Hlavní obsah
2,9
(86)
Foto: Autorka

Foto: Autorka

Zatímco na Vánoce je menu jasně dané, velikonoční svátky vybízejí zkusit něco nového. Co takhle připravit šťavnaté jehněčí kotlety provoněné rozmarýnem a tymiánem? S pečenou karotkou chutnají výtečně.

30 min.
Příprava
30 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
Na maso
  • 4 ks jehněčích kotlet
  • 100 ml olivového oleje
  • 1 snítka čerstvého rozmarýnu
  • 4 snítky čerstvého tymiánu
  • 4 stroužky česneku
  • 1 lžička soli
  • 1/4 lžičky pepře
  • 6 lžic oleje
  • 1 lžička hořčice
Na dohotovení
  • 500 g baby karotky
  • 2 lžíce másla
  • 1 lžíce medu
  • 2 lžičky sezamových semínek
  • 1 špetka soli
  • 1 špetka pepře
Článek

Postup

01.

V misce promíchejte olivový olej s hořčicí, prolisovanými stroužky česneku, lístky bylinek a směs pak osolte a opepřete.

02.

Kotlety potřete připravenou směsí, přikryjte je folií a nechte hodinku marinovat. Mezitím očistěte karotku. Pak v silnostěnné pánvi rozpalte trochu oleje.

03.

Kotlety opečte z obou stran dozlatova. Pečte z každé strany asi 7 minut. Vyjměte je z pánve, přikryjte a udržujte teplé. Do výpeku k pánvi přidejte máslo. Vložte do pánve karotku a opečte. Po chvíli ji zakapejte medem, posypte sezamem a ještě krátce opečte.

04.

Nakonec karotku jemně osolte a opepřete. Podávejte ji ke kotletám spolu s polentovou nebo bramborovou kaší

Pokud právě chystáte velikonoční menu, poradíme vám, jak na něj od polévky po dezert.

Reklama

Související témata:

Načítám