Hlavní obsah

Jahodové knedlíky se skořicovou posypkou

Hodnocení:
(71)
Foto: Tomáš Rubín
Doba přípravy
20 minut
Doba vaření
10 minut
Náročnost
nízká

Milujete ovocné knedlíky? Tentokrát jsme si pro inspiraci došli do sousedního Rakouska. Recept na tvarohové knedlíčky se skořicovo-karamelovou strouhankou opravdu stojí za vyzkoušení.

Ingredience pro:
4 porce
Na těsto
  • 270 g měkkého tvarohu
  • 130 g polohrubé mouky
  • 1 vejce
  • 50 g rozpuštěného másla
Na náplň
  • 500 g jahod
Na posypku
  • 150 g strouhanky
  • 2 lžíce másla
  • 1/2 lžičky mleté skořice
  • 2 lžíce cukru krupice
Článek

Postup

Krok 1: Jahody omyjte a očistěte, velké podle potřeby rozkrojte na poloviny. 

Krok 2: Tvaroh promíchejte s moukou, vejcem a rozpuštěným máslem. Kdyby bylo těsto příliš řídké, trochu mouky přidejte.

Krok 3: Z těsta odebírejte kousky, v ruce je zmáčkněte a do vzniklých „placiček“ zabalte jahody. 

Krok 4:  Když jsou všechny knedlíky hotové, vložte je do vroucí vody a vařte, dokud nevyplavou na hladinu – trvá to asi pět minut.

Krok 5: V pánvi rozehřejte máslo, přidejte strouhanku, skořici a cukr. Míchejte, dokud se cukr nerozpustí a nezkaramelizuje. Scezené, ještě horké knedlíky ve strouhance obalte. Ihned podávejte posypané zbylou strouhankou.

Chcete dělat ovocné knedlíky pokaždé jinak? Přečtěte si naše skvělé tipy.

ynezorPumanzeSaNyknalC

Reklama