Hlavní obsah

Vyrobte si svěží šlehaný peeling: S makovo-citronovou vůní!

Foto: Tomáš Rubín

Foto: Tomáš Rubín

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Používáte ve sprše často peeling? Máme pro vás návod, jak si vyrobit vlastní. A navíc s dokonalou vůní, která osvěží vaše tělo i mysl. Stačí přidat trochu máku a pár kapek citronu!

Článek

Potřebuje po létě vaše tělo a pokožka trochu vzpružit? Dopřejte si jemný peeling s božskou vůní, který si hravě vyrobíte doma. Stačí smíchat zázračné suroviny, které vaši kůži skvěle hydratují. Zde je náš fotopostup.

Co si nachystat

Na přípravu tělového peelingu budete potřebovat bambucké máslo, kokosový olej, mletý mák, třtinový cukr a esenciální citronový olej. Samozřejmě můžete použít i jinou vůni citrusů, která bude fungovat stejně dobře. Vyzkoušet lze třeba mandarinku, limetku nebo pomeranč.

Foto: Tomáš Rubín

Množství jednotlivých ingrediencí na jednu dózu o objemu 50 ml Foto: Tomáš Rubín

Jak postupovat

Foto: Tomáš Rubín

Ve vodní lázni rozehřejte nejprve kokosový olej s bambuckým máslem a přidejte 10 kapek citronového aroma olejeFoto: Tomáš Rubín

Foto: Tomáš Rubín

Následně směs přestaňte zahřívat a nechte chvíli odstát. Pak přisypte mák a cukrFoto: Tomáš Rubín

Foto: Tomáš Rubín

Vzniklou směs vyšlehejte metličkou, aby byla jemná a nadýchaná. Pak ji čistou špachtličkou přendejte do skleněné vymyté dózyFoto: Tomáš Rubín

Tip na závěr: Pokud budete peeling používat jen jednou týdně, rozhodně ho uchovávejte v chladu. Je ale možné, že vás omamná vůně zaujme natolik, že ho budete chtít používat každý den. V tom případě ho klidně nechte na vaně, bude jen o trochu více rozteklý, což ale ničemu nevadí. Doporučujeme ho především s ranní sprchou, kdy vás krásně probere a navnadí do nového dne.

Související témata:

Načítám