 1: Jahody nakrájejte na kousky, přidejte k nim asi 100 ml vody, vanilkový cukr či extrakt, asi 5 lístků máty, vše přesuňte do hrnce a krátce (asi 3 minuty), polévku povařte.

Krok 2: Stáhněte z plamene a nechte vychladnout.

Krok 3: Do rozvařeného základu přidejte pomerančovou a citronovou šťávu, med, jogurt pro zjemnění a vše rozmixujte.

Krok 4: Podávejte dobře vychlazené, ozdobené jogurtem a mátou.

ynezorPumanzeSaNyknalC

Reklama