Hlavní obsah

Jak uvařit hebkou bramborovou kaši

 

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kdo by neměl rád „brkaši“! I tahle jednoduchá bramborová dobrota má ale svoje zákonitosti. V dnešním videu se dozvíte, jak nejlépe vařit brambory na kaši i jak dále postupovat, aby ta vaše byla opravdu hladká a nadýchaná.

Článek

Vodu na brambory osolte a přiveďte k varu. Mezitím pečlivě oloupejte brambory a rozkrájejte je na menší kousky. Vhoďte je do vařící vody a vařte doměkka podle typu brambor. V průběhu jejich vaření můžete zkusit kousek brambory rozlomit vidličkou. Pokud to půjde lehce, jsou hotové.

Slijte je a ještě horké osolte. Přidejte k nim část másla a teplého mléka a rozšťouchejte. Podle potřeby přidejte ještě máslo a mléko a ruční metlou šlehejte, dokud nebude krásně hladká a nadýchaná.

A až se vám kaše přejí, dejte si k masu hráškové pyré!

Reklama

Související témata:

Načítám