Hlavní obsah

Jaký tvar nehtů se pro vás hodí nejvíc?

Foto: Pixel-Shot, Shutterstock.com

Foto: Pixel-Shot, Shutterstock.com

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zrcadlo, zrcadlo, jaký tvar nehtů je pro mě ideální? Zrcadlo vám neodpoví, ale tento článek ano. Některé tvary mohou opticky ruku protáhnout, jiné jsou výstřední a další nadčasové. Jaký tvar bude ten váš?

Článek

Jestli dbáte na upravené ruce a nehty, jistě se občas zamyslíte i nad nehtovým tvarem. Nosíte nehet tvarovaný tak, aby vašim rukám opravdu co nejvíc slušel? A co se nejvíc nosí? Ptali jsme se dvou manikérek.

1. Krátké a přirozené

Krátké nehty zapilované dokulata podél konce prstu jsou vhodné pro širší nehtové lůžko a opticky ruku zkrátí. Nejslušivější jsou tudíž na dlouhých prstech. Hodí se také pro ženy, které rády nosí výrazné barvy laků. Na kratších nehtech to totiž vždy bude vypadat vkusně, ať zvolíte jakýkoli odstín.

Foto: OlgaOzik, Shutterstock.com

Nosí se přirozenost, takže jestli vám nehty moc nerostou, klidně je pilujte hned u špičekFoto: OlgaOzik, Shutterstock.com

2. Univerzální ovál

Nevíte, jaký tvar zvolit? Vsaďte na ovál. Nehet v takovém případě sahá třeba 2 mm nad konec prstu a je zapilovaný dokulata. Sluší všem druhům nehtů i rukou. Opticky lehce protáhne prsty, je velmi praktický a je to výběr à la chytrá horákyně: nehty nejsou ani krátké, ani dlouhé a stále vypadají elegantně.

Foto: Darya Lavinskaya, Shutterstock.com

Ani dlouhé, ani krátké – to je krásný oválný tvarFoto: Darya Lavinskaya, Shutterstock.com

3. Elegantní mandle

Nejelegantnější je mandlový tvar. Nehet je delší a konec se postupně zužuje do zaoblené špičky. „Mandlička převládá u starších a konzervativnějších žen,“ říká manikérka Naďa Límová. Nicméně se hodí ke všem dámám, nehledě na věk nebo preferenci barev. A kombinace mandle a červeného nebo tělového laku představuje největší klasiku, která nikdy nevyjde z módy.

Foto: Lubava Voit, Shutterstock.com

Nehet do tvaru mandle je elegantní a nadčasový. Ovšem vypadají na něm skvěle i nevšední barevné kombinaceFoto: Lubava Voit, Shutterstock.com

4. Kratší i delší hranaté

Hranatý tvar se jeví jako nejproblematičtější – na rozdíl od oválu nesluší každému nehtu a potvrzují to i odbornice. „Hranaté nehty nedoporučuju rukám, které jsou silnější,“ radí manikérka Andrea Procházková. Podle Nadi Límové nesedí ani široké nehtové ploténce a nehtům rostlým do výšky. Variantou je základ nehtu spilovat dohranata a hrany jemně zaoblit. Tento styl představuje skvělou volbu pro úzké prsty!

Foto: 0leJohny, Lubava Voit, Shutterstock.com

Hranatý tvar bude slušet spíš úzkým prstům, může být kratší i delší se zaoblenými hranamiFoto: 0leJohny, Lubava Voit, Shutterstock.com

5. Prodloužené nehty

Vyžíváte se v nehtovém designu, milujete extravaganci a nehty považujete za módní doplněk? Dlouhé nehty do špičky nebo dohranata jsou ty pravé! Jedná se především o variantu u gelových nehtů, kdy se přírodní nehet prodlužuje pomocí šablon nebo tipů. To umožňuje zapilovat nehet úplně do špičky (stiletto) nebo dohranata (coffin či ballerina). „Mezi umělými nehty je obecně velký trend nehtů do špičky, ale například já u svých klientek velkou poptávku po tomto tvaru nevnímám. Je to nepraktické. Takový typ si nechá udělat klientka, které nevadí být lehce výstřední,“ podotýká Naďa Límová.

Foto: TanitaKo, Ellayne Freitas, berezandr, Shutterstock.com

Nehty jako módní doplněk, to jsou tvary stiletto (první dva zleva) a coffinFoto: TanitaKo, Ellayne Freitas, berezandr, Shutterstock.com

Jaký tvar je nejvíc trendy

Nehtové trendy jsou na hraně – na jedné straně se nosí až nepřirozená délka, na kterou nedá dopustit třeba zpěvačka Billie Eilish (19) nebo raperka Cardi B (28), na straně druhé je tu důraz na co největší přirozenost, tudíž nehty krátké, takové nosí třeba vévodkyně Kate (39). „Vždy v tom hraje roli vkus. Osobně nosím už léta nehty dlouhé a špičaté. Nejvíc ale teď podle mě letí kratší ovál,“ dodává Andrea Procházková.

Foto: Profimedia.cz

Zleva: Billie Eilish i Cardi B milují extravaganciFoto: Profimedia.cz

Jak správně pilovat nehty

Než začnete s pilováním, osvěžte si správný postup. „Nehet je třeba pilovat vždy jen jedním směrem, jinak by se mohl začít třepit. Zákaznicím radím manikúru aplikovat po koupeli, kdy jsou nehty vláčné a změklé. Lépe se pak pracuje i s nehtovou kůžičkou – lze ji jemně zatlačit pomocí plátěného kapesníku či pomerančového dřívka. Posloužit mohou také pečující a vyživující olejíčky, které jsou vhodné pro úpravu kůžičky i celého nehtu,“ zakončuje téma Naďa Límová.

Foto: Archiv firem

Zleva: Pilník na nehty s jemnou hrubostí NaniNails, 17 Kč. Jemný pilník na přírodní nehty Ebelin, 35 Kč (10 ks), prodává dm drogerieFoto: Archiv firem

Foto: Archiv firem

Zleva: Regenerační elixír na nehty a nehtovou kůžičku Eveline Cosmetics, 138 Kč, prodává Notino. Báze na nehty pro odstranění nehtové kůžičky Mavala, 252 Kč, prodává FAnn parfumerieFoto: Archiv firem

Reklama

Načítám