Hlavní obsah
5,0
(2)
Foto: Greta Blumajerová

Foto: Greta Blumajerová

O jahodové recepty u nás na stránkách rozhodně není nouze. Tentokrát jsme se ale zaměřili na ten, který není příliš náročný, nezabere tolik času a samozřejmě skvěle chutná! Vyzkoušejte jahodovou polévku s mátou!

10 min.
Příprava
3 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
Polévka
  • 400 g čerstvých jahod
  • 1 snítka čerstvé máty
  • 1 balíček vanilkového cukru
  • 100 ml pomerančové šťávy
  • 2 lžíce citronové šťávy
  • 1 lžička medu
  • 2 lžíce bílého jogurtu
  • 1 lžíce máty
Na ozdobu
  • 4 snítky čerstvé máty
  • 4 lžíce bílého jogurtu
Článek

Postup

01.

Jahody nakrájejte na kousky, přesuňte je do hrnce, přidejte k nim asi 100 ml vody, vanilkový cukr či extrakt, asi 5 lístků máty a vše krátce (asi 3 minuty) povařte. Poté stáhněte z plamene a nechte vychladnout.

02.

Do rozvařeného základu přidejte pomerančovou a citronovou šťávu, med, jogurt pro zjemnění a vše rozmixujte. Podávejte dobře vychlazené, ozdobené jogurtem a mátou.

Pokud vám ovocná polévka zachutnala, vyzkoušejte i tu z melounu.

Reklama

Související témata:

Načítám