Hlavní obsah

Jak a proč je těžké najít si partnera po padesátce?

Foto: ESB Professional, Shutterstock.com

Foto: ESB Professional, Shutterstock.com

Reklama

Být single po padesátce je jiné, než svobodně poznávat svět v první polovině života. Kdekdo říká, že najít si v této době partnera bývá komplikovanější, ne-li nemožné. Taky to tak cítíte? Tohle vaši smůlu prolomí!

Článek

Na narozeninovém dortu jste sfoukli 50 svíček. Naivita vás dávno opustila, možná i iluze o romantické lásce. Už víte, že na divoké diskotéce nikoho nepotkáte, neboť se výběr potencionálních partnerů zúžil na seznamovací aplikace. Chybí osobnější kontakt a všechno to okolo prvních dojmů. (5 vět, které ničí vaše šance na lásku)

Když se přece jen zadaří, pravděpodobně dodržuje pravidlo tří schůzek a nepreferujete bližší fyzický kontakt dřív, než nějak přirozeně vyplyne. A nakonec muž zase neodpovídá vašim představám a požadavkům. Co je špatně? Zralejší věk? Britská sexpertka Tracey Cox radí neházet flintu do žita!

Není snad z čeho vybírat?

„Dlouho jsem si kladla otázku, proč je tolik starších žen, které jsou atraktivní, laskavé, chytré, a přesto nemají žádné mužské ekvivalenty. Odpovědí je, že nevydrží hledat a po pár neúspěšných pokusech na lásku rezignují. Nemálo mých přátel našlo protějšek až po letech randění,“ popisuje odbornice na svém blogu.

Jenže k tomu, aby ke schůzkám vůbec došlo, potřebujete mít sebevědomí a odhodlání. Proto Tracey Cox sestavila čtyři principy, kterými je dobré se řídit. Toužíte po vztahu? Tahle si to celé ulehčíte!

1. Zaměřte se na to, na čem skutečně záleží

„Tělesná výška? Tučné bankovní konto? Tohle není důležité. Prvořadý je respekt vůči vám. Potenciální partner by měl milovat vás i vaši rodinu. A co se týče postelového umění, učený z nebe nespadl. Technika se dá vypilovat, tak na to myslete. Prvotně si ujasněte, co vlastně od muže očekáváte a jaký by měl být,“ radí sexpertka. Za ideál se považuje kombinace vlastních požadavků a chemie. Jakmile to mezi vámi jiskří, je z poloviny vyhráno! (Opravdu se sex zlepšuje s věkem?)

Foto: SpeedKingz, Shutterstock.com

Někdy si štěstí dává na čas, tak to s randěním nevzdávejteFoto: SpeedKingz, Shutterstock.com

2. Lovte v mladších vodách

Šance na seznámení se také zvyšuje, když se obklopíte mladšími lidmi. „Když jsem já byla svobodná, nepotkala jsem ve svém věku žádného muže, který by mě přitahoval. Ale zase jsem se setkávala se spoustou mladších, kteří vypadali skvěle, měli energii i životní nadhled. A přesně tohle je příležitost,“ dál apeluje Tracey Cox. Později narození pánové jsou totiž obvykle zábavnější, nadšení a vitální. Taky se o sebe starají a navázat vztah se zralejší dámou jim nedělá potíže. Tak proč toho nevyužít?  (Kdy se muži nejrychleji seznamují?)

Ženy si většinou hledají partnera, který je starší než ony. „Přestaňte se tím řídit a usaďte se s chlapíkem, který je klidně o deset let mladší. Když je vám s ním dobře, proč by to nešlo?“ ptá se britská sexuální guru. Nikdy se však nenechte zaslepit. Vždy je vhodné přihlédnout i k názorům ostatních. (O kolik musíte být starší, aby vám to klapalo?)

Foto: Monkey Business Images, Shutterstock.com

Je skutečně nedostatek mužů, nebo je to spíš tím, že většina žen upřednostňuje staršího partnera a neodváží se to změnit?Foto: Monkey Business Images, Shutterstock.com

3. Ptejte se svých přátel

Vaši přátelé a rodina většinou vědí, na čem ztroskotal váš bývalý vztah a jaké chyby opakujete stále dokola. Třeba to, jak mužům říkáte, že se nechcete příliš vázat (vypadá to drsně a díky tomu vám nikdo nemůže tolik citově ublížit). Fajn, ale váš poslední nápadník si to vyložil po svém a vzal do zaječích ještě dřív, než došlo na třetí schůzku. On totiž vážný vztah chtěl a vaše bohémské řeči, které ani nemyslíte vážně, nenechal bez povšimnutí.

Proto se zeptejte svých bližních a identifikujte vzorce chování a nevědomé signály, jenž vaší lásce, ať už té zbrusu nové, či několikatýdenní, škodí. A čemu se vyhněte?

4. Určitě neberte všechno!

„Vím, že je těžké vypořádat se s tím, že jste měsíce neměli rande. Člověk má pak pocit, že i špatná partie je lepší než žádná. Jenže doopravdy chcete předstírat, že někoho milujete jen proto, aby ve vašem domově nebylo prázdno? Věřte, tohle nebude fungovat. Ve špatném vztahu se začnete dřív či později cítit osaměle a nevhodný partner vás nespasí. To si radši pořiďte psa nebo spolubydlící,“ uzavírá Tracey Cox. Dáte jí za pravdu?

Reklama

Načítám