Hlavní obsah

Jak na vás ostatní poznají, že jste měla sex?

Foto: GaudiLab, Shutterstock.com

Foto: GaudiLab, Shutterstock.com

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Horký dech v polštářích a vášnivé hrátky skoro až do ranních hodin. To před ostatními ututláte. Nebo ne? Nenechte se mýlit, již uskutečněný sex tělo dává najevo hned čtyřmi způsoby. A minimálně jeden z nich se vůbec nedá ovládat!

Článek

Muži, ta od přírody soutěživá stvoření plná testosteronu, se rádi chlubí tím, co dělali předchozí večer. „S partnerkou jsme šli spát až někdy ve tři ráno. Dneska jsem úplně mrtvej, pánové!“ Naproti tomu ženy, které řídí hormony progesteron a estrogen, většinou nemají potřebu sdělovat ostatním, že měly sex.

Chlubit se, naparovat, dokazovat jiným svoji moc, možnosti, nadvládu a kvality. Ne, tohle bohyně skutečně nemají zapotřebí. A právě proto je mnohem těžší na nich poznat, jestli mají či nemají aktivní sexuální život. Není to však nemožné. Existují znamení, fyzická i psychologická, která tuto skutečnost prozrazují. Počítejte do čtyř.

1. Dobrá nálada dlouhé hodiny po akci

V první řadě se (uspokojivé) milování projeví na vašem psychickém stavu. Při sexu se do mozku vyplavují endorfiny, kterým se říká hormony štěstí. Tlumí bolest a způsobují dobrou náladu. Navíc jsou doprovázeny oxytocinem a melatoninem. Výsledkem tohoto chemického koktejlu je uklidňující, téměř narkotický účinek. Pokud z vás tedy sálá pohoda na kilometry daleko a k tomu si sem tam neodpustíte potutelný úsměv, člověk by musel být slepý, aby netušil, jak se věci mají!

Ostatně, výzkum americké Univerzity CU Boulder, jehož se zúčastnilo 15 000 lidí, odhalil, že jedinci, kteří mají sex dva až třikrát týdně, zaznamenávají o 55 procent vyšší úrovni štěstí než ti, kdo se milují jen občas. A podle všeho jsou lidé, kteří věří, že oproti svým kolegům mají častější milostná setkání, obecně víc v pohodě.

Foto: fizkes, Shutterstock.com

Po dobrém sexu vypadáme trochu jako namlsané kočkyFoto: fizkes, Shutterstock.com

2. Zářivá pleť jak z reklamy na make-up

Během pohlavního styku se zvyšuje cirkulace krve. Pleť se prokrvuje a okysličuje, proto působí mladistvěji a zdravěji. Jestli k němu dochází pravidelně, dochází i ke zmírnění hlubokých vrásek.

Vědci ze skotského Edinburghu dokonce hlásají, že ženy s aktivním sexuálním životem vypadají o pět až sedm let mladší, než je jejich skutečný věk! To vše díky tvorbě kolagenu, což je bílkovina, která je zodpovědná za pružnost kůže a její elasticitu. Kolagen se také stará o pevnost nehtů a kvalitu vlasů. Všech benefitů je přitom možné si všimnout po třech až čtyřech týdnech vášnivého šmajchlování, sex a orgasmus je však na tváři viditelný ihned.

3. Dávka energie

Jistě víte, jak vaše tělo reaguje na mocný příliv vzrušení. Vyplaví se různé chemikálie, a zvlášť pokud byl sex fyzicky náročný, pociťujete únavu. Pravděpodobně dřív usínáte a váš noční odpočinek je hlubší než obvykle. Za to může pro změnu prolaktin (ovlivňuje mimo jiné menstruační cyklus). Jenže pak se to celé otáčí.

Ve fázi vzrušení jsou na vzestupu i hladiny dopaminu a adrenalinu. A právě na ten ženy reagují jako na stimulant. Chvilková potřeba odpočinku po milování se tak mění na pozdější dávku energie. V práci hned ráno všem uvaříte kávu, odbavíte o pár zakázek víc, a ještě si u toho nalakujete nehty. Ehm, co že jste to dělala předchozí noc?

4. Podezřelá ochota

„Udělám, zařídím, nezvedej se, skočím tam!“ Tušíte, jak hormon oxytocin, taktéž vylučovaný při sexu, ovládá vaše tělo? Správně, pomáhá ženám vytvářet silné citové pouto mezi milostnými partnery. Jenže vědci ho spojují i se zvýšenou štědrostí a ochotou vůči okolí. V případě, že tedy skáčete okolo ostatních, nabízíte svoje služby a vůbec překypujete touhou po pomoci ostatním, působíte podezřele. A jistě máte na co v posteli vzpomínat! Kdy tohle všechno skončí? Jelikož pozitivní účinek sexu u obou pohlaví přetrvává až 24 hodin, berte to jako přírodou danou lhůtu.

Jste pro něj sexuální bohyně? Poznejte to z jeho chování!

Načítám