Hlavní obsah
3,3
(87)
Foto: Tomáš Rubín

Foto: Tomáš Rubín

Milujete ovocné knedlíky? Tentokrát jsme si pro inspiraci došli do sousedního Rakouska. Recept na tvarohové knedlíčky se skořicovo-karamelovou strouhankou opravdu stojí za vyzkoušení.

20 min.
Příprava
10 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
Těsto
  • 270 g měkkého tvarohu
  • 130 g polohrubé mouky
  • 1 ks vejce
  • 50 g másla
Náplň
  • 500 g čerstvých jahod
Na posypku
  • 150 g strouhanky
  • 2 lžíce másla
  • 1/2 lžičky skořice
  • 2 lžíce cukru krupice
Článek

Postup

01.

Jahody omyjte a očistěte, velké podle potřeby rozkrojte na poloviny. 

02.

Tvaroh promíchejte s moukou, vejcem a rozpuštěným máslem. Kdyby bylo těsto příliš řídké, trochu mouky přidejte.

03.

Z těsta odebírejte kousky, v ruce je zmáčkněte a do vzniklých „placiček“ zabalte jahody. 

04.

 Když jsou všechny knedlíky hotové, vložte je do vroucí vody a vařte, dokud nevyplavou na hladinu – trvá to asi pět minut.

05.

V pánvi rozehřejte máslo, přidejte strouhanku, skořici a cukr. Míchejte, dokud se cukr nerozpustí a nezkaramelizuje. Scezené, ještě horké knedlíky ve strouhance obalte. Ihned podávejte posypané zbylou strouhankou.

Chcete dělat ovocné knedlíky pokaždé jinak? Přečtěte si naše skvělé tipy.

Reklama

Načítám