Hlavní obsah

Velikonoce: Jehněčí kotlety s karotkou

Hodnocení:
(86)
Foto: Autorka
Doba přípravy
30 minut
Doba vaření
30 minut
Náročnost
nízká

Zatímco na Vánoce je menu jasně dané, velikonoční svátky vybízejí zkusit něco nového. Co takhle připravit šťavnaté jehněčí kotlety provoněné rozmarýnem a tymiánem? S pečenou karotkou chutnají výtečně.

Ingredience pro:
4 porce
Na maso
  • 4 jehněčí kotlety
  • 100 ml olivového oleje
  • 1 snítka čerstvého rozmarýnu
  • 4 snítky čerstvého tymiánu
  • 4 stroužky česneku
  • sůl
  • pepř
  • olej na smažení
  • 1 lžička hořčice
Na dohotovení
  • 500 g mladé karotky
  • 2 lžíce másla
  • 1 lžíce medu
  • sůl a pepř
  • 2 lžičky světlého sezamového semínka
Článek

Postup

Krok 1: V misce promíchejte olivový olej s hořčicí, prolisovanými stroužky česneku, lístky bylinek a směs pak osolte a opepřete.

Krok 2: Kotlety potřete připravenou směsí, přikryjte je folií a nechte hodinku marinovat. Mezitím očistěte karotku. Pak v silnostěnné pánvi rozpalte trochu oleje.

Krok 3: Kotlety opečte z obou stran dozlatova. Pečte z každé strany asi 7 minut. Vyjměte je z pánve, přikryjte a udržujte teplé. Do výpeku k pánvi přidejte máslo. Vložte do pánve karotku a opečte. Po chvíli ji zakapejte medem, posypte sezamem a ještě krátce opečte.

Krok 4: Nakonec karotku jemně osolte a opepřete. Podávejte ji ke kotletám spolu s polentovou nebo bramborovou kaší

Pokud právě chystáte velikonoční menu, poradíme vám, jak na něj od polévky po dezert.

ynezorPumanzeSaNyknalC
30. 3. 2021

Reklama

Sdílejte článek