Hlavní obsah

Snědé a k nakousnutí: Jak na instantní opálení, abyste neměly vysušenou pokožku a všude fleky

Foto: puhhha, Shutterstock.com

Foto: puhhha, Shutterstock.com

Reklama

Pokud v zimě trochu polevíte s tělovou péčí, pravděpodobně to ututláte. V letních měsících je to ale jinak. Máte pocit, že by vaše ruce a nohy, vykukující z šatů, potřebovaly trochu vzpruhy? Nastěhujte si domů pomocníky, kteří pokožce dodají trochu barvy, zdravý lesk nebo extra výživu.

Článek

Všechny máme jasnou představu o tom, jak by měla vypadat dokonalá pokožka a v období letních měsíců jsme na ni přísnější než kdy jindy. Pokud se ve všech těch krátkých délkách a rukávech úplně necítíte, využijte síly kosmetiky a vypomozte si tónovacími krémy, olejíčky nebo tělovými másly, které vyživí i tu nejvyprahlejší pokožku.

Než si začnete vybírat nové lahvičky do koupelny, myslete na to, že kůže by měla být především zdravá. Nezapomínejte na pravidelné kontroly znamének a mějte na paměti, že SPF je váš nejlepší kamarád!

Samoopalovací a tónovací krémy

Co si budeme nalhávat – většině žen alespoň lehké opálení sluší. Jeho benefitů si ale můžete užívat i v případě, že se cíleného slunění straníte nebo trávíte většinu léta v kanceláři. Oblíbeným pomocníkem je samoopalovací krém, ten si ale žádá dokonalé nanesení a dodržení určitého postupu, na který není pokaždé čas.

Decentní bronz si ale můžete vyčarovat i s minimem úsilí – stačí se porozhlédnout po tónovacích tělových krémech. Ideální je večerní aplikace, pokud si ale na něj vzpomenete až ráno, klidně se namažte ještě před snídaní. Do oběda chytí vaše pokožka jemnou barvu (některé produkty jsou rovnou lehce bronzové) a nebojte, obejde se to beze skvrn. Při jednorázovém použití si navíc můžete jen v rychlosti máznout vykukující části rukou a nohou. Tyto produkty nejsou intenzivní, a tak se nemusíte bát žádných dramatických barevných přechodů.

Jde-li vám o výraznější efekt, použijte tónovací krém více dní za sebou nebo sáhněte po klasickém samoopalovacím produktu.

Nestojíte o bronz, ale rády byste zakamuflovaly viditelné žilky nebo modřiny? Nechte doma punčocháče a pokožku sjednoťte sprejem, který funguje jako lehký make-up na nohy, můžete ho samozřejmě použít i na ruce.

Foto: Archiv firem

Zleva: tónovací tělové mléko Derma Spa Summer Revived, Dove, 149 Kč; tónovací a zpevňující krém Q10 Firming + Bronze, Nivea, 249 KčFoto: Archiv firem

Foto: Archiv firem

Zleva: zpevňující tělové mléko pro postupné opálení Gradual Tan Tinted. St. Tropez, 390 Kč; tónovací sprej na nohy Airbrush Legs, Sally Hansen, 299 KčFoto: Archiv firem

Oleje a tělová mléka

Pokud chcete docílit efektu šťavnaté, lesklé pokožky, sáhněte po olejíčku. Jasně, natřít se můžete i kokosovým olejem, nestojíte-li ale o pocit mastnoty a hledáte produkt, který se do kůže lépe vpije, zaměřte se na suché oleje. Myslíte-li to s touhou po lesku opravdu vážně, klidně si vyberte produkt ozvláštněný třpytkami. Zlaté lahvičky se přitom nebojte, olej rozetřený na těle vypadá mnohem jemněji.

Oleje se nanášejí na navlhčenou pokožku. Samy o sobě nemají schopnost hydratace, ale umí zamykat vlhkost v pokožce. Ideální aplikace je tak po sprše, případně kůži jemně navlhčete těsně před nanášením. Kromě kohoutkové vody můžete použít tu termální ve spreji, tělovou mlhu (mist) nebo jakoukoli pleťovou květinovou vodu.

Nefandíte olejům, ale přesto stojíte o trochu zdravého lesku? Zkuste tělové mléko Skin Glow od Dove, které kombinuje mléko s olejem a obsahuje minerály odrážející světlo, našlehaný olejový krém Fenty Beauty nebo sprej Sateen s jemnými třpytkami od Not So Funny Any.

Foto: Archiv firem

Zleva: růžový tělový olej Dr. Hauschka, 405 Kč; suchý olej na tělo Monoi de Tahiti, Yves Rocher, 199 KčFoto: Archiv firem

Foto: Archiv firem

Zleva: suchý olej s třpytkami Huile Prodigieuse Or, Nuxe, 445 Kč; parfémový tělový sprej s jemným třpytem Sateen, Not So Funny Any, prodává Douglas, 350 KčFoto: Archiv firem

Foto: Archiv firem

Zleva: tělové mléko Skin Glow Oil-in-Milk, Dove, 149 Kč; našlehaný olejový krém na tělo Butta Drop, Fenty Beauty, prodává Sephora, 920 KčFoto: Archiv firem

Tělová másla

Tónovací krémy i olejíčky jsou nadstavba. Co by ale mělo být v samém základu, je zdravá, hydratovaná pokožka. Pokud i vám hází klacky pod nohy sluníčko a voda, vyměňte běžné tělové mléko za hutnější máslo. Pakliže vám pokožka šupinkatí, vezměte to od podlahy a pusťte se nejprve do peelingu. Nemáte-li zrovna kelímek se zrníčky doma, umíchejte si směs z jemnějšího cukru, medu a trošky oblíbeného oleje (berte kterýkoli máte po ruce). Nebo si vyrobte voňavý makovo-citronový! Až poté se pusťte do hydratace.

Foto: Archiv firem

Zleva: tělové máslo Extra kokos, Osté, 590 Kč; tělové máslo Skin Food, Weleda, 399 KčFoto: Archiv firem

Foto: Archiv firem

Zleva: tělové máslo Deep Comfort, Clinique, 850 Kč; šlehané tělové máslo Soy Milk & Honey, Kiehl´s, 1050 KčFoto: Archiv firem

Reklama

Načítám