Hlavní obsah

Jak na úspěšný a sebevědomý šatník? Inspirujte se hvězdami

Foto: Profimedia.cz

Foto: Profimedia.cz

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Způsob, jakým se oblékáte, o vás hodně vypovídá a dokáže opravdu mnohé ovlivnit. Toužíte po výraznějším kariérním vzestupu? Zkuste na to jít přes svou skříň a uplatněte v praxi následující tipy slavných a úspěšných žen.

Článek

Staré dobré „šaty dělají člověka“ stále platí – a tím víc, jedná-li se o byznys nebo pracovní prostředí. Vypadat slušně a upraveně je fajn, ale není to způsob, jakým na sebe upozorníte a zaujmete šéfa, klienty nebo investory. Chcete, aby se vám začalo dařit v práci ještě víc? Pak je načase začít se oblékat tak, jako byste na své vysněné pozici už byly.

Větší role, než se zdá

Power dressing je pojem, který vznikl v sedmdesátých letech a celé osmdesátky se nesly v jeho duchu. Jedná se o styl, který má v ženě podpořit sílu a průbojnost, nasměřovat ji na úspěch a zajistit jí pozornost v oblastech, kde mají větší slovo muži.

Mohutné ramenní vycpávky, agresivnější siluety, velké množství maskulinních prvků v kombinaci s červenou rtěnkou a jehlami – přesně tak to vypadalo v osmdesátých letech. Kdo viděl film „Podnikavá dívka“ (1988), přesně ví, o čem je řeč.

I dnes, kdy jsou ženy emancipované a mohou pracovat i podnikat ve všech sférách, které je jen napadnou, je tento styl velmi aktuální. Ať už se totiž nacházíte v jakémkoliv bodě kariéry, vždy můžete růst ještě výš. A i když je troufalé tvrdit, že vše dokážete změnit jen úpravou šatníku, opravdu se budete divit, jak velký vliv to má.

Nuda nemá šanci

Podívejte se, jak vypadá power dressing v jednadvacátém století v podání nejúspěšnějších a zároveň nejstylovějších dam. Má šťávu, je dynamický a velmi slušivý!

Amal Clooney (40)

Mezinárodně uznávaná právnička, aktivistka, bojovnice za lidská práva a spisovatelka... Není divu, že právě tato žena dokázala okouzlit zarputilého starého mládence George Clooneyho (57). Její pracovní úspěchy mluví za vše. A přestože se většinou pohybuje ve velmi tradičním a seriózním prostředí, ráda vyčnívá z davu.

Její šatník je vyhlášený. Je formální a splňuje všechny podmínky pracovního dress codu, zároveň ale není nudný a nenese se jen v neutrálních barvách. Naopak, Amal Clooney miluje jasné barvy, v nichž ještě víc vyniká její krása, a nebojí se ani výraznějších potisků. Její hlavní zbraní je ženskost, která vyzařuje z každého jejího looku.

Foto: Profimedia.cz

Na foto (zleva): Celý outfit v rudé? Rozhodně! Je to barva úspěchu i moci – a přesně tak chcete být v pracovním prostředí vnímány. O kombinaci leopardího vzoru a pomněnkové barvy by mohlo mnoho lidí pochybovat, podle nás ale toto zajímavé spojení nemá chybuFoto: Profimedia.cz

Angelina Jolie (43)

Modelka, herečka, režisérka a také aktivistka a zvláštní vyslankyně OSN pro uprchlíky. Jedna z nejkrásnějších žen světa se při natáčení dostala do zemí třetího světa a zasáhlo ji to takovým způsobem, že nyní většinu času a mnoho peněz věnuje humanitární činnosti.

Se změnou životního stylu se Angelině Jolie výrazně změnil i šatník. Roztrhané džíny, upnuté sexy kousky a průhledné topy nahradila cigaretovými kalhotami, šik halenkami a pouzdrovými šaty. S barvami herečka moc neexperimentuje a dává přednost béžové, šedé, černé a bílé. I tak je ale okouzlující a vyvolává respekt.

Foto: Profimedia.cz

Na foto (zleva): Elegantní klasika… Kdo by řekl, že si s ní herečka takhle „potyká“! Perfektně střižené kousky jí skvěle sedí a podtrhují její křehkost. Jednoduché linie a dokonalá mididélka – kéž by se takto oblékaly všechny ženy, které mají co do činění s byznysemFoto: Profimedia.cz

Melania Trump (48)

První dáma Spojených států amerických vyvolává rozporuplné pocity a během svého krátkého působení se už několikrát dokázala postarat o pořádný rozruch – a zrovna tak i její oblečení. Většinou však vypadá skvěle a velkou část jejího šatníku bychom rozhodně chtěli vlastnit.

Elegance a luxus – tak by se daly jednoduše popsat její modely. Pouzdrové sukně a šaty ke kolenům, kalhotové kostýmky a v každé situaci špičaté lodičky na jehlách. Ráda také experimentuje s barvami a vzory a někdy sahá i po třpytivých nebo metalických modelech.

Foto: Profimedia.cz

Na foto (zleva): Zářivě žlutý kabát a rolák byste nepřehlédli ani v té nejtemnější noci. Melanie Trump tuto dvojku dala dohromady s koženou sukní a leopardími lodičkami. Odvážné a velmi stylové řešení! V jednoduchosti je síla – malé černé šaty se zajímavě řešeným kabátkem nemají chybuFoto: Profimedia.cz

Victoria Beckham (44)

Čím je starší, tím je krásnější. Velkou roli v tom hraje absolutní proměna stylu dříve zpěvačky, dnes úžasné návrhářky. Její sofistikované a zajímavé outfity jsou perfektní a inspirují miliony žen po celém světě.

Posledních pár let si Victoria Beckham obzvlášť oblíbila velmi široké kalhoty a kombinuje je s pánskými košilemi nebo poloprůhlednými halenkami. Také miluje volné, oversized obleky i rozevláté midišaty. Zarputilá milovnice jehel se občas objeví v teniskách, které vypadají skvěle i k elegantním kouskům.

Foto: Profimedia.cz

Na foto (zleva): Lahvově zelený oblek, bílá košile a trendy doplňky – nedokážeme si představit lepší model na vyjednávání s klienty nebo důležitou obchodní schůzku. I poloprůhledné materiály jsou přípustné – jen vědět, jak je nosit. Victoria Beckham vás to naučí!Foto: Profimedia.cz

Myslíte si, že to, jak vypadáte, má vliv na vaše pracovní úspěchy?

Reklama

Načítám