Hlavní obsah

Test redakce: Vyzkoušely jsme tělová másla na suchou pokožku

Foto: Veles Studio, Shutterstock.com

Foto: Veles Studio, Shutterstock.com

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bojujete v zimě se suchou pokožkou stejně jako my v redakci? Pak je ideální čas na hutnější tělová másla, která slibují velkou hydrataci. Proto jsme se je rozhodly s nástupem chladnějšího počasí otestovat a dát vám vědět.

Článek

Nedělejte v zimě tu chybu, že byste mysleli jen na obličej a zanedbávali tělo. I to je potřeba po každé koupeli namazat, abyste měli vláčnou pokožku. V zimě je nejlepší body butter neboli tělové máslo. Mívá sice hutnější konzistenci, ale lepší hydrataci než tělové mléko, které je zpravidla lehčí a vhodnější zase na léto. Některé produkty však bývají mastnější a někomu nemusí tolik vyhovovat. Na suchá místa, třeba v oblasti kloubů, je však mastnější konzistence mnohdy vhodnější, lépe funguje. Netřeba se jí tedy obávat. Zkusit můžete i másla například s konopím. Vyzkoušely jsme másla levná i dražší. Která se vyplatí koupit?

S konopným olejem

Foto: Archiv firmy

Dermacol, Cannabis body butter, tělové máslo s konopným olejem a glycerinem, 75 ml, 126 KčFoto: Archiv firmy

Testovala redaktorka Renata: Tělové máslo má velmi hladkou a hebkou konzistenci hned na první dotek. Je krásně vláčné a stačí ho na pokožku jen málo. Stejně jako se dobře roztírá, se také rychle vsakuje. Jeho bonusem je rovněž příjemná vůně šalvěje. Pokožku opravdu zjemní, aniž byste měli pocit, že je mastná. Vyzkoušela jsem i na velmi suchou, šupinatou kůži, které svědila, a po pár aplikacích se viditelně zlepšil její stav. Za mne moc povedený výrobek.

S glycerinem

Foto: Archiv firmy

Clinique, Deep Comfort Body Butter, tělové máslo pro velmi suchou pokožku s glycerinem, 200 ml, 684 Kč, prodává NotinoFoto: Archiv firmy

Testovala redaktorka Kateřina: Tělová mléka a másla používám dost intenzivně a zejména v zimě. Mám hodně suchou pokožku. A velkou spotřebu! Očekávám nikterak výraznou vůni, silnou hydrataci a dobrou vstřebatelnost. To sice máslo od Clinique poměrně splňuje, ale není to hydratační šampion, určitě znám másla, která ta opravdu suchá místa promastí lépe a jsou výživnější. A když přihlédnu k faktu, že nepatří mezi nejlevnější, tak mě osobně nepřesvědčilo.

S arganovým olejem

Foto: Archiv firmy

Zahir Cosmetics, Bambucké máslo s arganovým olejem, 200 ml, 479 KčFoto: Archiv firmy

Testovala šéfeditorka Marie: Vždycky jsem se tělovým máslům vyhýbala, protože jsem vlastně nevěděla, jak s nimi správně pracovat, přišly mi prostě příliš tuhé na to, abych je mohla rozmazat. Toto bambucké máslo s arganovým olejem je super tuhé, ale vyzrála jsem na to. Fígl je v tom použít kosmetickou špachtli, nebo klidně lžičku, kterou máslo naberete. Pak ho stačí chvíli v dlaních podržet, protože teplem trochu povolí a roztírá se bez větších potíží. Celková procedura tak může trvat trochu déle, než když používáte obyčejné tělové mléko, ale efekt stojí za to. Produkt se celkem rychle vstřebal do pokožky, která byla už po první aplikaci příjemně vláčná a lesklá, ne mdlá, jak to tak v zimě občas bývá. Navíc má toto máslo velice nevtíravou a jemnou vůni, která zaručeně nikoho neurazí. Máslo teď používám jednou týdně, kombinuji ho s klasickým tělovým mlékem, a je to super.

S měsíčkem i heřmánkem

Foto: Archiv firmy

Weleda, Skin Food Body Butter, tělové máslo s violkou, měsíčkem a heřmánkem, 150 ml, 399 KčFoto: Archiv firmy

Testovala redaktorka Pavla: Toto tělové máslo používám nejraději v zimě, protože je opravdu hodně hutné, ačkoli má lehce našlehanou konzistenci. Má velmi příjemnou svěží vůni, kterou cítím i ráno po probuzení, přestože jsem se mazala po večerní sprše či koupeli. Na první dojem se zdá máslo mastnější, ale okamžitě se vstřebává, takže stačí počkat opravdu jen chviličku, než vklouznete do pyžama. Používám ho ráda i přes den na hodně vysušené hřbety rukou, které se čas od času z věčného nošení rukavic a mytí rukou objeví.

S limetkou a kakaem

Foto: Archiv firmy

Alverde Naturkosmetik, tělové máslo Skin Food s limetkou, hyaluronem, kakaem a bambuckým máslem, 200 ml, 119 Kč, prodává dmFoto: Archiv firmy

Testovala editorka Irena: Tělové máslo má konzistenci hustšího krému, takže se z krabičky výborně nabírá a poměrně dobře se i roztírá. Má suchá kůže ho vstřebala hodně rychle, takže abych měla pocit, že jsem ji opravdu promazala, musela jsem ho použít poměrně dost. I tak ale máslo zanechalo kůži hladkou a bez lepivého či mastného filmu. Časem mi přišlo, že se kůže přes den i méně rychle vysušuje. Vůně je jemná, nevtíravá a jak je u Alverde zvykem, dostanete přírodní produkt za velmi dostupnou cenu. Za to mu odpouštím i to, že z dózy rychleji ubývá.

V tomto období se vám budou hodit také krémy proti větru a chladu. Které stojí za koupi? 

Reklama

Načítám