Hlavní obsah
3,0
(484)
 

Vyzkoušejte skvělý hrníčkový koláč s jahodami, kde z jednoho těsta vyrobíte korpus a rovnou i drobenku.

10 min.
Příprava
40 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
1 plech
Těsto
  • 2 hrnky hladké mouky
  • 1 hrnek ovesných vloček
  • 1/2 lžičky prášku do pečiva
  • 1 ks vejce
  • 1/2 kostky másla
  • 1 špetka soli
  • 1/2 lžičky vanilkového extraktu
  • 3 lžíce vody
Náplň
  • 2 hrnky čerstvých jahod
  • 1/2 hrnku hnědého přírodního cukru
  • 3 lžíce kukuřičného škrobu
  • 1 lžička citronové šťávy
  • 1/2 lžičky vanilkového extraktu
Článek

Postup

01.

Jahody pokrájejte na kostičky a smíchejte s cukrem, škrobem, trochou citronové šťávy a případně i vanilkou.

02.

Všechny suroviny na těsto rozmixujte na drobenku, přidejte 3 lžíce vody a znova propracujte.

03.

Polovinu těsta upěchujte do pekáčku vyloženého pečicím papírem, překryjte jahodami a posypejte zbývajícím těstem jako drobenkou.

04.

Pečte asi 40 minut při 180 °C dozlatova.

Tip: Másla je půl klasické kostky, tedy 125 g, a hrnek měl 250 ml.

Pečete vždy s váhou při ruce, nebo vaříte spíše od oka? Kolik je přesně lžička nebo hrnek?

Související témata:

Načítám