Hlavní obsah

Kde najít lásku, když už vám není dvacet let? Máme pět tipů

Foto: Orest Filin, Shutterstock.com

Foto: Orest Filin, Shutterstock.com

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kde? To je zásadní otázka, když přemýšlíte, jak se s někým seznámit, jak najít parťáka pro život. Obzvlášť pokud vám už nějaký čas není dvacet a netrávíte každý víkend v barech, na diskotékách a na večírcích s miliardou svých vrstevníků.

Článek

Ne že byste se nemohli v baru či na nějakém večírku seznámit s někým, kdo za to stojí. Spíš jde o to, že v určitém věku už lidé do večerního šumu nevyrážejí tak často. Třeba i proto, že mají z předešlých vztahů děti nebo že je mají jejich vrstevníci, takže není s kým vyrážet. A chodit po barech o samotě, na to nemá každý odvahu.

Jsou ale i jiná místa, kde se můžete celkem snadno seznámit, a dokonce je tam vysoká pravděpodobnost toho, že ten vztah nebude jen na chvíli.

1. Na doporučení

Zapomeňte na opovržení nad dohazovači a dovolte svým kamarádům, aby vám pomohli. Znají vás, vědí, jací jste, takže nejspíš dokážou odhadnout, kdo by se k vám hodil, či nehodil. A protože vás mají rádi, budou vám logicky „dohazovat“ jen ty, o kterých jsou přesvědčeni, že stojí za to.

Jejich tipy neshazujte se stolu, vždyť za zkoušku nic nedáte. Navíc nemusí jít vyloženě o domluvené rande, které může trochu zavánět trapasem. Spíš jde o vytvoření příležitosti, kde byste se mohli potkat. Takže rozhodně neodmítejte pozvání přátel na večeři, na večírek či výlet jen proto, že se vám tam budou snažit někoho „nacpat“. Takhle to přece nemusí být, pokud mají vaši přátelé jen trochu taktu, zvládnou to nenásilně a přirozeně. Jen vás nasměrují na jedno místo, a zbytek je stejně na vás.

2. Internet, zdroj neomezených možností

Buďme upřímní, internetové seznamky nejsou pro každého. Jste-li ale hraví, neberete to zas tak vážně, ale spíš jako zábavu, klidně to zkuste. Musíte být připraveni ale i na to, že to rozhodně nemusí vyjít na první dobrou, že absolvujete řadu schůzek, které budou spíš trapné, úsměvné, nebo prostě nijaké.

Každopádně, co se týče kvantity, nemá asi internet konkurenci. Není problém si domluvit klidně každý den jednu či dvě schůzky a prostě se bavit. A co vy víte, třeba nakonec tu jehlu v kupce sena najdete.

Jste-li ale stydliví, neumíte nad případnými neúspěchy jen tak mávnout rukou, radši jděte od toho. Zbytečně se budete stresovat.

Foto: Africa Studio, Shutterstock.com

Pro odvážné a trochu hravé duše jsou internetové seznamky fajn možnostíFoto: Africa Studio, Shutterstock.com

3. Nové koníčky, nové příležitosti

Jste single? Tak tenhle čas využijte vyloženě pro sebe. Věnujte se sami sobě, sebevzdělávání a osobnímu rozvoji, vlastní zábavě. Dělejte vše, na co jste třeba ve vztahu neměli čas nebo jste na to doposud nenašli odvahu a podobně.

Zkoušejte nové koníčky, choďte na nejrůznější kurzy či přednášky. Nejen, že tím děláte něco pro sebe, je to také místo, kde potkáte mnoho nových lidí. A co vy víte, třeba mezi nimi bude zrovna ON či ONA.

Navíc když se seznámíte při činnosti, která vás oba zajímá a baví, první malý úspěch máte za sebou. Máte jednu věc společnou. Existuje něco, co vás spojuje, na čem můžete dál pracovat.

4. Chlupatý pomocník

Tedy samozřejmě, pokud máte psy rádi, máte na ně čas, energii, prostor a chuť. Pes je skvělý společník, kamarád, s nímž si užijete spoustu zábavy, ale může vám dopomoci i k lásce.

Všechno to venčení, procházky po parcích, návštěvy cvičáku a podobně – víte, kolik tam potkáte možných partnerů? Vypadá to sice jako z romantického filmu, ale je to tak.

A mimochodem, pokud si z nějakého důvodu zvíře pořídit nemůžete (nebo nechcete), klidně si od známých čas od času nějakého psíka půjčte. Může vám „posloužit“ stejně, jako kdyby byl váš.

Foto: 4 PM production, Shutterstock.com

Procházky se psem? To není relaxace a zdravý pohyb, je to šance někoho potkatFoto: 4 PM production, Shutterstock.com

5. Práce

Říká se, že co je v domě, není pro mě. A mnohdy to tak skutečně je, navazovat vztahy v zaměstnání může být ošemetné. Takhle to my ale nemyslíme.

Kolegové nemusí být rovnou potenciální partneři (i když za určitých podmínek, proč ne), ale spíš způsob, jak si takříkajíc rozšířit obzory.

Kolegové totiž mají také kamarády a známé. Takže když vás kolega (který je vám sympatický a máte ho rádi) pozve třeba na letní grilovačku, proč nejít. Co když zrovna jeho bratr, kamarád či soused bude fajn chlap, s nímž si padnete do oka? Dá se totiž očekávat, že když je fajn váš kolega, bude se obklopovat stejně naladěnými lidmi, takže vám mohou být víc než sympatičtí i jeho známí.

Kde jste potkali svou lásku vy?

Reklama

Načítám