Hlavní obsah

Počet, pauzy i způsoby stimulace. Jak probíhá multiorgasmus?

Foto: LightField Studios, Shutterstock.com

Foto: LightField Studios, Shutterstock.com

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Multiorgastická žena je něco jako bájný jednorožec mezi milenkami. Užívá si jedné vlny rozkoše za druhou a pak usne vyčerpáním. Tak asi takhle si ji mnozí představují. Pravda je však taková, že existují nejméně čtyři typy multiorgastických žen, přičemž každý si jízdu plnou vyvrcholení užívá jinak.

Článek

Mnoho orgasmů následujících po sobě ve velmi krátkém časovém sledu. Nedávná studie publikovaná v odborném časopise Journal of Sex Research se pokusila lépe porozumět tomuto tématu prostřednictvím průzkumu mezi 419 ženami ve věku 18 až 69 let.

Všechny účastnice uvedly, že během jednoho sexuální setkání mají dvě a více vyvrcholení bez významných přestávek. Jen tak pro zajímavost, dvě třetiny žen se identifikovaly jako heterosexuálky, které svůj první orgasmus prožily okolo 14 let, ale na ten vícečetný si většinou počkaly do svých devatenácti.

Dá se „to“ ovládat?

Na otázku, zda mají pocit kontroly nad multiorgastickými zážitky, se „tábor“ rozdělil na dvě poloviny. 47,5 % žen má prý pocit, že svá vyvrcholení ovládá, zatímco 52,5 % si to nemyslí. Pokud jde o to, kolik orgasmů se během intimních hrátek dá prožít, počty a výsledky jsou pestré jako podzimní listí.

Průměrná multiorgastická žena má nejčastěji pět až deset gejzírů slasti, ale objevily se i případy, kdy ženy nahlásily 101 orgasmů! Sladké tečky v množném čísle jsou pravděpodobnější v páru než při masturbaci a předchází jim pozitivní nálada, maximální uvolnění a souznění s partnerem (to zní jako návod). A jak je to s dalšími čísly?

Foto: Lucky Business, Shutterstock.com

Až sto orgasmů během jediného sexuálního setkání! Foto: Lucky Business, Shutterstock.com

Od svlékání po rytmické stahy pochvy

K prvnímu orgasmu většinou dochází přibližně po 11 minutách přímé stimulace klitorisu. Většina žen (58 %) v dráždění pokračuje bezprostředně poté, co vyvrcholí, 33 % si udělá malou pauzu, konkrétně jednu až tři minuty, a zbývajících 9 % žen odpočívá trochu déle. Do této chvíle panuje mezi stimulací svépomocí a s partnerem shoda. Rozdíl však přichází u dalšího kola.

Sólo hrátky versus partnerský sex

Druhý orgasmus je hlášen v průměru za tři čtyři minuty po prvním, nicméně dámy, které ve stimulaci nedělají pauzy, vyvrcholení číslo dvě vítají rychleji než ostatní. Ty masturbující jej dosahují při pokračujícím dráždění poštěváčku, dámy ve dvojici, tedy s milencem, souběžně s tím upřednostňují vaginální penetraci. Obě skupiny někdy v průběhu aktu sahají i po vibrátoru, vyžadují stimulaci prsou nebo orální sex. Minimum trvá na análním dráždění.

Kolik orgasmů stačí?

Jediným nejčastějším důvodem pro ukončení orgastické série je pocit spokojenosti, úplnosti, únava a bolestivost nateklého poštěváčku. Konec je tedy jasný, ale co začátek? Platí, že se liší sexuální motivace. Každá milenka má totiž jiný plán a podle toho se dělí do čtyř skupin.

Čtyři rozkroky, čtyři podněty

Jedna vyhledává dobrodružství a zábavu, druhá soutěží sama se sebou a snaží se dostat za své obvyklé limity, třetí neuspokojí první ani druhý orgasmus, proto potřebuje další, aniž by je počítala, a ta čtvrtá žádá rozmanitost – usiluje o různá zabarvení svých vyvrcholení, chce být co nejvíc variabilní a poznává své tělo z různých úhlů.

Užít si můžete i vy

Co z toho vyplývá? Zaprvé, mít víc orgasmů neznamená užívat si nepřetržitě. Je normální, že mezi jednotlivými vyvrcholeními dochází na přestávky. Zadruhé, multiorgasmus je velmi proměnlivá záležitost, která se dá vyvolat různými způsoby. Pokud se tedy řídíte nějakým obecným návodem, který nefunguje, neznamená to, že nemůžete mít víc orgasmů za sebou. Spíš vaříte podle špatného receptu.

Reklama

Načítám