Hlavní obsah

Jahodové knedlíky se skořicovou posypkou

Hodnocení:
(81)
Foto: Tomáš Rubín
Doba přípravy
20 minut
Doba vaření
10 minut
Náročnost
nízká

Milujete ovocné knedlíky? Tentokrát jsme si pro inspiraci došli do sousedního Rakouska. Recept na tvarohové knedlíčky se skořicovo-karamelovou strouhankou opravdu stojí za vyzkoušení.

Ingredience pro:
4 porce
Na těsto
  • 270 g měkkého tvarohu
  • 130 g polohrubé mouky
  • 1 vejce
  • 50 g rozpuštěného másla
Na náplň
  • 500 g jahod
Na posypku
  • 150 g strouhanky
  • 2 lžíce másla
  • 1/2 lžičky mleté skořice
  • 2 lžíce cukru krupice
Článek

Postup

Krok 1: Jahody omyjte a očistěte, velké podle potřeby rozkrojte na poloviny. 

Krok 2: Tvaroh promíchejte s moukou, vejcem a rozpuštěným máslem. Kdyby bylo těsto příliš řídké, trochu mouky přidejte.

Krok 3: Z těsta odebírejte kousky, v ruce je zmáčkněte a do vzniklých „placiček“ zabalte jahody. 

Krok 4:  Když jsou všechny knedlíky hotové, vložte je do vroucí vody a vařte, dokud nevyplavou na hladinu – trvá to asi pět minut.

Krok 5: V pánvi rozehřejte máslo, přidejte strouhanku, skořici a cukr. Míchejte, dokud se cukr nerozpustí a nezkaramelizuje. Scezené, ještě horké knedlíky ve strouhance obalte. Ihned podávejte posypané zbylou strouhankou.

Chcete dělat ovocné knedlíky pokaždé jinak? Přečtěte si naše skvělé tipy.

ynezorPumanzeSaNyknalC

Reklama

Sdílejte článek

Seznam.cz zavádí tlačítko Líbí se

Dejte redakci i ostatním čtenářům vědět, jaký obsah stojí za přečtení.

Články s nejvyšším počtem Líbí se se budou častěji zobrazovat na hlavní stránce Seznamu a přečte si je více lidí. Nikomu tak neuniknou zajímavé zprávy.