Hlavní obsah
3,3
(41)
Foto: Autorka

Foto: Autorka

Zůstal vám v lednici kousek dobré domácí sekané? Přidejte k ní trochu zeleniny a navinulou zálivku a vytvořte salát, kterým nepohrdnou ani největší masožravci. Nejlepší je s krajícem opečeného chleba a sklenicí točeného piva.

10 min.
Příprava
Neuvedeno
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 400 g sekané
  • 1 ks červené cibule
  • 1 svazek ředkviček
  • 3 ks kyselých okurek
  • 1 lžíce listové petržele
  • 2 lžíce čerstvé pažitky
Zálivka
  • 2 lžíce bílého vinného octa
  • 4 lžíce oleje
  • 1 lžička hořčice
  • 1 špetka soli
  • 1 špetka pepře
K podávání
  • 4 krajíce chleba
Článek

Postup

01.

Nakrájejte sekanou na zhruba centimetrové kostky a dejte do mísy. Omyté a osušené ředkvičky rozkrájejte na půlkolečka, stejně tak i kyselé okurky. Cibuli nasekejte nadrobno. Všechnu zeleninu přidejte k sekané.

02.

Suroviny na zálivku prošlehejte, aby vznikla krémová emulze, a vlijte do mísy k sekané. Promíchejte a nechte v chladu alespoň půl hodiny rozležet.

03.

Před podáváním posypte nadrobno nakrájenou čerstvou pažitkou a petrželkou.

04.

Jako přílohu podávejte opečené krajíce chleba.

Tip: Výbornou sekanou připravíte podle receptu na jemně kořeněnou sekanou s uzenou paprikou. Velice populární je i šťavnatá sekaná se žampiony a sýrem. A právě teď je skvělý čas na sekanou pečeni s jarní cibulkou.

Máte rádi skvělou kombinaci mletého masa a pikantní zálivky? Vyzkoušejte fantastické netradiční utopence: naložené karbanátky. Hosté vás budou milovat!

Reklama

Související témata:

Načítám