Hlavní obsah

Játrová paštika s brusinkami. Snadno a rychle!

Hodnocení:
(53)
Foto: marcin jucha, Shutterstock.com
Doba přípravy
20 minut
Doba vaření
16 minut
Náročnost
nízká

Občas je paštika brána jako naše národní jídlo, s nadsázkou řečeno. Jenže je rozdíl, když si ji koupíte v obchodě a když si ji vyrobíte doma. Vyzkoušejte naprosto klasiku, a to z kuřecích jater s brusinkami. Místo na dovolenou si ji ale připravte raději na party pro návštěvy.

Ingredience pro:
1 misku
  • 250 g kuřecích jater
  • 180 g másla
  • olivový olej
  • 1 cibule
  • 1 stroužek česneku
  • 1 lžička čerstvého rozmarýnu
  • 1 hrst sušených brusinek
  • 1 lžíce zavařených brusinek
  • sůl
  • pepř
Článek

Postup

Krok 1: Játra očistěte a odstraňte z nich všechny blanky. Cibuli a česnek nakrájejte najemno a osmahněte na pánvi na olivovém oleji dozlatova (trvá to asi 10 minut). Poté přidejte rozmarýn a celá játra a opečte je z obou stran, z každé asi tři minuty. Játra by měla být zvenku krásně hnědá, ale vevnitř stále růžová. Kdybyste je příliš propekli, mohla by být paštika ve finále zrnitá.

Krok 2: Vše vyndejte, nechte trochu vychladnout a poté rozmixujte. Přidejte máslo, sůl, pepř a mixujte, dokud není paštika úplně hladká. Nakonec vmíchejte hrst sušených brusinek a brusinkovou zavařeninu.

Krok 3: Promíchejte a nechte aspoň dvě hodiny odpočívat v lednici. V chladu paštika vydrží asi dva dny.

Tip: Podávejte s bagetkou, dalšími brusinkami a posypané čerstvým pórkem či třeba petrželkou.

ynezorPumanzeSaNyknalC

Reklama