Hlavní obsah

Toužíte po sexu, ale partner nikde? Ztlumte na chvíli touhu!

Foto: AlessandroBiascioli, Shutterstock.com

Foto: AlessandroBiascioli, Shutterstock.com

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ideální stav vypadá tak, že myslíte na milování – a taky ho uskutečníte. Jenže, co když je partner mimo město nebo mu byla nařízena povinná karanténa? Setřást ze sebe narůstající vzrušení není jednoduché! Kdy se vám to možná podaří?

Článek

Je přirozené po někom toužit natolik, až se nemůžete soustředit na nic jiného. Jenže někdy se to tak docela nehodí. Nemoc, sociální distanc, nepřítomnost milence. Prostě smůla! Dají se sexuální myšlenky potlačit a zastavit? Tak hlavně si je nezakazujte!

Nemyslete na bílého slona

Když si řeknete, že je z hlavy vytěsníte a začnete svoji mysl soustředit jiným směrem, třeba ke vzpomínkám na tchýni, bolest nebo třeba odřené auto, můžete si být jisti, jak to dopadne. Vědecké experimenty prokázaly, že po „nedovolených“ věcech, tedy i sexu, pak toužíte ještě víc! Zkrátka odříkaného chleba největší krajíc.

Znáte tu poučku, že když vám někdo řekne: nemysli na bílého slona, nebudete myslet na nic jiného než na bílého slona? Vlastně to funguje stejně, jako když držíte dietu či odvykáte kouření. Jakmile se pokusíte přesvědčit svůj mozek, aby nemyslel na jídlo a nikotin, paradoxně udělá přesný opak. Tudy cesta nevede. Jsou daleko účinnější věci a nejlepší je zkombinovat jich několik najednou.

1. Pomilujte se

Jděte do toho! Snadnější a efektivnější rada, jak přestat myslet na sex, neexistuje. Dopřejte si bouřlivý sólo orgasmus, po kterém se do těla uvolňuje hormon prolaktin, jež zodpovídá za pocity uklidnění. Masturbací si ulevíte od stresu a napětí. Jelikož partner není po ruce, použijte oblíbené sexuální pomůcky. Nebo snad máte lepší nápad, jak se vrátit k běžným denním činnostem?

Foto: oneinchpunch, Shutterstock.com

Na lásku musí být dva, ale na orgasmus stačí jedenFoto: oneinchpunch, Shutterstock.com

2. Nasměrujte svoji pozornost jinam

Když nemůžete mít sex, zaměstnejte se. Otevřete napínavou knížku, během níž se pozornost soustředí na daný příběh, konečně srovnejte fotografie v rodinném albu nebo dokončete svůj starý malířský projekt. Činnosti, které jsou skutečně poutavé, vám mohou pomoci sexuální touhu zkrotit.

3. Meditujte a relaxujte 

Klidový stav mozkových vln alfa se spojují s větší produkcí endorfinů, tedy přirozených opiátů, které velmi ovlivňují mentální stav člověka. V alfě se člověk cítí spokojeně a leckdy prý i uspokojeně – bez fyzického přičinění. Proto odpočívejte, relaxujte a meditujte, dočkáte se aspoň nějaké satisfakce za absenci sexu!

4. Zůstaňte aktivní

Sport. Unavuje, ale také vyvolává pocity štěstí. Vlastně se při něm do mozku uvolňuje stejný hormon jako při meditaci a taky sexu - již zmíněný endorfin. Ten pozitivně ovlivňuje náladu a tlumí bolest. Proto vsaďte na aktivity, které vyplní váš čas a zároveň zklidní vaše chlípné myšlenky. Kdy naposledy jste byli běhat?

5. Vyhněte se spouštěčům

Smyslná písnička, oblíbený film se sexuální scénou, pohled na vibrátor v nočním stolku či pouta ve skříni. Co mají tyhle věci společného? Nutí vás myslet na sex. Jestli hračky pro dospělé nechcete použít, zakryjte je tak, aby nedráždily vaše oko. A nepouštějte si filmy a hudbu, o nichž víte, že stimulují vaše libido.

6. Snižte hladinu testosteronu

V případě, že vás touha i přes veškerou snahu paralyzuje a ovládá, můžete trpět nerovnováhou pohlavních hormonů. Je třeba utlumit produkci testosteronu a naopak stimulovat estrogen. Mezi babské rady, jak toho docílit, patří dva šálky mátového čaje denně, ale také vhodný výběr potravin bohatých na fytoestrogeny. Ženské hormony podporují sójové výrobky, rýže, sezamová semínka, česnek, fazole, hrášek, jablka, švestky, broskve, jahody nebo granátová jablka, která nabízejí dokonce tři typy estrogenu - estron, estriol a estradiol. A při jídle myslete na to, že i tahle situace jednou skončí a pak se budete milovat do sytosti.

Reklama

Načítám