Hlavní obsah

Jiřina (47): Na vysněné tělo není nikdy pozdě!

Foto: Archiv MEDICOM Clinic

Foto: Archiv MEDICOM Clinic

Reklama

Může mít máma pěti dětí krásnou postavu? Jiřině (47) se to nakonec podařilo! A vzkazuje i ostatním ženám, aby do toho šly, protože na spokojenost s vlastním tělem není nikdy pozdě!

Článek

Jiřina vždy plánovala velkou rodinu a pět dětí je splněním jejího snu. Tato radost byla ale vykoupena tím, že po těhotenstvích měla hodně poničené a vytahané břicho. Zkoušela to napravit cvičením, ale to nedokázalo vrátit tělu takový tvar, jaký si představovala.

Cvičení nepomáhalo

Jiřina se kvůli břichu styděla svléknout, nosila jen jednodílné nebo vysoké plavky. Omezovalo ji to i při výběru ostatního oblečení – nepřipadalo v úvahu, že by si oblékla něco upnutějšího. Stále se snažila se svou postavou něco dělat, cvičit, hledat možnosti, ale nic se nedařilo.

Nakonec se inspirovala u své dcery a několika známých, které podstoupily plastickou operaci , a rozhodla se jít také touto cestou. Její kroky vedly na kliniku Medicom Clinic za plastickým chirurgem Martinem Fialou: „Paní Jiřina se na mě obrátila s prosbou o řešení vzhledu břicha po pěti porodech. Doporučil jsem jí abdominoplastiku včetně zpevnění svaloviny.“

Foto: Archiv MEDICOM Clinic

Paní Jiřina se svěřila do rukou doktora Martina FialyFoto: Archiv MEDICOM Clinic

Co je abdominoplastika

Abdominoplastika je doporučována především ženám, které mají za sebou vícečetná těhotenství, kdy dochází k rozestupu přímých svalů břišních a vyklenutí břišní stěny.

Druhou skupinou klientek jsou ty, které trpěly v minulosti výraznou nadváhou. U těchto žen je ale nutné, aby před výkonem výrazně zredukovaly váhu, protože tuk uvnitř břicha chirurgicky odstranit nelze.

„Smyslem abdominoplastiky není v první řadě odstranění nadbytečné kůže a podkožního tuku, ale zpětné sešití podélných břišních svalů k sobě. Často bývá nutný posun pupku směrem nahoru. Většinou, zejména ve spojení s liposukcí, je efekt abdominoplastiky velmi výrazný,“ popisuje profesor Pavel Brychta, přednosta Kliniky popálenin a plastické chirurgie ve Fakultní nemocnici Brno.

Foto: Archiv MEDICOM Clinic

Abdominoplastika byla pro Jiřinu správným řešenímFoto: Archiv MEDICOM Clinic

Pochybnosti se brzy rozplynuly

Jiřina se sice pro abdominoplastiku rozhodla, ale jisté pochybnosti před první konzultací přece jen zůstávaly. Říkala si, zda není na zákrok příliš stará. „Byla jsem moc ráda, že mě pan doktor Fiala v mém rozhodnutí podpořil. Jeho odpovědi, fotografie spokojených klientek a samozřejmě také osobní zkušenosti žen v mém okolí mě přesvědčily, že nikdy není pozdě udělat něco pro svůj lepší pocit,“ vzpomíná Jiřina. Svůj podíl na rozhodnutí mělo i příjemné prostředí v Medicom Clinic.

Strach z bolesti

Dobře se Jiřina cítila už bezprostředně po operaci. „Překvapilo mě to. Čekala jsem, že po zákroku přijdou velké bolesti, ale nic takového se nestalo. Naopak jsem mohla už druhý den odjet domů.“ A jak hodnotí zákrok operatér Martin Fiala? „Proběhl bez komplikací, klientka dodržovala pooperační pokyny a s výsledkem jsme oba spokojeni.“

Foto: Archiv MEDICOM Clinic

Jiřina je s výsledkem operace velmi spokojená a její tělo se jí zase líbíFoto: Archiv MEDICOM Clinic

Výsledek předčil očekávání

Po operaci jezdila Jiřina jednou týdně na kontroly a její stav byl den ode dne lepší. Brzy se mohla vrátit k běžnému životu a po měsíci i do práce. Když poprvé uviděla své nové břicho, neměla slov – výsledek předčil její očekávání! Povislá a popraskaná kůže byla pryč. Zbyla jen jizva, kterou po porodu císařským řezem byla zvyklá nosit 19 let. Teď se ale krásně schová do spodního prádla.

Foto: Archiv MEDICOM Clinic

Změny postavy i většího sebevědomí si všímá i okolíFoto: Archiv MEDICOM Clinic

Měla jsem to udělat už dávno!

Komplimenty od rodiny a známých se jen hrnuly. „Jsem šťastná, že jsem se pro zákrok rozhodla, měla jsem to udělat už dávno. Cítím se více žensky, můžu si koupit krásné šaty a vypadat dobře. Je mi zkrátka fajn,“ říká Jiřina.

Ženám, které přemýšlejí, zda abdominoplastiku podstoupit, radí, ať neváhají a vydají se na cestu za sebevědomím a skvělým pocitem. „Budete se líbit samy sobě a o to jde v první řadě. Až nastane ten správný čas, určitě podstoupím ještě plastiku horních víček. Teď už totiž vím, že udělat něco pro sebe je správná volba v každém věku!“

Reklama

Načítám