Hlavní obsah

Jak obnovit vášeň ve vztahu? Stačí udělat jednu věc denně!

Foto: silverkblackstock, Shutterstock.com

Foto: silverkblackstock, Shutterstock.com

Reklama

Jste spolu dlouho a kromě toho, že vám milování zevšednělo, trochu jste se odcizili? Nemusíte hned vymýšlet nové postupy a sexuální polohy. K tomu, abyste si s partnerem byli blíž a zároveň si milování užívali, postačí jedna prostá maličkost. Jaká?

Článek

„Většina lidí si myslí, že pro funkční milostný život je nutné kupovat drahé sexuální hračky, sdílet tajné fantazie a podnikat možné a nemožné. Není to pravda. Chcete se seznámit s nejúčinnějším sexuálním tipem, který jsem kdy poskytla svým klientům? Více se vzájemně dotýkejte,“ popisuje sexuální terapeutka Vanessa Marin z Kalifornie na svém blogu s tím, že pouhý dotek má sílu změnit váš sexuální život, jakkoli neuvěřitelně to zní.

Na porno zapomeňte

„Ačkoli se to jeví jako velmi prostý nápad, neexistuje nic účinnějšího. A když se nad tím zamyslíte, dává to smysl. Vyzkoušet můžete různé typy doteku, jako je laskání, masáže, objímání, lechtání a tak dále. Fyzický kontakt si přitom zaslouží ruce, nohy, záda, tváře, ramena, paže i oční víčka… V podstatě svým počínáním můžete vyjádřit lásku, svádění, soucit, hravost, touhu a vše, co si jen zamanete. Dotek je báječný komunikační prostředek,“ popisuje sexuální terapeutka, s níž souhlasí i britská sexuální guru Tracey Cox, která k tomu dodává: „Letmý, sebenepatrnější dotek může dalekosáhle ovlivnit to, jak vás druhý člověk vnímá. Konečky prstů jsou mocné a erotické zbraně.“

Foto: Goran Bogicevic, Shutterstock.com

Pokud se chcete s někým sblížit, není lepší způsob než se ho dotknoutFoto: Goran Bogicevic, Shutterstock.com

Jinak doma, jinak venku

Podle Tracey Cox byste se partnera neměli dotýkat jen tak bezmyšlenkovitě a kdykoli se vám zachce. Jestli spolu jen hovoříte, nebo se mu snažíte vyjádřit náklonnost na veřejnosti, je vhodné těsné objetí či držení se za ruce. Abyste nepřiváděli okolí do rozpaků, dotýkejte se hřbetu ruky, předloktí, nadloktí, ramene... V soukromí ložnice je to však něco jiného. Tam se pochopitelně můžete odvázat.

„Když si dáte za úkol, že prozkoumáte, co všechno vám dotek přináší, nebudete litovat. Je to perfektní způsob, jak se víc otevřít sami sobě i sobě navzájem. Většinu milenců to povzbudí k dalším experimentům, čímž se prohloubí intimní pouto, a zároveň vzniknou nové sexuální možnosti,“ tvrdí Vanessa Marin.

Jak dlouho a často? Přihlédněte ke svým potřebám

„Pokud chcete do svého vztahu vrátit více intimity a souznění (kam to vlastně zmizelo), věnujte deset až dvacet minut denně jen partnerovi. Za dveřmi ložnice se držte v náručí, líbejte se, hlaďte, dopřejte si krátkou masáž šíje, nebo vymyslete úplně něco jiného. Nemyslete si však, že toto cvičení funguje jako předehra, která nutně musí vést k sexu. Cílem je mít fyzický kontakt jen kvůli fyzickému kontaktu jako takovému. Jakmile čas uplyne, opusťte ložnici. Jestli budete chtít v dotýkání pokračovat, vždy se můžete vrátit,“ doporučuje Vanessa Marin.

Tuto deseti až dvacetiminutovku provozujte do té doby, než se s protějškem dostatečně fyzicky, psychicky i emocionálně neuvolníte. Pak můžete přestat a v případě, že byste se zase od sebe trochu vzdálili, ji do vašeho života zase vrátit.

Účinnější než párová terapie

„Vím, zní to velmi prostě a jednoduše, ale jedná se o manuál, který doporučuje většina terapeutů, kteří se zabývají sexuálním životem a vztahy. Z praxe své i ostatních kolegů vím, že tento návod pomohl mnoha párům, které si myslely, že jejich sexuální život již vyhasíná nebo je fádní,“ dodává americká terapeutka, jež tento úžasný sexuální tip doporučuje všem milencům bez ohledu na délku trvání jejich vztahu.

A co pro sexuální uspokojení a funkčnost vztahu děláte právě vy?

Reklama

Načítám